'We werken hier op de grens van het maakbare'

June Nieuwenhuis werkt als junior accountmanager bij NTS Norma in Hengelo. Als ze over haar werk en haar leven vertelt, is dat met groot enthousiasme. 

Waarom ben je zo blij met je baan?

“Bij NTS Norma werken we op de grens van het maakbare. Het is zo gaaf om te zien dat er steeds slimmere technologie wordt gebruikt. We maken voor meerdere (internationale) klanten complexe mechatronische onderdelen met een precisie tot 1 mu nauwkeurig in de semicon- en analytische industrie. Mechatronisch houdt een combinatie in van elektrotechniek en metaalbewerking (verspaning) door bijvoorbeeld CNC frezen/draaien. Daarnaast hebben we nog vele andere verspaningscompetenties in huis.  

Vervolgens kunnen we verschillende subonderdelen assembleren in de cleanrooms tot de complexe producten die we aan onze klanten leveren. Persoonlijk vind ik het echt heel tof om mee te werken aan dit traject waar uiteindelijk producten uitkomen waar iedereen dagelijks profijt van heeft. Bekendste voorbeelden van waar deze chips in zitten zijn je laptop, auto of smartphone. Als accountmanager ben je het eerste vangnet voor alle klantvragen en ook vanuit de organisatie ben je weer de spreekbuis richting de klant. Dit betekent dat je constant de balans moet bewaren tussen de klantvraag en wat de fabriek kan qua capaciteit van mens en machine. Verder werk ik mee aan het verbeteren van de processen zodat we, ook op deze schaal met de groei die we de laatste jaren hebben doorgemaakt, de kwaliteit kunnen blijven bieden die onze klanten van ons gewend zijn.” 

Hoe ben je bij NTS Norma terecht gekomen?

“Ik ben opgegroeid in Enschede. Ik wilde vroeger veearts worden, maar daarvoor had je natuur- en scheikunde in je profiel nodig en dat waren de enige twee vakken die me niet lagen. Die droom viel dus in duigen. Uiteindelijk ben ik recht gaan studeren in Nijmegen. Ik kreeg een ernstig ongeluk tijdens het paardrijden waardoor ik een jaar moest stoppen met mijn studie om te revalideren. Tijdens dat jaar ben ik gaan nadenken en kwam ik erachter dat ik niet gelukkig zou worden van het werk dat me na mijn studie te wachten stond: heel veel in de (wet)boeken en te weinig contact met mensen. Ik wilde graag reizen en toen dat enigszins kon, ben ik drie maanden in Ecuador gaan werken. Ik begeleide toeristen op paardrijdtochten door het Andesgebergte. Van die tijd heb ik heel veel geleerd.  

 

Ik zei altijd dat ik nooit op de Universiteit Twente zou willen studeren omdat ik de campus maar saai en grauw vond, maar toen ik van de studie International Business Administration hoorde en een dag meegelopen had, was ik helemaal om. Ik heb er een fantastische tijd gehad.” Ik ben eerst gaan werken bij VDL als change coördinator en hield me bezig met de processen van die veranderingen. Maar toen de grootste veranderingen voorbij waren, werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heb ik hier gevonden!” 

Wat doe je naast je werk?

Mijn man Sjoerd en ik hebben een gezamenlijke hobby: wijn en port. We proeven alles wat er te proeven valt en willen zoveel mogelijk leren. Heerlijk: wijnreizen naar Noord Italië, Alto Adige en Süd Tirol, goede wijnen en dan lekker eten erbij; blijer kun je ons niet maken. Onze hobby is trouwens wel een beetje uit de hand aan het lopen, we hebben zo’n driehonderd flessen staan thuis. Verder sport ik graag: hardlopen, krachttraining, spinning, ik vind het allemaal leuk. Helaas heb ik long covid en laat ik het sporten nu even voor wat het is. Maar wandelen en fietsen doe ik nog wel.”

Waar doe je dat?

Ik ben zo ongeveer opgegroeid naast het Rutbeek. Daar kom ik graag, maar ook het Buurserzand, het Haaksbergerveen, Twickel en de Holterberg zijn prachtig. Twente is voor mij de beste plek om te wonen en te werken. Ik heb er nooit over gedacht om hier weg te gaan. Onze beide families wonen hier en de rust en de ruimte heb ik nodig. Ik houd van reizen en van stedentrips. Een dagje Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, allemaal super, maar dan gauw weer terug. In die steden zijn er veel te veel mensen op een vierkante kilometer, ik zou knettergek worden. En er zijn hier in Twente zó veel geweldige bedrijven om voor te werken. Hier is alles wat ik nodig heb.”

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan ons uitgebreide Jobportal.

Datum: 21 maart 2023 |

Bron tekst: June Nieuwenhuis, NTS Norma |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft