Lennard komt in Twente niets tekort

Lennard Poelman begon als stagiair bij Innovadis en werkt inmiddels als lead-developer. Lennard kan zich geen betere werkgever in de IT voorstellen en zit hier helemaal op zijn plek. Twente is voor hem dé plek om te wonen en te werken. Lennard: "Die drukte en de hectiek in het westen, de huizenprijzen die je betaalt, de werkdruk. Ik ben daar te veel Twentenaar voor volgens mij."

In het kort

  • Innovadis verzorgt ‘innovatieve B2B-internetoplossingen’. Concreet? Vanuit Enschede helpen de medewerkers bedrijven met klinkende namen als Leenbakker, Grolsch en Vredestein aan goed-functionerende sites, portalen en apps en ook aan volledige commerce-oplossingen.
  • Lennard Poelman (25) vond bij Innovadis eerst een stageplek, toen een bijbaan en een afstudeeropdracht, vervolgens een vaste baan als developer en is sinds kort lead-developer. En dat allemaal in krap vier jaar tijd.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Lennard vind je hieronder. 

Bliksemcarrière

Het kan snel gaan bij Innovadis, zo blijkt uit de ‘bliksemcarrière’ die Lennard Poelman maakt bij het Enschedese bedrijf. Van stagiaire naar lead-developer in een paar jaar tijd. Het zegt wat over Lennard, die zich op zijn plek voelt bij Innovadis en zich geen betere werkgever in de IT kan voorstellen. Maar het zegt ook wat over Innovadis als werkgever, die jong talent aan zich weet te binden en niet aarzelt ‘nieuwelingen’ kansen te bieden.

 

 “Ik ben super tevreden met Innovadis als werkgever”, zegt Lennard, van oorsprong Deldenaar en sinds begin dit jaar woonachtig in het centrum van Hengelo met zijn vriendin Sarah. “Het allerfijnst hier vind ik hoe er wordt omgegaan met elkaar: gewoon. Natuurlijk heeft iedereen verschillende verantwoordelijkheden en rollen, maar iedereen staat voor elkaar klaar en niemand is te beroerd om iets voor een ander te doen. Een bedrijf waar ik de directeur bij de achternaam moet noemen en tegen wie ik ‘u’ moet zeggen, dat past niet bij mij. Mocht ik óóit ergens anders gaan werken, is de omgang met elkaar het eerste waar ik naar zal kijken.”

Prettig werken

De kans dat hij binnenkort van baan wisselt, is heel klein. Hij is net lead developer geworden waardoor hij het team waarvan hij al deel uitmaakte (en nog), nu aanstuurt. Dat betekent dat naast de ontwikkeling van maatwerkoplossingen voor opdrachtgevers, hij nu ook op een ander niveau met hen praat, wat hij prettig werken vindt. “Werken met grote organisaties, betekent ook voor grotere problemen oplossingen zoeken en vinden”, zegt Lennard. “Ook dat ligt me goed.”

 

Als jongetje haalde Lennard al zijn radiografisch bestuurbare auto’s uit elkaar. Om te zien hoe ze in elkaar zaten, maar ook om te zien of hij er van twee, één kon maken die nog beter was. Later, op de Havo in Hengelo, deed hij hetzelfde met computers. “Vond ik gewoon leuk”, verklaart hij met weinig woorden. “Ik weet het ook niet, het was denk ik de combinatie van werken met je handen en met je hoofd. Net als tijdens mijn studie informatica trouwens, die ik volgde aan het Saxion, en tijdens mijn stage hier bij Innovadis.”

Slim slot

Na zijn stage volgde een bijbaan en kon hij bij Innovadis afstuderen. Hij zocht voor een opdrachtgever uit hoe deze ervoor kon zorgen dat de elektrische fietsen die het verhuurde weer heel terugkwamen in plaats van met een slag in het wiel of met een afgebroken sleutel in het slot of überhaupt zonder sleutel. “Het werd een ‘slim’ slot dat via bluetooth werkte. Ik ontwikkelde een app waarbij de fiets gevolgd kon worden. Er was te zien waar de fiets zich bevond, hoeveel omwentelingen de wielen maakten, hoe hard hij reed en nog meer. Op afstand af te lezen.”

Nuchter

Na zijn afstuderen, bood Innovadis hem meteen een vast contract aan. “Ze wisten wat ze aan me hadden inmiddels”, zegt Lennard nuchter. Dat nuchtere is precies wat hem in Twente houdt, naast de rust en de ruimte. “Bij mij houdt de wereld wel een beetje op hoor bij de IJssel”, zegt hij gekscherend. “Het is gewoon niets voor mij, die drukte en de hectiek in het westen, de huizenprijzen die je betaalt, de werkdruk. Ik ben daar te veel Twentenaar voor volgens mij. Laat mij maar lekker hier. Mooie werkgevers in mijn vakgebied genoeg: wat denk je van Thuisbezorgd of van Moneybird? Je hoeft echt niet weg om een goede baan te vinden.”

 

Heeft hij dan écht nog nooit gedacht om ‘over de IJssel’ te gaan? “Eén keer heeft het door mijn hoofd gespookt ja. Toen dacht ik dat een studie visuele effecten in Amerika wel iets voor me zou zijn, want daarin was en ben ik nog steeds geïnteresseerd. Maar toen bedacht ik dat ik beter hier eerst wat op zou kunnen bouwen. En toen ik daar eenmaal mee bezig was, informatica ging studeren, en hier de kans kreeg, viel alles op zijn plek. Ik kom hier zowel bij Innovadis als in Twente, gewoon helemaal niets te kort. Ik blijf.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie


Innovadis B.V.
Brouwerijstraat 1-A1
7523 XC Enschede
053 - 8507 500 info@innovadis.com https://twente.com/organisaties/innovadis

Global Goals

Datum: 20 juli 2021 |

Bron tekst: Innovadis |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft