Liever Twente dan Curaçao voor Rijssense werkvoorbereider Lars

Lars Zijlstra is van jongs af gebiologeerd door ‘de bouw’. Als jongen leek het hem al fantastisch als hij langs een gebouw zou fietsen waaraan hij had meegewerkt. Op 22-jarige leeftijd, heeft hij al een behoorlijk aantal panden op zijn lijstje staan. Toen hij bouwkunde studeerde aan het Saxion, had hij bijbaantjes op de bouw. Hij timmerde mee aan daken en kozijnen en functioneerde als manusje van alles voor verschillende werkgevers. “Op school moest ik bouwkundige details tekenen, dwarsdoorsnedes van onder andere kozijnaansluitingen. Ik vond dat ik dat niet alleen van papier of van de computer moest weten. Ik wilde het in het echt zien. Van die baantjes heb ik heel veel geleerd en ik heb er nu in mijn werk nog altijd profijt van. Ik weet hoe het eraan toe gaat op een bouwplaats en hoe bouwkundige elementen in elkaar zitten. Dat is een groot voordeel nu ik als werkvoorbereider aan de slag ben bij Ter Steege Bouw Vastgoed.”

In het kort

  • Werkvoorbereider Lars Zijlstra (22) uit Rijssen heeft best veel van de wereld gezien. Hij liep stage in Keulen en ging een half jaar voor school naar Curaçao. Toch kiest hij zonder twijfel voor Rijssen als uitvalsbasis.
  • De kameraden en familie dichtbij, lekker op de fiets naar zijn werk en de mentaliteit hier van ‘aanpakken en doorpakken’ maken Twente voor hem de plek waar hij wil zijn. En voor hem niet onbelangrijk: Rijssen is de hoofdstad van de bouw.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Jaap van der Meulen vind je hieronder. 

Alle vertrouwen

Het is de eerste vaste baan van Lars en hij heeft het helemaal naar zijn zin. “Ik ben hier begonnen als calculator. Dat is de gebruikelijke manier hier. Je weet naderhand precies welke materialen er nodig zijn en hoeveel iets kost. Toen ik aangenomen werd, heb ik aangegeven dat ik graag een functie als werkvoorbereider wilde. Dat ben ik nu. Mijn eerste project was gelijk een uitdagende klus: er moest een Bouwmaat komen in Oss. Mijn werkgever had alle vertrouwen in mij en gaf me de verantwoordelijkheid. Wel spannend natuurlijk omdat je weet dat als jij iets verkeerd doet of als er iets niet klopt, de hele boel in de soep kan lopen.” Maar: het ging goed en nu, anderhalf jaar later, draait hij zijn hand niet meer om voor grote projecten door het hele land.

Aanpakken en doorpakken

Dat doet hij gewoon vanuit zijn eigen Rijssen, volgens hem de hoofdstad van de bouw. “Er zitten hier zó veel grote bouwbedrijven…Als je in het westen bent, zie je nog altijd overal busjes rijden vanuit Rijssen. Ik heb er na mijn afstuderen niet eens over nagedacht om weg te gaan uit Twente. Ik heb alles hier, vrienden en familie, mijn vriendin en dus werk genoeg. De mentaliteit hier van ‘aanpakken en doorpakken’, spreekt me aan en past bij mij. In Rijssen zit ik overal dichtbij. Ik kan op de fiets naar mijn werk en naar vrienden. Stappen kan ook prima hier - normaal gesproken dan-, we gaan wel eens naar Hengelo of een keer naar Amsterdam, we bezoeken een wedstrijd van Twente. Het is prima wonen hier.”

Curaçao

Hoewel hij een geboren en getogen Tukker is, is het niet zo dat hij geen vergelijkingsmateriaal heeft. Hij liep stage in Keulen en woonde tijdens zijn studie een half jaar op Curaçao. “Het was geweldig. Altijd mooi weer en je was zó op het strand. Maar wonen en werken daar zou ik echt niet willen. Het werk dat we hier met vier man doen, doen ze daar met zijn tienen en als je een mailtje stuurt, kun je rustig vier weken moeten wachten op een antwoord. Dan liever gewoon hier”, zegt hij.

Kansen

“Op vrijdag drinken we met zijn allen een biertje, de sfeer is goed. En je krijgt bij Ter Steege alle mogelijkheden om je te ontplooien. Ik zit in een tweejarig programma waarin ik allerlei cursussen, trainingen en opleidingen mag volgen, mits ik kan beargumenteren dat ze nodig zijn voor mijn ontwikkeling. Ik heb er al een behoorlijk aantal achter de rug, zoals presenteren en een cursus timemanagement. Nu ben ik bezig met een opleiding project- en procesmanagement. Super dat ik deze kansen krijg van mijn werkgever.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Ter Steege Groep
Reggesingel 32
7461 AK Rijssen
0548 - 53 32 15 info@tersteegegroep.nl www.tersteegegroep.nl

Global Goals

Datum: 3 augustus 2021 |

Bron tekst: Ter Steege Groep |

Auteur: Auteur: Maaike

Lees meer over #twenteleeft