‘Bij Heutink ICT is het net alsof je met je vrienden werkt’

Achterhoeker Maikel Wolsink zit helemaal op zijn plek in Hengelo

In het kort:

  • Vanuit Neede is het maar twintig minuten rijden naar Hengelo. Maikel Wolsink doet het al jaren: eerst als student bij het ROC, nu al weer jaren als medewerker bij Heutink ICT.
  • Bij zijn werkgever krijgt hij alle kansen; sinds kort werkt hij als operationeel coördinator van de servicedienst van het bedrijf dat digitale leeromgevingen biedt aan basis- en middelbaar onderwijs in heel Nederland.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Maikel Wolsink vind je hieronder. 

Als student maakt Maikel Wolsink kennis met Twente. Hij deed de opleidingen netwerkbeheer en ICT Beheer aan het ROC in Hengelo. Zijn stage liep hij bij Heutink ICT, ook in Hengelo waar hij na zijn afstuderen ging werken. Na een heel klein uitstapje bij een andere werkgever in Almelo, keerde hij weer terug bij Heutink ICT. Dit maal niet bij de servicedesk in combinatie met de buitendienst, maar nu als operationeel coördinator; in een leidinggevende functie dus. Verhuizen naar de stad waarin hij werkt hoeft wat hem betreft niet; in het Achterhoekse Neede heeft hij het prima naar zijn zin, maar werken in Twente doet hij graag.

Zo goed mogelijk ontwikkelen

Het is namelijk bij Heutink ICT waar hij zich het best op zijn plek voelt. “Meteen al tijdens mijn stage eigenlijk”, vertelt hij. “Het is een warm bedrijf dat voelt als een familiebedrijf. Ik zeg wel eens dat het lijkt alsof je met je vrienden aan het werk bent. Zo voelt het en dat is lekker werken.” Wat voor hem ook meespeelt, is de branche waarin Heutink ICT zich begeeft. “We zorgen ervoor dat kinderen zo goed mogelijk les kunnen krijgen”, legt hij in een notendop uit. “Dat we ons inzetten voor het maatschappelijk belang, voelt goed.” Het is overigens ook de reden dat hij na een uitstapje naar een ICT-functie bij een bedrijf dat het zakelijk belang diende, weer terugkeerde naar zijn ‘oude bedrijf’; de opdrachtgevers in de onderwijswereld bevallen hem stukken beter dan die in de zakelijke wereld. “Het is fijn om te weten dat als je een probleem oplost voor een docent of een leraar, je dat doet om uiteindelijk kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, legt hij uit. “Als wij gebeld worden, loopt een filmpje vast, werkt het digibord niet goed of zijn er problemen met de Chromebooks die de kinderen gebruiken. Als we dat kunnen oplossen, kunnen zij weer verder, daar doen we het voor.”

Klanten op weg helpen

Hoé zeer Maikel het naar zijn zin heeft bij Heutink ICT, blijkt wel uit het feit dat hij na zijn stage is gebleven. “Ik was eigenlijk van plan om nog een HBO-studie te gaan volgen, maar omdat ik mijn baan zo gaaf vond, ben ik daar helemaal niet meer aan begonnen. Ik krijg bij Heutink ICT alle kansen, zegt hij. “Ik heb ooit aangeven dat ik een functie al leidinggevende wel zou zien zitten. Mijn leidinggevende zei meteen dat dat een mooi streven was en dat we daar een weg naar toe zouden uitstippelen. Dat is dus inmiddels gelukt. Het mooie vind ik dat ik er in deze functie voor kan zorgen dat het hele team gezamenlijk dezelfde richting op gaat, dat we klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan en onze klanten weer op weg kunnen helpen.” 

Zó op het terras

Bij Heutink ICT wordt veel aandacht besteed aan scholing van de medewerkers. “Je kunt technische certificaten halen, maar ook je softskills bijspijkeren. Ik heb zelf bijvoorbeeld pas nog een cursus resultaat gericht delegeren gevolgd. Heel interessant.”

 

Vanwege zijn werk is Maikel vijf keer per week in Hengelo te vinden – slechts 20 minuten rijden vanuit Neede - , maar ook na werktijd komt hij er wel eens. “We zitten met ons bedrijf dicht bij de stad, dus we zitten zo in het centrum op het terras bij De Twee Wezen of iets verderop in Enschede bij Paddy’s of in de bioscoop. De omgeving hier is trouwens ook mooi; tijdens corona heb ik het wandelen ontdekt en sindsdien kom ik vaak in de buurt van Buurse of bij Haaksbergen net over de grens om te wandelen. En verder doe ik mee aan de Yu Man Race in Hellendoorn in augustus. Met collega’s ja. Alles bij elkaar genomen weet ik: ik ga hier voorlopig niet meer weg!”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 1 juli 2022 |

Bron tekst: Heutink ICT |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

Heutinck ICT
Expolaan 50
7556 BE Hengelo
+31 (0)74 240 4606 info@heutink-ict.nl www.heutink-ict.nl

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft