Maarten voelt zich thuis in Twente

Maarten Morsink koos, net als zijn vader en broers, voor een studie en baan bij Defensie. Daarvoor verhuisde hij naar Breda en later naar Nijmegen. Hijij heeft bij Defensie een fantastische tijd gehad. Maar toen hij en zijn vrouw kozen voor een gezin, kwamen ze terug naar Nijverdal want daar voelt hij zich thuis. In Twente vond hij een bedrijf waar hij zich net zo thuis voelt en inmiddels is hij al bijna vier jaar werkzaam bij Enexis Netbeheer.

In het kort

  • Maarten Morsink werd geboren in Soest en verhuisde toen het hele land door. Vanaf de basisschool settelde zijn gezin zich in Nijverdal en dat voelt als zijn thuis.
  • Hij ging naar de Militaire Academie, maar toen er een gezin op komst was wilde hij meer thuis zijn voor de kinderen. Dus maakte hij een carrièreswitch..
  • Inmiddels heeft hij helemaal zijn draai gevonden bij Enexis Netbeheer en geniet hij van Twente met zijn gezin.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Maarten Morsink vind je hieronder. 

Defensie

Maarten Morsink is geboren in Soest en is daarna meerdere keren verhuisd. Zijn vader was werkzaam bij Defensie en destijds was het een normale zaak dat het gezin meeging als hij ergens werd geplaatst. Zo hebben ze diverse delen van Nederland en Duitsland gezien. Sinds groep 5 van de basisschool woonde Maarten in Nijverdal en hij heeft het gevoel dat hij in Nijverdal is opgegroeid. Nijverdal voelt voor hem toch echt wel als thuis.

 

Na de middelbare school ging Maarten naar de Militaire Academie om de Officiersopleiding te volgen. “Als kind riep ik altijd dat ik nooit naar Defensie zou gaan. Maar ergens werd ik toch nieuwsgierig naar het avontuur, de spannende dingen en de vele verantwoordelijkheid die je daar krijgt. Mijn vader had het er altijd erg naar zijn zin en mijn broers inmiddels ook, dus het was eigenlijk best aantrekkelijk voor een 17-jarige.”

Maarten deed de Officiersopleiding (in Breda) in drieënhalf jaar en zat daar tijdens zijn studie de hele week intern. “Mijn vrouw, ook uit Nijverdal, studeerde ondertussen in Nijmegen en we reisden vaak op en neer om elkaar te zien. In het weekend gingen we dan samen weer terug naar Nijverdal. Na mijn studie kochten we een huis in Nijmegen, omdat mijn vrouw nog steeds studeerde en ik werkte in Arnhem. Maar we hebben altijd gezegd: ‘Als het weer kan, gaan we weer terug naar Nijverdal.’ En dat is gelukt!”

 

“Bij Defensie heb ik een hele mooie tijd gehad. Ik had op een zeer jonge leeftijd een leidinggevende functie voor een team van ongeveer 30 man, we zochten veel het avontuur op en hebben heel veel van de wereld gezien. Maar mijn vrouw en ik werden ouder en we wilden graag een gezin. Ik wil graag de vader zijn die aanwezig is voor zijn gezin, dus toen kwam de zoektocht naar een nieuwe baan. Ik startte met een master Bedrijfskunde en ging op onderzoek uit naar wat ik nog meer leuk vind qua werk.”

Enexis Netbeheer

Maarten kwam er al snel achter dat hij geen type is om te werken in de commerciële sector. “Ik wil me juist nuttig maken en was destijds heel bewust op zoek naar een bedrijf met een duidelijke maatschappelijke meerwaarde. Ik kwam eigenlijk al snel uit bij Enexis. Er speelt nu zo veel in de energiebranche en juist dat trekt mij aan. Bij Enexis Groep spelen wij als bedrijf een belangrijke rol in het versnellen van de energietransitie en daarin wil ik graag een bijdrage leveren.”

 

Inmiddels is Maarten Morsink al bijna vier jaar werkzaam bij Enexis Netbeheer, op dit moment in de functie Afdelingsmanager. “Ik ben op dit moment verantwoordelijk voor drie teams binnen Enexis Netbeheer, in totaal zo’n 80 medewerkers. Veel van hen zijn technisch opgeleid en ik ben ontzettend trots op ons team. Wist je al dat Nederland een van de beste en meest betrouwbare elektriciteitsnetwerken ter wereld heeft?”

 

De manier waarop wij met energie omgaan verandert en ook bij alle onderdelen van Enexis Groep is dat goed te zien. “Veel mensen zijn bezig met duurzaamheid en dat zien wij ook goed terug in onze werkzaamheden. Vroeger werd er alleen maar stroom afgenomen door huishoudens, waardoor er een eenrichtingsverkeer was in ons net. Nu wordt er ook stroom opgewekt door middel van zonnepanelen bijvoorbeeld en die stroom moet ook weer ons net in. Dat brengt hele andere werkzaamheden met zich mee. Ik verwacht dat dit de komende jaren alleen maar zal groeien, waardoor we bij Enexis Netbeheer nog meer mooie uitdagingen krijgen.”

Nijverdal voelt als thuis

Hoewel Maarten op veel plekken in Nederland heeft gewoond, zowel met zijn ouders als met zijn vrouw, voelt Nijverdal toch altijd als thuis. “Op de kaart gezien ligt Nijverdal precies op de grens van Twente en Salland. Maar als je aan een willekeurige inwoner van Nijverdal vraagt waar het ligt, zeggen ze allemaal dat het in Twente ligt. Ondanks dat ik niet geboren ben in Twente en Nijverdal wellicht een twijfelgeval is, voel ik me een echte Twentenaar!”

 

“Nijverdal voelt om heel veel redenen als thuis. Ik heb hier een vriendinnetje gekregen, wat nu mijn vrouw is en waar ik een prachtig gezin mee heb. Hier woont onze familie, staan we in no-time midden in de natuur en voelen we ons altijd op ons gemak. Twente voelt voor mij een stuk gemoedelijker dan de andere plekken waar ik gewoond heb. Hier is alles nog zo lekker onbezorgd, kunnen de jongens rustig opgroeien en hou ik van de mentaliteit. In Twente zeggen we waar het op staat, en als het puntje bij het paaltje komt staat iedereen ook altijd voor elkaar klaar. Dat zie ik niet alleen op mijn werk, maar merk ik bijvoorbeeld ook bij ons in de buurt. Dat is wat Twente voor mij zo mooi maakt.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
+31 (0)6 27 178 503 anne.de.vries@enexis.nl twente.com/organisaties/enexis

Global Goals

Datum: 26 november 2020 |

Bron tekst: Enexis |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft