Thomas combineert techniek en mensen in Twente

Thomas van de Lagemaat is geboren en getogen in Twente. In zijn studententijd heeft hij gestudeerd in Groningen, maar hij kon zich daar niet thuis voelen. Na een jaar is hij weer terug gegaan en inmiddels werkt hij al ruim zes jaar als Network Engineer bij NDIX.

In het kort

  • Thomas heeft gestudeerd in Groningen, maar kon zich daar niet settelen. Na een jaar ging hij weer naar Twente en vond uiteindelijk zijn draai bij NDIX.
  • Bij NDIX combineert hij zijn passie voor techniek en mensen in de functie Senior Network Engineer.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Thomas van de Lagemaat vind je hieronder. 

Liever werken dan studeren

In zijn studententijd koos Thomas er voor om te studeren in Groningen. “Ik deed daar een poging tot studeren bij de studie Human Technologies, maar uiteindelijk is dat niks geworden. Groningen was gewoon geen Twente, ik kon me daar maar niet thuis voelen. Terwijl de studie wel echt bij mij past, de combinatie van techniek en mensen vind ik heel leuk.”

 

“Groningen was na ruim een jaar geen optie meer voor mij, dus keerde ik terug naar Twente en koos voor de studie Werktuigbouwkunde aan het Saxion. Die studie paste niet bij mij en toen besloot ik om maar gewoon te gaan werken. Eerst ontdekken wat ik leuk vind en daar vervolgens de juiste studie bij vinden. Bij NDIX kreeg ik een mooie kans om te werken en die heb ik met beide handen aangegrepen. Naast de baan ben ik toen een verkorte opleiding op het mbo gaan doen om me klaar te stomen als netwerkbeheerder binnen NDIX. Hier heb ik mijn draai helemaal gevonden, zowel het bedrijf als de functie vind ik erg leuk.”

Affiniteit met techniek én met mensen

“Als klein jongentje was ik al geïnteresseerd in techniek, maar juist het samenwerken met mensen vind ik daarin erg leuk. In mijn functie als Senior Network Engineer komen deze twee aspecten heel mooi samen. Ik ga regelmatig mee naar nieuwe klanten om hen uit te leggen wat wij als NDIX -technisch gezien- voor ze kunnen doen.”

 

“Naast mijn functie Senior Network Engineer zit ik ook in een projectgroep. Daarin bepalen wij samen welke projecten er bij ons worden uitgevoerd, met doel dat we kunnen uitbreiden of ons netwerk nog beter kunnen optimaliseren. Samen zijn we ook verantwoordelijk voor het budget van techniek en kijken we samen waar we het beste in kunnen investeren. Om dat goed te kunnen bekijken heb ik ook veel contact met externe partijen en leveranciers van netwerkapparatuur. De combinatie van techniek en mensen blijft daardoor steeds terugkomen.”

 

Technologie in Twente

Het hart van Thomas ligt in Twente, maar zeker ook bij techniek. Een mooie combinatie. “Ik zie Twente, en vooral Enschede, als echte plekken voor technologie. Uiteraard door de aanwezigheid van de Hogeschool Saxion en de Technische Universiteit Twente, maar hier is ook veel maakindustrie en automatisering. Ook de nuchtere kijk van Twentenaren in combinatie met de techniek vind ik een groot voordeel. Twentenaren maken op andere manieren afspraken, ze zijn vaak nuchterder en realistischer. Twentenaren zijn vooral van ‘afspraak is afspraak’ en juist met dat als basis komen we er samen altijd wel uit.”

Slimme techniek in huis en heerlijke gerechten op tafel

Thomas is in zijn vrije tijd ook veel bezig met techniek. “Ik vind het ook erg leuk om mijn huis wat slimmer te maken. Dat we de verlichting in huis op verschillende manieren kunnen aansturen en dat de zonnewering automatisch gaat bijvoorbeeld. Daarmee kan ik wel zeggen dat het netwerk bij mij thuis wat uitgebreider is dan een gemiddeld huis”, grapt Thomas.

 

“Maar behalve mijn huis slimmer maken, ga ik bijvoorbeeld ook graag op pad met mijn vriendin. Ik tennis regelmatig en ben een echte FC Twente fan. Nu kan het even niet, maar het liefste kijk ik een wedstrijd in het stadion. Niet in de harde kern, maar wel op mijn vaste plek. Daarnaast besteed ik veel tijd aan koken: een uitgebreide lunch is in deze periode van thuiswerken natuurlijk zo gemaakt.”

 

Twente leeft
Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Zuiderval 64
7543EZ ENSCHEDE
053 711 4150 info@ndix.net twente.com/organisaties/ndix

Global Goals

Datum: 2 november 2020 |

Bron tekst: NDIX |

Auteur: twente.com

Meer lezen over #twenteleeft