Mans kreeg de kans om mee te groeien met Cube

Mans Booijink volgde de studie Grafisch Vormgeving aan het ROC van Twente. In zijn derde leerjaar kwam hij voor zijn stage bij Cube en is sindsdien niet meer weg te denken uit het team. Zoals Cube in een korte tijd enorm groeide, zo kon Mans meegroeien met het bedrijf. Inmiddels werkt hij al ruim zes jaar bij Cube waar hij Operations Manager is, hij speelt een centrale rol tussen de Projectmanagers, Developers en Designers.

In het kort

  • Mans deed de studie Grafisch Vormgeving aan het ROC van Twente en maakte kennis met Cube tijdens zijn derde leerjaar.
  • Sindsdien is Mans niet meer weg te denken uit het team van Cube en heeft hij zich - via verschillende functies - kunnen ontwikkelen tot Operations Manager.
  • Mans woont al sinds zijn jeugd in Fleringen.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Mans Booijink vind je hieronder. 

Leren door te doen

Mans begon bij Cube als Stagiair Designer. Hij had het zo naar zijn zin, dat hij bij Cube bleef als bijbaan en ook zijn afstudeeropdracht bij Cube deed. Daarnaast werkte hij in vakanties en op de zaterdagen regelmatig voor Cube. Mans: “Tijdens mijn eerste tweede stage focuste ik mij vooral op Design en tijdens mijn tweede stage met name op het programmeren, Development dus. Bij Cube zat ik toen al helemaal op mijn plek en kreeg ik de kans om me op beide vlakken te ontwikkelen.” 

 

Na zijn studie begon hij als Interactive Designer en groeide hij vervolgens door tot Projectmanager. “Het  team groeide en we zagen dat er behoefte was aan een Projectmanager. Hoewel ik daar niet voor opgeleid was, kreeg ik wel een kans om me te ontwikkelen en te bewijzen. Hiervoor kreeg ik de ruimte van Job (Directeur Cube, red.). Uiteindelijk heb ik deze functie zo’n drie jaar met heel veel plezier gedaan.”

 

Bij Cube kreeg Mans iedere keer weer de kans om mee te groeien met de groei van het bedrijf. Op dit moment werkt hij als Operations Manager. “Doordat ik verschillende functies heb gehad binnen Cube, ken ik ook veel werkprocessen. In mijn huidige functie speel ik een centrale rol tussen de Projectmanagers, Developers en Designers. Door de ervaring die ik in de laatste jaren heb opgedaan weet ik precies wat er speelt een waar mijn collega’s tegenaan lopen. Ik zorg ervoor dat ieder team afzonderlijk én met elkaar de beloofde kwaliteit levert. Daarnaast ben ik dagelijks bezig met het optimaliseren van processen om samen zo efficiënt mogelijk te werken.

Vriendengroep

Inmiddels heeft Cube zo’n 26 medewerkers en is het niet alleen een professioneel team, maar voelt het voor veel collega’s ook als een soort vriendengroep. “Alle collega’s binnen Cube willen samen de beste kwaliteit leveren en gaan voor elkaar door het vuur. Het is leuk om te zien dat we met zo’n jong team samenwerken met en voor grote namen als FC Twente, Hartman, Coulisse, Takeaway.com en Pure Energie.”

 

Ook buiten Cube om heeft Mans een leuke vriendengroep. “Ik woon al sinds mijn jeugd in Fleringen en daar hebben we een grote vriendengroep. Een groep vrienden van verschillende leeftijden, allemaal uit Fleringen. In het weekend zijn we regelmatig met z’n allen te vinden op het ene terras in het dorp, als corona dat toelaat.”

Twente

In zijn vrije tijd brengt Mans ook veel tijd door met zijn vrienden en collega’s. “We gaan regelmatig sporten met collega’s en game ik graag samen met vrienden én collega’s. Ik vind het leuk om te zien dat een aantal van mijn vrienden mijn collega’s weer kennen. Voor mij is dat wel iets wat Twente typeert.”

 

“Ik zie mezelf in toekomst zeker wel in Twente wonen. Op dit moment zijn mijn vriendin en ik plannen aan het maken voor een eigen huis. Het liefst willen we allebei in Fleringen wonen en verdiepen we ons in een nieuwbouwplan.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Cube
Ganzenmarkt 2
7571 CD Oldenzaal
0541-820009 hi@cube.nl www.twente.com/organisaties/cube

Global Goals

Datum: 8 juli 2021 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft