Financieel Manager Jolanda Pluimers wordt bij NDIX iedere dag uitgedaagd

In de vier jaar als Financieel Manager bij NDIX, heeft Jolanda Pluimers zich nog geen dag verveeld. “NDIX is begonnen als startup twintig jaar geleden. Het werd tijd voor een verdere professionalisering en toen ben ik ingevlogen”, vertelt ze. “Ik vind het geweldig om orde te scheppen in chaos en veranderingen te managen. Nog steeds is iedere dag anders, we komen als bedrijf voor steeds nieuwe uitdagingen te staan. Nu zijn we bijvoorbeeld druk bezig met het (verder) automatiseren, het CRM systeem en een nieuw klantportaal maken hier onderdeel van uit.” 

in het kort

  • Verandermanagement en puzzels oplossen zitten in het DNA van Jolanda Pluimers. Als Financieel Manager bij NDIX in Enschede werkt ze iedere dag aan het finetunen van de organisatie.
  • Voor Jolanda gaat er niets boven Twente; de mensen zijn prettig in de omgang en eerlijk, er zijn mooie bedrijven zat en ook in haar vrije tijd biedt Twente haar alles: van rust en natuur tot topevenementen en goede horeca.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Jolanda Pluimers vind je hieronder. 

NDIX is een bedrijf dat klanten connectiviteit levert door middel van glasvezelverbindingen. “Bedrijven kunnen zelf kiezen van welke aanbieder ze gebruik willen maken”, legt ze uit. “Wij bieden hen een verbinding die gegarandeerd veilig en zeer betrouwbaar is. Onze klanten, onder meer ziekenhuizen en overheidsinstellingen, kiezen om deze redenen voor NDIX.”

Poten in de klei

Jolanda studeerde Bedrijfseconomie aan de hogeschool IJsselland in Deventer. “Ik kon onder meer aan de slag bij een accountant of bij een bank, maar ik wilde graag het bedrijfsleven in. Ik kwam ‘met mijn poten in de klei’ terecht. Ik startte als assistent controller bij de Rouweler Groep waar ik als financial in aanraking kwam met allerlei takken van sport, inkoop (buiten EU), verkoop, productie assemblage, franchise, onroerend goed, vestigingen door het hele land ofwel een veelzijdig bedrijf waar ik mij heb opgewerkt tot groepscontroller. Veel cursussen en opleidingen maakten onderdeel uit van dit leertraject. Na een mooie loopbaan koos ik voor een nieuwe uitdaging bij NDIX, en zit ik al weer vier jaar, met veel enthousiasme hier in Enschede.”

 

Ze is altijd in enter blijven wonen, de plaats waar ze ook opgroeide. “Ik heb er wel eens over nagedacht om weg te gaan, maar op de een of andere manier is het er nooit van gekomen”, verklaart ze. “En nu ik 42 ben en een man (Harmen) heb en drie kinderen - Fien van 9, Luus van 7 en Jur van 4 - , zal het er waarschijnlijk wel nooit meer van komen. En waarom ook? Ik houd van Twente en de Twentenaren. Ze zijn prettig in de omgang, open en nuchter. ‘What you see is what you get’, dat vind ik erg fijn. Hier bij NDIX en eigenlijk overal in Twente, merk ik nooit iets van een dubbele agenda of zo. We leren van elkaar en alles is bespreekbaar. Als je een keer ‘nee’ zegt of het ergens niet mee eens bent, kan dat gewoon. We zijn niet bang om over verschillen te praten. Daardoor komen we met zijn allen juist verder. Als Financieel Manager, zit ik op een bepalende stoel in het bedrijf omdat bijna alle onderdelen samenhangen met financiën. Het is mooi om samen prioriteiten vast te stellen voor de toekomst.”

De horeca van Enter

Ze geniet ontzettend van haar werk, maar ook van haar privéleven. “Ik ben een gezelligheidsdier, ik houd van mensen om me heen”, zegt ze. “Een wijntje op een terras, naar het theater, alles kan hier. Lekker lunchen op de Oude Markt in Enschede, maar vaak ook in Enter, waar de horeca fantastisch is.” Twente biedt haar nog veel meer. “we wonen aan de rand van het dorp waardoor we binnen driehonderd meter midden in het groen staan, vaak met hond. Dat is geweldig.” Ze roemt ook de evenementen als de Zwarte Cross en de Military waar ze ieder jaar aanwezig is, en niet te vergeten de wedstrijden van FC Twente en de Twente Vrouwen. “Allemaal bijeenkomsten waar ik graag naar toe ga. Je komt er iedereen tegen in een fijne sfeer waardoor je zakelijke contacten op een mooie manier kunnen worden aangehaald.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Zuiderval 64
7543EZ ENSCHEDE
053 711 4150 info@ndix.net www.twente.com/organisaties/ndix

Global Goals

Datum: 19 mei 2022 |

Bron tekst: NDIX |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft