Projectmanager Rob Olde Heuvel geniet van de mooie projecten van VIRO vestiging Hengelo

Op het oude AVR-terrein, de voormalige vuilverbranding van Rotterdam, is ondernemer Hennie van der Most een attractiepark aan het bouwen. Eén van de top-belevenissen daar, gaat een enorme attractietoren worden met uitzicht over de havenstad. Het ontwerp voor de constructie van die toren, komt van VIRO. Projectmanager Rob Olde Heuvel begeleidt het project. “Ik heb een technische achtergrond en heb twee studies bij het Saxion gevolgd, Werktuigbouwkunde en later ook Elektrotechniek. Daardoor spreek ik de technische taal en kan ik zien waar de schoen wringt. Het is mooi om zulk soort projecten te draaien; technisch en creatief tegelijk.”

In het kort

  • Projectmanager Rob Olde Heuvel geniet van zijn baan bij VIRO vestiging Hengelo. De variatie van projecten en de combinatie van creativiteit en techniek boeit hem na zestien jaar nog steeds.
  • Zowel bij VIRO als in zijn woonplaats Losser heerst een gemoedelijke sfeer. Voor Rob is dat reden om in Twente te blijven. Plus de carrièrekansen natuurlijk, die hier net zo groot zijn als in de rest van het land.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks Twente Leeft!Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Rob Olde Heuvel vind je hieronder. 

 

Internationaal ingenieursbureau

Rob werkt nu zestien jaar voor VIRO, al was hij acht jaar lang gedetacheerd bij Akzo Nobel. “Ik ben daar begonnen als project engineer en later werd ik projectleider. Nu ik weer terug ben, merk ik hoe ontzettend hard VIRO gegroeid is in al die jaren: toen ik zestien jaar geleden begon, werkten er zo’n 350 mensen. Nu zijn dat er ruim 850. ”De aantallen doen volgens Rob niets af aan de sfeer bij het internationaal ingenieursbureau dat is gespecialiseerd in projectmanagement en engineering. “Voor het werk is er geen enkele reden om uit Twente weg te gaan. Voor studie trouwens ook niet. De omgeving is hier prachtig en de sfeer is gemoedelijk. Na werkzaamheden thuis, bij familie of vrienden, sluit ik de zaterdag graag af met een pilsje met mijn kameraden, de vriendengroep van vroeger bestaat nog steeds. We gaan nog steeds samen naar tentfeesten zoals de Zwarte Cross, maar ook naar de Pinksterfeesten die er weer aan zitten te komen. Bovendien: je stapt op de fiets of in de auto en je zit zo mooi buitenaf. Alles wat ik nodig heb, is hier.”

Van A tot Z

Als projectmanager kun je overal aan het werk. Headhunters proberen medewerkers weg te lokken met een hoger salaris of extra’s. Rob komt niet in de verleiding, hij vindt zijn werk bij VIRO nog even leuk als zestien jaar geleden. “In 2013 ben ik gestart met de studie Elektrotechniek en heb die voltooid in de avonduren”. Een behoorlijke opgave vier jaar lang twee keer per week naar school met de nodig thuisstudie. “Gelukkig voor mij was er wel overlap met de vakken die ik tijdens mijn studie werktuigbouwkunde had gevolgd. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Nu kan ik in mijn werk over beide disciplines meepraten en dat is toch wel een meerwaarde. Ik ben bij projecten meestal van A tot Z betrokken. Ik stuur bij waar nodig, voer gesprekken met de klant, houd toezicht op planning en budget, enzovoort. Het project van Van der Most is groot, maar we doen ook kleinere projecten bij VIRO. De afwisseling maakt dat het werk nog altijd leuk is. Zolang er mooie projecten voorbij blijven komen, blijf ik hier lekker werken.”
En wonen natuurlijk ook, want Twente is echt zijn plek. En die van zijn vriendin Nicole die op 23 september zijn vrouw wordt. Met hun meisje van drie en hun jongen van zes is Losser een heerlijk dorp om te wonen. 

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Meer informatie

VIRO
Hazenweg 41
7556BM Hengelo
+31 (0)74 8504 000 j.vlasma@viro.nl www.viro.nl

Global Goals

Datum: 1 mei 2022 |

Bron tekst: VIRO |

Auteur: Maaike Thüss

Vacatures #VIRO

Engineer Routing (Mechatronica)

Techniek | Baan | HBO-WO
Ben jij technisch en inzichtelijk ingesteld? Wil jij als Engineer Routing aan de slag met ...

Lees meer over #twenteleeft