IT support Specialist Jeroen: ‘Mensen zijn altijd blij als ik iets kom oplossen’

Van jongs af aan was hij al gek op computers. Het begon met spelletjes, maar ‘kijken hoe het allemaal werkt’ was nog leuker. Jeroen Kerssies raakte dit gevoel niet kwijt en begon uiteindelijk aan een opleiding Systeem Beheer aan het Alfa College in Hardenberg.

In het kort

  • Hardenberger Jeroen Kerssies werkt als IT Support Specialist bij Previder in Hengelo. Hij roept sollicitanten op vooral te komen werken bij het bedrijf in Hengelo dat oog heeft voor ambities. Het is er nog gezellig ook.
  • Hard werken vindt hij leuk, net als krachtraining. Maar tijd voor vakantie en weekendjes weg moet er ook zeker zijn.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Jeroen vind je hieronder. 

Hij startte zijn carrière bij een detacheringsbureau in Amsterdam dat hem als systeembeheerder gedetacheerde op andere plaatsen. “Het reizen was leuk”, blikt hij terug. “Ik heb overal gezeten, van de politie tot bij een gemeente als Veendam. Ik heb er veel geleerd doordat ik bij verschillende organisaties zat.”


Toch was hij op zoek naar meer vastigheid en hij belandde bij de Odin Groep. Bij Heutink ICT werkte hij 2,5 jaar en bediende daar de onderwijsmarkt. “De zakelijke markt trok mij meer, waardoor ik ben overgestapt naar Previder in Hengelo. Geweldig, want nu heb ik precies wat ik wil. Ik kom overal, bij advocatenkantoren, bij woningbouwcorporaties, van alles. Fantastisch om bij al die organisaties over de vloer te komen en om contact te hebben met klanten uit verschillende branches. Ik werk als Support Specialist, vanuit Hengelo en vanuit huis en ik doe daarnaast aanvullende werkzaamheden en projecten buiten de deur. Een mooie mix.”

 

Fijne werkgever

Als Hardenberger blijft hij trouwens overal zijn nuchtere zelf. “Tuurlijk, je moet wel een beetje aanvoelen wat de sfeer is ergens en in sommige settings reageren mensen meer formeel, maar over het algemeen is het dankbaar werk dat ik doe. Momenteel bied ik ondersteuning aan klanten die werken met de cloudproducten van Microsoft. Je komt toch iets oplossen als support specialist, of dat nou op locatie is of remote, en daar zijn mensen blij mee.” 


Waar Jeroen dan weer blij mee is, is dat hij als net-nieuwe medewerker de kans kreeg om naar klanten toe te gaan bij Previder. “Als je duidelijk je ambitie uitspreekt, denkt de organisatie graag met je mee en geeft je ook die kansen, wat ik heel gaaf vind. Dit is één van de voorbeelden waaruit blijkt dat Previder een fijne werkgever is”, vindt hij. “Je hebt ook alle mogelijkheden om certificaten te behalen en om je ambities te verwezenlijken. Sinds corona werk ik best veel thuis en ook dat kan gewoon.” Flexibel zijn ‘ze’ dus ook nog bij IT-specialist Previder. “En gezellig niet te vergeten’, zegt hij terwijl hij aangeeft dat vanwege de groei van het bedrijf nog nieuwe collega’s worden gezocht.
Hoewel Jeroen niet in Twente woont maar er alleen werkt, kent hij Hengelo een beetje van het uitgaan met collega’s. “Leuk, maar wonen, wil ik hier niet omdat ik mijn familie en vrienden in Hardenberg heb en er niet weg wil. Maar veertig minuten rijden, dat is prima te doen.”


Naast zijn werk is Jeroen veel in de sportschool te vinden; hij fitnesst meerdere keren per week, soms wel zeven keer. “Zo lekker om te doen”, vindt hij. “Maar vakantie vieren kan ik ook hoor; een weekendje weg naar Praag, een reis naar Bali met mijn vriendin en deze zomer lekker naar Tenerife. Na hard werken, is het fijn vakantie vieren.” 

 

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 23 augustus 2022 |

Bron tekst: Previder |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

Odin Groep
Expolaan 50
7556 BE Hengelo
+31 (0)74 2404 646 info@odin-groep.nl www.odin-groep.nl

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft