Robert krijgt in Twente de kans voor een carrièreswitch

Robert Veldhuis begon zijn carrière als CNC-draaier, maar was na ruim twaalf jaar uitgekeken op zijn functie. Hij heeft altijd al interesse gehad in Twence en greep zijn kans toen ze iemand zochten voor een Traineeship. Inmiddels werkt Robert al bijna drie jaar bij Twence. Naast het werk als operator volgt Robert diverse opleidingen en trainingen om uit te groeien tot een allround operator.

In het kort

  • Robert was toe aan een carrièreswitch en ging voor een Traineeship naar Twence.
  • Hij wilde graag iets anders doen in de techniek en zijn vakkennis verbreden.
  • Twence investeert in persoonlijke ontwikkeling en vakkennis.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Robert Veldhuis vind je hieronder. 

Toe aan een carrièreswitch

Na zijn mbo-opleiding werkvoorbereiding heeft Robert gewerkt als CNC-draaier. Maar na een tijdje was hij toe aan wat anders en heeft hij een Traineeship van twee jaar gevolgd bij Twence, zodat hij bij verschillende afdelingen kon meelopen. “Ik heb Twence altijd enorm interessant gevonden. Als kind kwam ik hier al eens, omdat mijn oom hier toevallig ook werkt. Ik had al diverse rondleidingen gehad en in mijn vorige baan kwam ik hier ook regelmatig. Ik zie veel dingen terug die te maken hebben met mijn vorige baan en technische achtergrond. Een voordeel is dat je dan vaak al weet hoe iets in elkaar zit of hoe het vervaardigd is. Ik heb altijd gedacht ‘Daar wil ik wel graag werken!’ en inmiddels zit ik zelf al bijna drie jaar bij Twence.”

Nooit uitgeleerd

“Op dit moment leer ik nog voor Procesoperator. Op mijn afdeling verwerken we met name het GFT-afval en ik beheers dat proces. Ik zorg er eigenlijk voor dat de verwerking van het afval goed blijft lopen, dat de transportbanden niet vastlopen en de motoren goed blijven draaien. Naast de verwerking van GFT bewaken we de beide vergisters. Hiermee wekken we stroom en warmte op door 2 gasmotoren, met daaraan gekoppelde generatoren.”

 

“Maar in mijn Traineeship heb ik hier veel meer mogen leren. Ik heb een jaar gewerkt als onderhoudsmonteur en mocht meedraaien in het team dat zorgdraagt voor de grote onderhoudsstops bij Twence. Ook heb ik hier altijd verschillende opleidingen gevolgd, de meeste daarvan waren in de avonduren. Dat vind ik heel belangrijk om te doen: alles wat je kunt leren, is mooi meegenomen. Ook al was dat soms best wel pittig naast een gezin met jonge kinderen.”

 

“Op dit moment volg ik een opleiding onder werktijd. De tijd krijg ik hiervoor van Twence. En na deze opleiding  heb ik alweer iets nieuws in gedachten om te doen. Wat dat betreft is het maar goed dat de Carnaval in 2021 niet doorgaat”, grapt Robert.

Nooit meer weg uit Twente

Robert is opgegroeid in Rossum, maar woont inmiddels in Denekamp. Hij voelt zich het fijnst in een dorp en gaat iedere dag op de fiets naar zijn werk in Hengelo. “Met een elektrische fiets doe ik daar ongeveer drie kwartier over. In mijn vrije tijd ga ik het liefst mountainbiken of motorrijden. Wij hebben de mooiste natuur van Nederland, dus daar ben ik dan ook regelmatig te vinden. Na het eten fietsen we regelmatig met onze dochters langs het kanaal in Denekamp om een ijsje te halen, hartstikke mooi!”

 

“Wonen in een grote stad is niks voor mij. Een weekendje citytrippen is voor mij lang genoeg en dan wil ik wel graag weer naar huis. Het mooie van Twente vind ik de ons-kent-ons-cultuur. Hier kunnen we nog leven en laten leven; zelf vind ik dat erg belangrijk.”

Veel kansen in Twente

Robert geeft aan dat er veel kansen zijn in Twente op het gebied van werk. “Voor het technische gedeelte moet je zeker in Twente zijn. Ik kom uit de technische wereld en heb toen echt wel gemerkt dat de techniek hier hoog in het vaandel staat. In Twente worden echte technische hoogstandjes in producten en machines gemaakt, daar ben ik ontzettend trots op: wij Tukkers doen dat toch maar even. Zeker als je met je handen wilt werken, is er veel keuze in Twente. Maar er is ook veel ruimte voor jou als persoon wanneer je een complete carrièreswitch wilt doen, zoals ik dat heb gedaan.”


Twente leeft
Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Datum: 1 oktober 2020 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft