Informele sfeer, fijne collega’s en aandacht voor ontwikkeling bij Sigmax

Hij studeerde Technische Bedrijfskunde in Enschede en werkte een tijd voor een installateur in Apeldoorn. Dat was de enige keer dat hij de Tukker erover nadacht om uit Goor te verhuizen. Om dichterbij zijn werk te wonen dus. “Maar ja, waarom zou ik? Dan zou ik weg zijn van familie en vrienden, van de tennisclub en allerlei andere sociale bezigheden.” 

In het kort

  • Als accountmanager bij Sigmax komt Rick Scherphof bij bedrijven door het hele land, maar thuis, dat is Goor. 
  • Klanten helpen om te groeien door digitalisering (verder) door te voeren, verveelt Rick nooit.

Global Goal

global goal icon

Twente Leeft
Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Rick Scherphof vind je hieronder.

Hij zocht, en vond, een baan bij Sigmax in Enschede, waar hij ondertussen al veertien jaar met veel plezier werkt als accountmanager. Met zijn afdeling verzorgt hij Connect, een field service oplossing die buitendiensten in diverse vakgebieden ondersteunt en ervoor zorgt dat buitendienstmedewerkers met een druk op de knop een serviceopdracht goed kunnen uitvoeren.

Door zijn werk komt hij op veel plekken in Nederland, tot aan Terneuzen toe. “Als accountmanager fungeer ik als de voelsprieten in het bedrijf”, vertelt Rick. “Bij klanten bespreek ik hun werkwijze en waar ze in de toekomst naar toe willen. Zo kom ik erachter welke oplossingen ze nodig hebben om met behulp van automatisering manieren te vinden om hun werk gemakkelijker en efficiënter te maken zodat ze kunnen groeien. Een voorbeeld? Voor een van onze klanten ontwikkelden we een commerciële module zodat hun monteurs in een oogopslag klanten kunnen wijzen op verduurzamingsmogelijkheden van hun werkgever. Voorheen was het niet de taak van een monteur om mensen daarop te wijzen, tegenwoordig ligt dat anders.” Sigmax houdt zich ook bezig met digitalisering in andere branches zoals zorghulpmiddelen, installatietechniek en koffiesystemen. “Voor iedere klant lossen we andere vraagstukken op om ze te helpen groeien in de toekomst. Dat verveelt nooit.” 

Op elkaar bouwen

De hulp aan bedrijven is één van de redenen dat Rick het prima naar zijn zin heeft bij Sigmax. Maar ook het  team waarin hij werkt is daar debet aan. “Er is aandacht voor onze ontwikkeling, de sfeer is informeel en collega’s kunnen op elkaar bouwen.”

Dat laatste vindt hij, ook privé, belangrijk. “Zo ben ik bestuurslid bij mijn tennisclub en ben ik hulpouder bij de handbalvereniging van één van onze dochters. Het verenigingsleven bindt mensen. Het is mooi om te zien dat mensen voor een ander klaar staan. En door dit soort dingen te ondernemen, kom je met heel veel mensen in contact. Dat kan zakelijk weer handig zijn.” En het is natuurlijk gezellig. “Eén van de vrienden met wie ik tennis, woont in Den Haag en komt iedere week speciaal voor de tennis naar Goor. Geweldig toch? En het geeft aan hoe sterk de band met Twente nog steeds is. Je ziet het bijvoorbeeld ook bij wedstrijden van FC Twente waar ik vroeger een seizoenkaart had. Ook daar komen iedere thuiswedstrijd heel veel Tukkers die hier niet meer wonen voor terug.”

Culinair

Met zijn dochters, Lotte en Liz en zijn vrouw Nadine, gaat Rick graag uit eten in de omgeving, zoals bij d’Olde Smidse in zijn woonplaats, maar ook bij het Witte Paard in Delden of bij de pizzeria in Markelo. Met een vriendengroep gaat hij ieder jaar een weekend op stap, speciaal om op een bijzondere plek uit eten te gaan. Zo waren ze al eens bij Las Palmas van topkok Herman den Blijker in Rotterdam, en ook als eens in Amersfoort en in Haarlem om bij bijzondere restaurants aan tafel te gaan. Hoewel Rick dus zowel voor zijn werk als in zijn vrije tijd graag Nederland doorkruist, blijft Goor zijn geliefde thuisbasis. “Daar is het: ons-kent ons, een prettig gevoel.”  

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 20 december 2022 |

Bron tekst: Sigmax |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

Sigmax
Capitool 13
7521 PL Enschede
0534803100 info@sigmax.nl www.sigmax.nl

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft