‘Demcon? Dat is werken met techniek met grote maatschappelijke impact’

De bètavakken waren favoriet op de middelbare school. Haar interesse in techniek groeide met het jaar, waardoor het min of meer logisch was voor Dominique Clevers om Biomedische Technologie te gaan studeren. Het was niet persé logisch om dat in Enschede te doen aangezien ze uit de Betuwe komt, uit Zetten om precies te zijn. Maar, zoals bij zoveel niet-Tukkers die de campus van de Universiteit Twente voor het eerst zien, sprak deze haar meteen aan door de ligging in het groen en de gemoedelijkheid die er heerst. Enschede dus, in plaats van Eindhoven waar ze deze studie ook had kunnen volgen.

In het kort

  • Dominique Clevers werkt als Projectmanager Medical Systems bij Demcon aan mooie projecten die de medische wereld en dus de maatschappij, verder helpen.
  • Ze groeide op in de Betuwe, maar zweert inmiddels bij de vriendelijke Tukkers die ze op haar werk en privé tegenkomt. Ook de Twentse natuur is voor haar een belangrijke toevoeging.

 

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Dominique Clevers vind je hieronder.  ​

Geen seconde

Na haar studie uit Twente vertrekken? Daar heeft ze geen seconde over nagedacht. “Ik wilde graag in de regio afstuderen. Dat deed ik bij Demcon. Toen ik een baan aangeboden kreeg, greep ik die kans met beide handen aan omdat ik het een topbedrijf vind. De combinatie van techniek en de medische wereld en het feit dat we bij Demcon een bijdrage leveren aan de wereld, vind ik geweldig. Daarnaast kent Demcon een platte organisatiestructuur en is er veel ruimte voor inspraak. Als je iets doet wat niet tot je eigenlijke takenpakket behoort, wordt dat gezien en gewaardeerd. Zo ben ik begonnen als engineer. Ik merkte dat ik taken van de projectmanager als vanzelf overnam als hij het daarvoor te druk had en die taken goed bij mij pasten. En nu ben ik zelf projectmanager medical systems.”

Voelt goed

In die functie heeft Dominique een grote verantwoordelijkheid. “Ik heb te maken met de klanten, de (technische) planning van een project, met de Demcon organisatie en de financiën. Dat mijn werkveld zo breed is, vind ik geweldig. Ook lever ik graag een bijdrage aan de medische wereld. We ontwikkelden bijvoorbeeld een naaldplaatsingsrobot waardoor preciezer kan worden gewerkt bij ablatie (het wegsnijden, red.) van tumoren. Dat er mensen beter geholpen kunnen worden als zij een operatie nodig hebben door een innovatie waaraan ik heb meegewerkt, voelt goed.”

Zo zijn er nog veel meer projecten die Dominique leidt bij Demcon, maar waar ze uit vertrouwelijkheidsoogpunt niet over kan praten. “Logisch omdat de technieken steeds geavanceerder worden en onze klanten vaak willen voorkomen dat een andere partij met hun vinding aan de haal gaat.” Commercieel denken dus, maar bij Demcon is volgens Dominique de ethische kant soms ook een factor. “Het is belangrijk daarover na te denken. ‘De maakbare mens’, dat is een mooi gegeven, maar je moet wel altijd bedenken hoe ver je daarin wilt gaan. Ook dit vind ik een interessant onderdeel van mijn werk waar we met collega’s onderling over praten.”

Iedereen groet elkaar

Die collega’s komen net als de medestudenten van Dominique destijds, uit heel Nederland en daarbuiten. “Ik ben lang niet de enige niet-Tukker hier, maar iedereen voelt zich hier in Twente thuis. Demcon heeft overal in het land vestigingen waardoor op veel plaatsen hetzelfde werk kan worden uitgevoerd, maar de mensen hier zijn heel vriendelijk. Als je in de Betuwe op straat loopt en je zegt goeiedag, krijg je geen antwoord. Hier groet iedereen elkaar. Daarnaast heb je hier alles wat ik nodig heb. Ik woon inmiddels met mijn vriend Jasper in Borne, een fijn dorp. Winkels, openbaar vervoer, scholen, alles is in de buurt. En natuurlijk de natuur. Ik ga graag mountainbiken of wandelen in Delden of bij Haaksbergen. Het is allemaal zó te bereiken.

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 11 november 2022 |

Bron tekst: DEMCON |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

DEMCON
Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
+31 (0)88 1152 000 info@demcon.nl https://twente.com/organisaties/demcon

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft