‘Waardevol dat we bijdragen aan ontwikkeling van studenten en regio’

Als student woonde hij in Eindhoven, Tilburg en Amsterdam, terwijl hij tijdens een tussenjaar snowboardleraar was in Oostenrijk, Tsjechië en Frankrijk. Joost Meijer (46) zocht het avontuur op, maar Twente bleef altijd kriebelen. Inmiddels is de Lead Business Information Manager van hogeschool Saxion alweer jaren gelukkig in Hengelo waar hij woont met zijn gezin.

Lead Business Information Manager, wat houdt dat in?

“Als Lead Business Information Manager probeer ik, samen met mijn team, Saxion zo goed mogelijk te helpen met gebruiksvriendelijke, toekomstbestendige, veilige en betaalbare informatievoorziening [zowel de ict-voorzieningen zoals bijvoorbeeld een Student Inschrijf- en Volgsysteem of een Leer Management Systeem als de processen, red.] die aansluit bij de verschillende studenten en medewerkers en de doelstellingen van Saxion. Uiteindelijk gaat het erom dat de informatievoorziening studenten en medewerkers optimaal ondersteunt bij het onderwijs,  onderzoek en de samenwerking binnen en met Saxion.

Wat trekt jou in deze functie?

“We zitten in het hart van Saxion en tegelijkertijd kijken we wat er in de buitenwereld gebeurt. We houden de trends en ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening  nauwlettend in de gaten. Dat proberen we te vertalen naar kansrijke projecten voor Saxion, waarin we de balans proberen te vinden tussen de kansen en risico’s van nieuwe toepassingen, bijvoorbeeld met AI.”

Hoe is het om voor Saxion te werken?

“Het is een levendige omgeving. Ik werk hier nu vier jaar. Daarvoor heb ik zestien jaar bij Noaberkracht Dinkelland Tubbergen gezeten. Voor Saxion werk ik vanuit Enschede, Deventer en soms vanuit huis. De dynamiek binnen de hogeschool vind ik erg leuk. Met de vraagstukken die we als team krijgen, zijn we direct en indirect van toegevoegde waarde voor studenten en medewerkers. Dat vind ik ook waardevol: dat we bij dragen aan de ontwikkeling van studenten en regio.”

Heeft Twente als regio voor die studenten veel te bieden?

“Dat denk ik wel. Twente beschikt over een goede infrastructuur met leuke steden en goede voorzieningen. De omgeving is mooi en in de vrijetijdssector is van alles te doen. Bovendien beschikt Twente over mooie bedrijven die zitten te springen om studenten die hier geworteld zijn en de taal van de regio spreken. Jongeren die snappen hoe de cultuur in elkaar zit en hoe je samen van toegevoegde waarde kan zijn.”

Zelf heb je niet in Twente gestudeerd.

“Ik ben geboren en getogen Hengeloër. Heb er tot mijn achttiende gewoond. Toen ben ik voor mijn studie naar het zuiden vertrokken. Ik heb de heao-opleiding Communicatie in Eindhoven gevolgd. Na vier jaar wilde ik doorstuderen en heb ik me ingeschreven aan de Universiteit van Tilburg voor een studie Communicatie en Informatiewetenschappen. Die begon pas een jaar later, waardoor ik een tussenjaar had.”

Wat heb je in dat jaar gedaan?

“Ik ben snowboardleraar geworden. Daardoor heb ik in Oostenrijk, Tsjechië en Frankrijk gewerkt. Een beetje overal en nergens. Een hele mooie ervaring.”

Ondanks die omzwervingen ben je toch weer in Twente beland.

“Twente is me altijd blijven trekken. Tijdens mijn studie heb ik ook in Amsterdam gewoond voor stages. Dat leek me een leuke stad om te blijven wonen. Maar toen ik in Tilburg studeerde, leerde ik mijn vrouw kennen. Zij werkte in Twente. Op een bepaald moment zat ik meer hier dan in Tilburg. Toen ben ik teruggegaan naar Hengelo.”

Om vervolgens nooit meer weg te gaan.

“Nee, het leven in Twente spreekt mij aan. De manier waarop we met elkaar omgaan, de gemoedelijkheid. Alles is hier goed georganiseerd. Het wonen is relatief betaalbaar en er zijn geen wachtlijsten bij scholen en sportverenigingen. Ik woon aan de rand van Hengelo, sta binnen een minuut tussen de weilanden en zie de fazanten en reeën lopen. Tegelijkertijd ben je binnen vijftien minuten in de binnenstad. Het is heel overzichtelijk. Dat vind ik de charme van Twente.”

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan ons uitgebreide Jobportal.

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888 info@saxion.nl www.saxion.nl

Global Goals

Datum: 2 oktober 2023 |

Bron tekst: Saxion, Joost Meijer |

Auteur: Willem Korenromp

#twenteleeft