‘Bij Twence krijg ik de kans en het vertrouwen om me te ontwikkelen’

 Voor de buitenwereld staat Twence vooral bekend als afvalverwerker, maar het bedrijf doet veel meer dan dat. Rachel Mollink werkt er sinds januari 2023. Onlangs maakte ze de stap van Maintenance en Reliability Engineer naar Teamleider Asset Beheer. Een nieuwe uitdaging voor de pas 29-jarige Twentse. Ze vertelt over haar oude en nieuwe baan en het vertrouwen dat ze van Twence krijgt.

Rachel, je mag je sinds kort Teamleider Asset Beheer noemen, gefeliciteerd!

“Dankjewel! Ik ben in januari 2023 bij Twence begonnen als Maintenance en Reliability Engineer. In die functie heb ik veel nieuwe dingen mogen ontdekken, ontwikkelen en implementeren. Tijdens mijn werk kwam ik erachter dat ik het heel leuk vind om met mensen te werken; het verbindende aspect, helpen om problemen op te lossen, af en toe een soort mediator te zijn. Toen mijn teamleider aankondigde dat hij wegging, ben ik gaan nadenken. Zou dat iets voor mij zijn? Ik heb gesolliciteerd, werd uitgenodigd voor een gesprek en kreeg niet veel later te horen dat ik het mocht gaan doen. Dat was op 26 april. Op 1 mei ben ik begonnen als teamleider.”

Dat is snel gegaan!

“Zeg dat wel. Ik was behoorlijk  overrompeld toen ik hoorde dat de keuze op mij was gevallen. Het is gaaf om te zien dat Twence vertrouwen in mij heeft, ook omdat ik nog geen ervaring heb als leidinggevende. Tijdens mijn studie Werktuigbouwkunde aan de UT heb ik een bestuursjaar gedaan, waar ik ook ervaring heb mogen opdoen in het communiceren met verschillende lagen binnen een organisatie. Dat zijn skills die handig zijn in deze functie, maar als leidinggevende moet ik me nog ontwikkelen. Het is mooi dat ik die kans krijg bij Twence.”

In je nieuwe functie ben je meer bezig met het menselijke aspect. Wat trekt jou daarin?

“Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden. Te horen waar collega’s tegenaan lopen en proberen de situatie beter te maken voor ze. Daarnaast vind ik het leuk om mensen die in een bepaald denkpatroon zitten prikkelende vragen te stellen, om ze toch op andere gedachten te brengen. Verder ben je als teamleider overkoepelend bezig. Je mag strategisch nadenken, een plan maken. Het analytische vind ik erg leuk. Het helpt daarbij dat ik een technische achtergrond heb, waardoor ik het  team goed kan ondersteunen.”

Wat maakt Twence een fijne werkgever?

“Je krijgt hier de vrijheid om je te ontwikkelen. Ook voel ik veel vertrouwen. Twence is een mooi bedrijf. Voor de buitenwereld zijn we vooral afvalverwerker, maar we zijn op veel meer vlakken actief; we maken compost, halen biogas uit gft-afval en varkensmest. Daarnaast wordt de warmte die vrijkomt bij afvalverbranding onder meer gebruikt door Nobian en Grolsch. Ook wordt er op dit moment een installatie gebouwd die CO2 uit rookgassen kan afvangen, waardoor we onze eigen CO2 uitstoot verminderen. Dat zijn mooie ontwikkelingen. Wat ook fijn is: Twence is dichtbij huis. Ik kan elke dag op de fiets naar mijn werk.”

Hiervoor werkte je als Maintenance en Reliability Engineer. Wat houdt dat in?

“Reliability staat voor de betrouwbaarheid van installaties. Vanuit assetmanagement-perspectief wil je een zo hoog mogelijke beschikbaarheid en betrouwbaarheid van je installaties hebben, maar wel tegen acceptabele kosten en risico’s. Als Maintenance en Reliability Engineer heb ik me bezig gehouden om een datagedreven werkwijze op te zetten. Binnen de afdeling was er veel data, maar daar deden we te weinig mee. Ik heb geprobeerd die data visueel te maken. Van daaruit konden we heel mooi zien op welke vlakken er ruimte was voor verbetering. Een heel gaaf project om aan te werken. Ik hoop dat mijn opvolger dat kan voortzetten.”

Wat maakte die baan zo leuk?

“Omdat het een relatief nieuwe functie is, heb je veel vrijheid. Heb je een goed idee, dan mag je dat uitvoeren. Daarnaast vond ik het heel leuk om die datagedreven werkwijze te implementeren en om collega’s daarin mee te krijgen. Soms is dat best lastig, want veel mensen werken hier al jaren. Maar dat maakt het ook uitdagend.”

Hoe zie je je eigen toekomst voor je?

“Vanaf het moment dat ik ben afgestudeerd tot nu is het voor mij een grote ontdekkingsreis geweest. Ik kom er steeds meer achter wat ik leuk vind. Die zoektocht gaat steeds verder, ook nu nog. Ik ben benieuwd of een leidinggevende rol bij mij past, of ik er voldoening uit haal. Dat hoop ik het komende jaar te ontdekken.”

Datum: 1 juli 2024 |

Bron tekst: Rachel Mollink, Twence |

Auteur: Willem Korenromp

Meer informatie

Twence
Boldershoekweg 51
7554 RT HENGELO
+31 (0)74 2404 444 info@twence.nl https://www.twence.nl/

Lees meer over #twenteleeft