Saasveldenaar Ruud Hofhuis is gek op cijfers én op feest

Ruud Hofhuis heeft ‘iets met cijfers’. Als zoon van een wiskundeleraar en een rekencoördinator, kan dat bijna niet anders. Hij maakte er na zijn studies, Bedrijfseconomie gevolgd door Accountancy aan Saxion Hogeschool, zijn werk van. Als controller bij Odin Groep, het Hengelose bedrijf dat IT-oplossingen bouwt, beheert en erover adviseert, komen zijn kennis en zijn ambitie samen.

Hoe is het om voor de Odin Groep te werken?

“Odin is een prima werkgever. Ik heb in mijn werk veel verantwoordelijkheid. Doordat ik actief ben voor verschillende bedrijven die verenigd zijn in Odin Groep, zoals Heutink ICT, Previder en Odin Business Support, heb ik met verschillende mensen te maken. Als controller houd ik me bijvoorbeeld bezig met de maandcijfers die we presenteren richting aandeelhouders.”

Wat maakt dat zo interessant?

“Veel cijfers komen uit het systeem ‘rollen’, maar het mooie is dat we niet alleen de actuele situatie laten zien. We tonen aan wat er nog in de pijplijn zit en doen toekomstprognoses. En ik voer controles uit, ook belangrijk natuurlijk.”

Heb je altijd interesse gehad in cijfers?

 “Ja, als zoon van een wiskundeleraar en een rekencoördinator ging het bij ons thuis vroeger vaak over cijfers. Op school was ik goed in de bètavakken. Analyseren, dingen aan elkaar koppelen en zo het verleden gebruiken om de effecten voor de toekomst te meten; ik houd ervan.”

En in je vrije tijd?

“Dat is een ander verhaal. Ik kom uit Saasveld en daar woon ik nu nog steeds. Ik voetbal bij Saasveldia, zesde klasse. Ik ben lid van carnavalsvereniging De Buisman’s Keals waar ik trompet speel bij de blaaskapel De Koffiebraanders, samen met mijn broer Maarten.”

Dat klinkt als ‘’t löp wa los’, een echte Twentse uitspraak.

“Ik ben een echte Tukker ja. Ik houd van het gemoedelijke van Twente. De rust, de ruimte, kortom: wat iedere Twentenaar zegt eigenlijk.”

Maar waar bestaat die gemoedelijkheid dan uit?

“Iedereen staat voor elkaar klaar. Als je iets nodig hebt en je vraagt erom, heb je het zó voor elkaar. Bij ons op het platteland heb je ook nog de échte, officiële noabers. Dat is in andere delen van het land minder. Ik vind het mooi dat we als buurtgenoten elkaar helpen en voor elkaar zorgen.”

Wat is Odin Groep? 

Previder, Heutink ICT en Odin Business Support  vormen samen de Odin Groep. Zo’n 650 medewerkers ontwikkelen, managen en hosten dagelijks IT-diensten vanuit het markante Expo Center gebouw langs de A1 in Hengelo. De gezamenlijke missie? Klanten laten uitblinken door een optimale inzet van informatietechnologie.

 

Previder levert flexibele IT Platformen aan de zorgsector, het bedrijfsleven, aan woningcorporaties en aan de IT-sector. Heutink ICT zorgt voor onlinetechniek in het onderwijs en is kennispartner voor leerlingen en docenten op onlinegebied. Odin Business Support zorgt ervoor dat de bedrijven binnen de groep optimaal kunnen functioneren. Hier werken ruim 100 medewerkers in ondersteunende diensten op het gebied van bijvoorbeeld HR, Administratie, Marketing & Communicatie en Security.

Bij de Odin Groep werken veel Twentenaren. Merk je het noaberschap daar ook?

“Ja. Iedereen is bereid om te helpen. Als je iets niet begrijpt of iets (nog) niet weet, schuif je je stoel aan bij een collega en je krijgt antwoord. En gezellig is het ook. Ik werd van de week dertig en dat ging hier niet ongemerkt voorbij. Daarnaast zijn er barbecue-avondjes, borrels en dat soort andere activiteiten met collega’s. Helemaal niet hiërarchisch ook. Een sfeer die precies bij mij past.”

Zo te horen houd je wel van een feestje?

“Jazeker. Ik ben samen met mijn vriendengroep een trouwe bezoeker van de lokale tentfeesten. In Deurningen en in Albergen bijvoorbeeld. Daarnaast gaan we met vrienden eens per jaar een weekend weg naar Riga, Praag, Edinburgh. Ook bezoek ik graag wedstrijden van FC Twente. Dat doe ik samen met mijn vader en mijn broer. We hebben een seizoenskaart en gaan er op de fiets naartoe. Eens in de twee weken fietsen we samen over de fietssnelweg naar de Veste en genieten van de mooie sfeer in het stadion.”

Naast je werk heb je dan een best druk leven.

“Ach, Saasveld is nu eenmaal een actief dorp en daar ga ik dan in mee. Ik help bij de historische optocht, maar die is maar eens in de zoveel jaar. Met de blaaskapel treden we wel eens op, bij De Toermalijn in Hengelo bijvoorbeeld. Daar vangen ze kinderen met een beperking op. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de kinderen genieten en opleven van ons optreden. Druk of niet: dit soort dingen blijf ik doen.”

Datum: 18 september 2023 |

Bron tekst: Odin Groep |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

Odin Groep
Expolaan 50
7556 BE Hengelo
+31 (0)74 2404 646 info@odin-groep.nl www.odin-groep.nl

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft