Nihad ontwikkelt zijn IT-carrière en geniet van Twentse rust

Nihad Mehmedović heeft in zijn leven al op heel veel verschillende plekken gewoond. Van Joegoslavië tot Duitsland, van Friesland en Noord-Brabant tot Curaçao en uiteindelijk heeft hij zich met zijn gezin gesetteld in Twente. Oorspronkelijk is hij naar Twente gekomen voor de liefde, maar voelt inmiddels ook liefde voor Twente. Niet alleen om zich te ontwikkelen in de IT-branche, maar ook om op te laden in zijn vrije tijd.

In het kort

  • Nihad Mehmedović is Software Engineer bij BrixCRM en richt zich daar met name op het ontwikkelen van diverse applicaties.
  • Twente is de ideale plek voor hem. Zowel om zich te ontwikkelen in zijn baan, maar ook om op te laden in zijn vrije tijd.

 

Ligt jou carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Nihad Mehmedović vind je hieronder.

Van Curaçao naar Twente

Nihad heeft in zijn leven al op veel verschillende plekken gewoond, waarvan de laatste jaren in Curaçao. Voor zijn toenmalige baan kon hij, samen met een aantal collega-vrienden, emigreren naar Curaçao om te werken bij de nieuwe vestiging. Een mooie kans die hij niet kon laten liggen. Nihad had in Nederland alles opgezegd en stopgezet, behalve zijn online datingprofiel. Toen hij eenmaal een tijdje op Curaçao zat, kreeg hij een berichtje van Nicole en dat klikte bijzonder goed. Zelfs zo goed dat Nicole binnen twee maanden al naar Curaçao kwam om te kijken of de klik in real life ook zo goed was. Niet veel later emigreerde ook Nicole naar dit tropische eiland.

 

Nihad: “Op die manier konden we fatsoenlijk iets opbouwen. We zijn gaan samenwonen, hebben onze dochter Lise daar gekregen en zijn uiteindelijk weer teruggekomen naar Nederland. Curaçao is een prachtige, maar kleine plek. Daarnaast vonden we het allebei erg belangrijk dat onze dochter kon opgroeien met familie om haar heen. Nicole koos er destijds heel bewust voor om voor mij naar Curaçao te emigreren. De keuze om naar Twente te gaan, en niet terug naar Brabant, was dan ook niet meer dan logisch. Het minste wat ik voor haar kan doen is naar haar roots gaan en kijken hoe het me daar bevalt.”

Vooroordelen over Twente

Vanuit Curaçao had Nihad best wel wat vooroordelen over Twente. “Mensen maken wel eens grappen dat er in het oosten van het land niks te doen is. Dus tijdens mijn zoektocht naar een baan was ik een beetje huiverig en sceptisch. Door mijn ervaring in de IT-branche was ik wel op zoek naar iets specifieks: een baan als software ontwikkelaar met specifieke branche-kenmerken. Ik wist van tevoren niet zeker of ik wel een baan kon vinden met deze eisen. Maar uiteindelijk was ik met vier verschillende bedrijven in gesprek. BrixCRM was uiteindelijk de partij die het beste bij mijn wensen aansloot, een relatief klein maar jong en talentvol bedrijf waar kwaliteit leveren bovenaan staat.”

“Mensen maken wel een grappen dat er in het oosten van het land niks te doen is. Dus tijdens mijn zoektocht naar een baan was ik een beetje huiverig en sceptisch. Maar juist toen ik online ging zoeken kwam ik heel veel vacatures tegen voor mijn vakgebeid, de IT-branche”

“Zeker op IT-gebied is de keuze in Twente enorm als het gaat om een baan. Nog steeds zie ik regelmatig bedrijven voorbijkomen die ik niet ken en waaruit blijkt dat ze toch behoorlijk groot zijn. Daarnaast zijn het juist vaak ook de kleine(re) bedrijven die het goed doen hier. BrixCRM is ook een relatief klein bedrijf met zo’n 40 medewerkers. Wij hebben veel klanten uit de Randstad en wanneer zij vragen om een maatwerkoplossing, dan moet er snel geschakeld worden en vergt dat een bepaalde mate van flexibiliteit, creativiteit en innovatie. Met een kleine club kan dat zo veel beter dan een groot bedrijf met veel schakels. In Twente zit veel technische kennis en innovatie, dat vind ik zo leuk! Ik denk ook dat dat een van de redenen is dat bedrijven uit de Randstad kiezen voor een bedrijf als BrixCRM.”

Genieten in Twente

Nihad is inmiddels, na ruim een half jaar, helemaal gesetteld en gewend in Twente. “In het begin moesten we echt wel weer even wennen aan het Nederlandse tempo, maar nu voelen we ons hier weer helemaal thuis. Het bevalt mij uitstekend in Twente, het is een mooi stukje van Nederland dat ik nog niet kende. Ik vind de natuur hier ontzettend mooi, het is bijna ‘on-Nederlands’ qua natuur en ruimte. Wij houden allebei van natuur en gaan regelmatig fietsen en wandelen, daar is de omgeving perfect voor. We zitten dichtbij de Duitse grens en gaan bijvoorbeeld regelmatig boodschappen doen of even naar de dierentuin in Duitsland. Om onze peuter te vermaken kunnen we hier alle kanten op en valt er steeds weer wat nieuws te ontdekken.”

 

“Vooral de rust die Twente uitstraalt vind ik erg fijn. Ik ben Breda gewend en dat is een stuk groter en drukker dan Oldenzaal. Twente voelt nu echt als thuis, hier is de rust en ons gezin. Ik kan wel zeggen dat alle vooroordelen die ik hoorde over Twente niet kloppen. Hier is echt genoeg te doen, zowel qua werk als ontspanning. In mijn branche zijn hier veel mogelijkheden om mij te ontwikkelen, maar dan zonder alle drukte van de Randstad. Daarnaast kan ik hier na mijn werk ook heel goed opladen, ontspannen en veel leuke dingen doen.”


Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Datum: 12 augustus 2020 |

Bron tekst: BrixCRM |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft