Het hart van Rianne ligt toch echt in Twente

Rianne Kokhuis is geboren en getogen in Almelo, maar verhuisde voor de liefde naar Tubbergen. Ze heeft altijd een beetje de drive om de reuring op te zoeken. Maar wanneer ze Twente daarvoor verlaat en een tripje plant naar de Randstad, krijgt ze altijd heimwee naar Twente en beseft ze weer dat haar hart toch echt in Twente ligt. 

In het kort

  • Rianne Kokhuis verhuisde van Almelo naar Tubbergen en hoewel dat allebei in Twente ligt, voelt het voor haar als twee verschillende werelden. 
  • Op dit moment heeft ze een leuke baan als Consultant Onderwijslogistiek bij Senz Interim en werkt ze zowel binnen als buiten Twente met diverse klanten.
  • Rianne houdt van de drukte van de Randstad, maar haar hart ligt toch écht in Twente.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Rianne Kokhuis vind je hieronder. 

 

Twee verschillende werelden

Rianne groeide op in Almelo, maar toen ze 21 was verhuisde ze voor de liefde naar Tubbergen. Het verschil is zo’n 10 kilometer, maar toch zijn het twee compleet verschillende werelden. “Ik ben een type die altijd een beetje de drive heeft om de reuring op te zoeken en in een dorp als Tubbergen lukt dat niet altijd. Maar aan de andere kant kan ik mijn kinderen hier enorm relaxed laten opgroeien en is het juist fijn dat iedereen elkaar kent en op elkaars kinderen let. Als ik dan wat meer leven in de brouwerij wil opzoeken, dan stap ik in de auto en ben ik ook snel in de Randstad of bijvoorbeeld aan het strand.”

Geen zware studie, toch een toffe baan

Wegens privéomstandigheden koos Rianne ervoor om niet te studeren. Later deed ze een MBO+ opleiding en mocht ze na haar stage blijven bij de Rabobank. Daar heeft ze diverse interne opleidingen gedaan en uiteindelijk kreeg ze de kans om als Consultant Onderwijslogistiek aan de slag te gaan bij Senz Interim. “Ik ben er achter gekomen dat het voor mij helemaal zo heeft moeten zijn. Uiteindelijk kom je er wel met wilskracht, je eigen enthousiasme, doorzettingsvermogen en de wil om dingen van anderen aan te nemen.”

 

“Je moet vooral doen waar je je goed bij voelt én waar je hart ligt. Ik mag nu onderwijsinstellingen adviseren bij alles wat betrekking heeft op het maken van roosters en planningen. Dat vind ik erg leuk om te doen. Zeker in de eerste coronagolf was het af en toe een behoorlijke uitdaging. Dan wist ik soms niet hoe ik de dag had overleefd, maar was het me toch gelukt. Juist die uitdagingen vind ik leuk!”

Twente is altijd thuiskomen

Voor het werk komt Rianne regelmatig in het westen van het land, maar Twente voelt altijd weer als thuiskomen voor haar. Zowel in haar privéleven als zakelijk gezien. “In Twente is er voor mij echt een gevoel van thuiskomen. Hier kan ik weer tot rust komen, is er veel natuur en kan ik vrijwel altijd lekker doorrijden zonder files. Ik denk dat elke Twentenaar dat wel zo voelt. Daarnaast denk ik dat Twentenaren ook houden van hetzelfde soort mensen om zich heen hebben: lekker nuchter en niet zo snel in de stress.”

 

“Bij projecten krijg ik ook regelmatig te horen dat klanten het juist prettig vinden dat wij, als Senz Interim, altijd nuchter kijken naar issues. Zeker in de Randstad vinden klanten het erg fijn dat wij niet zo snel in paniek raken en juist de mentaliteit hebben van ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.”

Dicht bij zichzelf blijven

Rianne heeft geleerd om echt dicht bij jezelf te blijven en te kiezen voor waar je blij van wordt. Haar ouders hebben haar nooit gepusht om te gaan studeren en mede daardoor heeft ze haar draai nu helemaal gevonden. “Bij jezelf blijven is heel belangrijk en luisteren naar je onderbuikgevoel ook. Daarmee ontdek je je passies en leer je steeds beter waar je nou echt gelukkig van wordt.”

Senz Interim

Wethouder Beversstraat 185,
7543 BK Enschede
0611198132 info@senzinterim.nl twente.com/organisaties/senz-interim

Global Goals

Datum: 17 december 2020 |

Bron tekst: Senz Interim |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft