Anniek (14) zeilt de oceaan over

Anniek is nog maar 14 jaar, maar weet al goed wat ze wil. Momenteel is Anniek bezig met het waarmaken van haar droom: een halfjaar lang de Atlantische Oceaan overzeilen. Als ze genoeg fondsen kan werven, gaat zij in oktober 2020 samen met 36 andere tieners op een zeilschip naar de Cariben. School gaat ‘gewoon’ door; de leerlingen krijgen op het zeilschip les zodat ze bij terugkomst geen achterstand op hebben gelopen. Vind ze het niet spannend om zo lang op een zeilschip over de oceaan te varen? “Eigenlijk niet”, zegt Anniek “Het lijkt me juist leuk”. Anniek kan omschreven worden als een meid met lef, doorzettingsvermogen en intelligentie. Meer weten? Lees hieronder haar verhaal.

In het kort

  • Anniek Vos neemt deel aan het ‘School at Sea’ programma
  • 36 tieners tussen de 15 en 17 varen in 6 maanden op een zeilschip naar de Caribische eilanden, tijdens de reis gaat school gewoon door
  • Anniek is momenteel bezig met het werven van fondsen om deze droom waar te kunnen maken

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente

Global Goal

global goal icon
Werelds in Twente

Anniek Vos is geboren in het Twentse Oldenzaal. Ze heeft daarna 10 jaar in Hengelo gewoond en is inmiddels weer teruggekeerd naar Oldenzaal. Haar hele familie woont in Twente, en hoewel ze graag meer van de wereld wil zien vindt ze het hier erg prettig. Anniek is vaak in Friesland te vinden om haar grootste hobby, de zeilsport, uit te kunnen oefenen. “Je merkt wel dat het daar heel anders is”, zegt Anniek, ze is zich dan wel bewust van haar eigen roots. Momenteel zit Anniek in de derde klas van het gymnasium, en heeft de ambitie om later iets in de geneeskunde te gaan doen.

School at Sea

Samen met 36 andere Nederlandse tieners tussen de 15 en 17 wil Anniek een halfjaar op reis gaan. Niet zomaar op reis, Anniek gaat de Atlantische Oceaan overzeilen. Tijdens deze reis gaat school gewoon door, zodat de leerlingen erna geen achterstand hebben opgelopen. 

“We doen dit allemaal met het idee om jezelf te ontwikkelen, dus om sterke en zwakke punten te leren kennen, om zelfstandiger te worden, maar ook om een heel nieuw deel van de wereld te zien” 

Een spannende maar leerzame reis om nooit te vergeten dus. Om dit waar te kunnen maken moeten Anniek en haar medereizigers nog wel genoeg geld ophalen. Ook dit doen de tieners zelf. Anniek heeft deelgenomen aan een training voor fondsenwerving, die door School at Sea werd georganiseerd. Dit is wel aan Anniek toevertrouwd, want als ze iets wil, doet ze er alles aan om het tot een succes te brengen. Meer informatie over het project en Anniek's fondsenwerving vind je hier

Durf

Niet opgeven, dat zit sowieso in het karakter van Anniek.

“Mijn vader zegt vaak dat het spreekwoord ‘Wat hij in zijn kop heeft, heeft hij niet in zijn kont’ betrekking heeft op mij. En dat is denk ik ook wel zo, als ik iets wil ga ik ervoor.” 

De reis begint oktober 2020 en duurt tot ongeveer mei 2021. Anniek vindt het eigenlijk niet spannend: “Ik heb er juist heel veel zin in! Ik ben nu natuurlijk nog heel veel bezig met voorbereiding, maar als het lukt lijkt het mij echt heel gaaf. Ik kijk ik er zeker naar uit.” Anniek kwam op het idee om hieraan mee te doen toen ze een poster zag over een soortgelijke reis die 6 weken duurde. “Later zag ik een poster van School at Sea, en dat was 6 maanden. Dat leek me eigenlijk nóg leuker omdat nog uitdagender is”. Het lijkt wel alsof hoe groter de uitdaging, hoe meer Anniek het wil doen. De toekomst van Twente ziet er veelbelovend uit, als we kunnen rekenen op de ambitie en durf van jong talent als Anniek. 

Twente leeft

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Datum: 25 februari 2020 |

Bron tekst: Anniek Vos |

Auteur: Twente.com