‘Werken bij Innovadis? Geen poespas en doen wat je zegt’

In het kort

In het kort:

  • Projectleider Jeroen Blomesath voelt zich prima thuis bij Innovadis waar hij met zijn projecten positieve impact creëert voor klanten.
  • De Twentse volksaard, de rust en de ruimte hier, waren voor hem reden om na een carrière in onder meer Groningen en Zwolle, op Twentse bodem te landen.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Jeroen vind je hieronder.  

Bijdrage

Projecten die een positieve impact hebben, vrijheid om je functie zelf in te vullen, successen die worden gevierd en altijd ruimte voor een goed gesprek. Als Jeroen Blomesath in februari vorig jaar projectleider bij Innovadis wordt, komt hij in een werkomgeving terecht bij Innovadis waar hij zich helemaal thuis voelt. “We werken bij Innovadis aan mooie opdrachten. Zo hebben we bijvoorbeeld een platform ontwikkeld voor mensen in de schuldhulpverlening. Zij kunnen daardoor op een gemakkelijke manier sneller geholpen worden. Het is mooi dat we als bedrijf aan een oplossing voor dit maatschappelijke probleem een bijdrage hebben kunnen leveren”, zegt hij.

Sfeer

De verbondenheid is één van de dingen die hem aanspreekt, maar voor de Boekeloër is er meer. “De sfeer is goed, het pand is mooi en de mensen die er werken spreken me aan. Zo kiezen we samen met onze klanten welke oplossing het best bij hun organisatie past. Dat is maar één van de voorbeelden. Eén van de andere is dat de Twentse mentaliteit goed bij me past. Ik ben van oorsprong een Achterhoeker, maar de volksaard; geen poespas en nakomen wat je zegt, is hetzelfde. Noem een Achterhoeker geen Tukker en andersom, maar verder is er volgens mij weinig verschil.”

Internetoplossingen

Naast de volksaard, is zijn familie- en vriendenkring voor Jeroen aanleiding geweest om terug te keren naar Twente. “Ik heb in Enschede Technische bedrijfskunde gestudeerd, maar ben in Eindhoven afgestudeerd. Ik heb in Groningen gewerkt bij KPN, ook als projectmanager. Het was een mooie tijd, ik wilde graag bij een groot bedrijf werken. Omdat ik dichter bij mijn familie en vrienden wilde wonen, zocht ik een baan dichterbij. Ik kwam in Zwolle terecht bij Wehkamp; ik woonde toen in Deventer. Toen de kinderen kwamen, inmiddels is zijn dochter 16 en zijn twee zoons respectievelijk 14 en 12, zijn we naar Twente gegaan en ben ik in een laboratorium gaan werken in de regio. Omdat ik daar meer aan de vraagkant zat dan dat ik met de klanten mee kon denken om creatieve, passende internetoplossingen te ontwikkelen zoals hier, ben ik op zoek gegaan naar een andere baan.”

Mountainbiken

Die vond hij zoals gezegd bij Innovadis. “Het mooie is dat bij Innovadis je functie niet ‘star’ is. Je kunt er gedeeltelijk zelf invulling aangeven en soms word je gevraagd om er een taak bij te nemen als je dat wilt. Zo heb ik me bijvoorbeeld beziggehouden met de AVG en contracten, omdat ik daar bij mijn vorige werkgever ook ervaring mee had. Verder hebben we leuke uitjes met elkaar, lunchen we samen en zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden goed.”

 

Ook Twente bevalt hem prima. “De sfeer, de rust en de ruimte passen bij mij. Ik kan hier alles doen wat ik leuk vind: mountainbiken, tennissen, een biertje drinken met vrienden op een leuk terras, wandelen met de hond en de kinderen bij bijvoorbeeld ’t Luttezand en de wedstrijden van FC Twente bezoeken. Mooie plekken genoeg hier, en het stadion is er daar voor mij zéker één van.

Twente Leeft!

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank

Datum: 7 september 2022 |

Bron tekst: Innovadis |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie


Innovadis B.V.
Brouwerijstraat 1-A1
7523 XC Enschede
053 - 8507 500 info@innovadis.com innovadis.com

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft