Als kind al blijer zijn met techniek dan snoep

Frank Willems is procesoperator. Daaraan is in Twente een schreeuwend tekort, dus hij kan overal aan de slag. Hij peinst er echter niet over om van werkgever te veranderen, een betere baan als bij Twence krijgt hij namelijk niet.

In het kort:

  • Hij voer de wereldzeeën af, maar voelt zich pas echt thuis als procesoperator bij Twence in Hengelo.
  • Frank Willems is technicus in hart en nieren. Bij zijn werkgever kan hij zich op dat vlak helemaal uitleven doordat Twence beschikt over geavanceerde high-techinstallaties. Maar wat hem ook aanspreekt is de aandacht voor duurzaamheid bij het Hengelose bedrijf.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Frank Willems vind je hieronder. 

Snoepautomaat

“Mijn taak bestaat uit het bedienen en het bewaken van de installaties hier. Vier afvalenergielijnen, waarin alle techniek aanwezig is die je maar kunt verzinnen”, zegt hij. “Drie branden op niet-herbruikbaar huishoudelijk afval en op niet-herbruikbaar afvalhout.”

 

De interesse in techniek begon bij hem al als klein jongetje toen technische lego favoriet was. Sleutelen aan brommers en motoren waren de volgende stap. “Ik wilde - en wil – gewoon weten hoe iets werkt”, verklaart hij. “Een leraar van mij zei ooit eens: ‘Je bent een echte techneut als je als kind bij een snoep- of drankautomaat staat en je wilt weten hoe die werkt in plaats van blij met snoep of een blikje weg te lopen en nergens over na te denken.’ Heel herkenbaar, want zo iemand ben ik.”

 

Naast de techniek waar hij zo dol op is, biedt de baan bij Twence hem ook goede arbeidsvoorwaarden waaronder het werken in ploegendiensten waardoor hij soms het gevoel heeft dat hij een mini-vakantie heeft als hij na een tijd werken vijf dagen achter elkaar vrij is. Maar er is meer. “Bij Twence werken we er hard aan om duurzaam te zijn. We leveren via verbranding warmte terug aan het warmtenet in Enschede en binnenkort gaan we CO2 afvangen waardoor we de uitstoot verminderen. Naast duurzaamheid die erg belangrijk is, is het ook weer een kans om bij te leren omdat daar chemie bij komt kijken.”

Amerika en Japan

Frank, van oorsprong Nijmegenaar en nu wonend in de Achterhoek, koos heel bewust voor een baan bij Twence. Hij deed de opleiding Algemene Operationele Techniek in Apeldoorn en hij voer nadat hij de Zeevaartschool afrondde in Vlissingen een tijd de wereldzeeën over. “Aan boord was ik verantwoordelijk voor het onderhoud van de technische installaties. Geweldig werk en ik heb veel van de wereld gezien, Amerika en Japan bijvoorbeeld, maar vier maanden van huis, dat begon me uiteindelijk op te breken. Ik had ooit stage gelopen bij Twence en het daar prima naar mijn zin gehad, dus solliciteerde ik. Als je overstapt van ‘natte’ naar ‘droge’ techniek zoals wij dat noemen, wil je wel een uitdagende baan hebben en die heb ik hier. Met de mogelijkheid om door te ontwikkelen trouwens. Twence doet veel aan opleidingen en anders dan bij andere werkgevers, worden we vrijgepland om een opleiding te kunnen volgen.”

Op de e-bike door Twente

Hoewel hij in Warnsveld is blijven wonen met zijn vriendin Kaylee én een dochtertje op komst, is hij met collega’s nog al eens in Twente te vinden naast zijn werk. “We hebben laatst nog een teambuildingdag gehad; op de e-bike door Twente. Mijn collega’s wisten precies de mooie plekjes en de leuke terrassen te vinden in onder meer Nijverdal en Wierden. We drinken ook wel eens wat op het terras in Hengelo samen. Twence is echt een leuke werkgever. Ik kan het echt iedere techneut aanraden. Het lijkt misschien vies om bij een afvalverwerker te werken, maar we komen er als procesoperators helemaal niet mee in aanraking. Overal op het terrein, en in de installaties, is het heel erg schoon. We zorgen ervoor dat de installaties 24/7 door kunnen draaien door (periodiek) onderhoud uit te voren. Als je geïnteresseerd bent in techniek, kun je hier helemaal je ei kwijt. Geen dag is hetzelfde.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Twence
Boldershoekweg 51
7554 RT HENGELO
+31 (0)74 2404 444 info@twence.nl https://twente.com/organisaties/twence

Global Goals

Datum: 18 juli 2022 |

Bron tekst: Twence |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft