Saxion

Hogeschool Saxion heeft drie locaties: Enschede, Deventer en Apeldoorn. Bij Saxion lopen we vooruit, verleggen we grenzen en jagen innovatie aan. Zo dragen we bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen ons de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. Bij ons werk je aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek en heb jij de regie op jouw eigen loopbaan.

logo Saxion
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Ko Wierenga
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888 info@saxion.nl www.saxion.nl

Global Goals

Klaar voor een slimme wereld

Hogeschool Saxion leert studenten vooruitkijken en oplossingsgericht denken om voor de toekomst het verschil te kunnen maken. Studenten worden op praktische en pragmatische manieren voorbereid op hun toekomstbestendige rol. Het hoger beroepsonderwijs van deze kennisinstelling omvat uiteenlopende opleidingen, bijzondere afstudeerrichtingen en specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Van ‘associate degree’ tot bachelor of master, in zowel voltijd als deeltijd.

Toegepast onderzoek

Met regionale en (inter)nationale bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten van Hogeschool Saxion toegepast onderzoek verricht. Verder heeft de parttime-school een gevarieerd aanbod voor bijscholing en nascholing. Centraal staat steeds het vinden van slimme oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken. Zo wordt de wisselwerking bestudeerd tussen mens en technologie in een steeds dynamischer maatschappij. Tegelijkertijd sluit dat naadloos aan op de hightech-maakindustrie in en buiten Twente.

Samenwerken aan complexe projecten

Studenten, onderzoekers en lectoren uit verschillende opleidingen van Hogeschool Saxion werken samen in en aan complexe projecten. Door het combineren van kennis en praktijk komen de teams in gezamenlijkheid tot innovatieve en verrassende oplossingen. Antwoorden die het dagelijkse leven makkelijker of aangenamer maken. Daarom kloppen meer en meer bedrijven aan met prangende vraagstukken over marktkansen en maatschappelijke veranderingen.

Onderzoeken, ondernemen en bedenken

Hogeschool Saxion traint en coacht studenten in zowel het onderzoeken als het ondernemen. Steeds om concrete oplossingen te – helpen – bedenken. Zo verrijkt deze kennisinstelling de vaardigheden van studenten. Die bekwaamheden zijn stuk voor stuk van waarde voor de rest van hun leven. Want studeren betekent juist groeien als persoon. Zo ontwikkelen studenten een moreel en maatschappelijk kompas dat hun horizon helpt verbreden. Met stages, praktijkopdrachten of een minor bij een andere opleiding, ofwel in Nederland danwel in het buitenland. Stap voor stap worden studenten voorbereid op het pakken van verantwoordelijkheden voor zelfstandig ondernemerschap of een uitdagende baan.

Of je nu wilt (opnieuw) wilt studeren, toegepast onderzoek wilt doen of op een andere manier aan je carrière wilt werken. Saxion biedt hoger beroepsonderwijs voor iedereen: www.saxion.nl

Actualiteit #Saxion

Evenementen #Saxion

global goal icon

3 februari 2024

Open Dag Saxion

Enschede | 10:00 - 15:00
Organisator: Saxion Hogeschool

Jobs #Saxion

Docent Master Software Engineering

Onderwijs / Opleiding | Baan | Universitair (WO)
Saxion is op zoek naar een Docent Master Software Engineering

Onderwijsgevende Nederlands (NT2)

Onderwijs / Opleiding | Baan | HBO
Saxion is op zoek naar een Onderwijsgevende Nederlands (NT2)

Student Support Officer

Administratief / Secretarieel | Baan | MBO
Saxion is op zoek naar een Student Support Officer.

Managementassistent

Administratief / Secretarieel | Baan | HBO
Ben jij een echt organisatietalent met uitstekende communicatieve vaardigheden, die van nature ...

Project Manager Europa

Directie / Management | Baan | Universitair (WO)
Als Projectmanager Europa werk je aan impactvolle onderzoeks- en innovatieprojecten in een ...

Junior Onderzoeker Cyberweerbaarheid

Onderwijs / Opleiding | Baan | HBO
Saxion is op zoek naar een Junior Onderzoeker Cyberweerbaarheid

Docent/Onderzoeker Applied Data Science

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Wil jij bedrijven en instellingen helpen om te innoveren met data en AI? Het lectoraat Ambient ...