Anouk ziet volop mogelijkheden in booming Twente

Anouk Regeling doceert Laboratorium- en Procestechniek aan het ROC van Twente. Ze heeft een glansrijk CV boordevol ervaring in het onderzoek, maar ze leert nog dagelijks van haar mbo-studenten. Anouk heeft voor lange tijd in Groningen gewoond en zelfs nog even in Boston (Verenigde Staten), maar ze is inmiddels weer teruggekeerd naar Twente. “Ik ben er achter gekomen dat er volop mogelijkheden zijn hier in Twente, zowel binnen als buiten het ROC.”

In het kort

  • Anouk is docent Laboratorium- en Procestechniek aan het ROC van Twente.
  • Anouk heeft jarenlang in Groningen en Boston wetenschappelijk onderzoek gedaan.
  • Ze keerde weer terug naar Twente om dichtbij familie te kunnen zijn en vond in Twente de baan die bij haar past.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Anouk Regeling vind je hieronder. 

Fijne jeugd in Twente

Anouk is geboren en getogen in Hengelo waar ze een fijne jeugd heeft gehad. Ze woonde in een kinderrijke buurt waar ze regelmatig samen met andere kinderen buiten speelde. Na de basisschool startte ze op de mavo, maar mocht in het derde leerjaar starten op de havo. Hier had Anouk een breed vakkenpakket met zowel alfa - als bètavakken. Ze wist toen niet goed welke studie ze wilde vervolgen, en bij een studietest kwam de richting natuur en wetenschap eruit. Anouk: “Ik ben toen begonnen aan de studie Laboratoriumonderwijs op het ROC van Twente en heb hier de opleiding in vier jaar voltooid en zelfs mijn huidige partner leren kennen. Daarna ben ik versneld doorgestroomd naar het Saxion voor de vervolgstudie Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek.”

 

Voor de afstudeerstage is Anouk destijds verhuisd naar Groningen. “In Groningen zit het UMCG, een universitair medisch centrum, waar veel onderzoek wordt gedaan. Hier heb ik mijn afstudeerstage afgerond middels een onderzoek naar longkanker. Mijn partner en ik bewandelden een soortgelijk pad en we zijn toen ook gaan samenwonen in Groningen.”

Amerikaanse droom

Na de afstudeerstage heeft Anouk in Groningen een universitaire pre-master en master Moleculaire Biologie gevolgd. “Dat bestond vooral veel uit praktijkonderwijs, waaronder een stage binnen de vakgroep Moleculaire Microbiologie. Voor de tweede stage ben ik met mijn partner naar de Verenigde staten verhuisd. Via vrienden zijn we uiteindelijk in Boston terecht gekomen. In het wetenschappelijk onderzoek creëer je een groot netwerk, waar je later veel aan kunt hebben. Ik ben een doorzetter, erg nieuwsgierig en avontuurlijk. Dat was toen al mijn drive, maar ook nu in mijn huidige beroep.”

 

“We hebben anderhalf jaar in Boston gewoond en daar veel mogen meemaken. We hebben er veel mensen leren kennen en kennis mogen maken met de cultuur. Kortom, een hele ervaring rijker! Op een gegeven moment ga je nadenken: ‘Wat ga ik nu doen? Ik heb nu een master op zak en wat wil ik nou echt?’ Dat was toch wel promotieonderzoek doen  en dat heb ik in het UMCG in Groningen voltooid. Achteraf had dit ook prima op de Universiteit Twente gekund, maar gek genoeg heb ik mij daar destijds helemaal niet georiënteerd. Dat vind ik nu wel eens jammer, want ze zijn daar echt met gave dingen bezig”

Nieuwsgierig naar het onderwijs

Het onderwijs heeft Anouk altijd erg getrokken, dus ze zette destijds wat lijntjes uit. “Tijdens mijn promotie-onderzoek heb ik veel studenten begeleid. Ik merkte dat ik enthousiast werd om studenten nieuwe dingen te leren. Ik zette wat lijntjes uit en niet veel later kon ik beginnen bij het hoger Laboratoriumonderwijs als docent. Na vier jaar daar als docent te hebben gewerkt, kreeg mijn partner de kans om zijn droom als klinisch chemicus waar te maken in Enschede.Voor ons was het een logische stap om terug te keren naar Twente. Zo konden we samen met onze kinderen weer dichter bij onze families zijn.”

 

Eenmaal terug in Twente had Anouk eigenlijk meteen weer een baan, namelijk als docent Laboratorium- en Procestechniek bij het ROC van Twente. Anouk: “Het onderwijs is echt wel voor mij weggelegd. Ik ben graag onder de mensen en vind het erg leuk om samen met de studenten van alles te ontdekken en samen iets moois neer te zetten. We worden steeds slimmer en dit vraagt keer op keer om bewuste en enthousiaste medewerkers én studenten met een kritische blik. De veranderende wereld vraagt om vernieuwing en die kunnen wij haar geven, samen met studenten. Mijns inziens moeten wij meer het onderzoekende vermogen van onze mbo-studenten bevorderen. En ze op een goede manier voorbereiden op hun toekomstige rol als deskundig professional. Het zijn gewoon hele slimme en harde werkers. Daar draag ik graag aan bij.”"

Booming Twente

Nu Anouk zelf weer in Twente woont, valt het haar op dat Twente niet achterblijft bij de drukke bruisende steden in bijvoorbeeld de Randstad. “In de tijd dat ik jonger was vond ik Twente maar een saaie bedoening en wilde graag het avontuur opzoeken. Dat zie ik nu dus absoluut niet zo! Twentenaren zetten hele gave dingen neer, ook binnen het onderzoek en onderwijs. De Tech-Med bedrijven worden hier uit de grond gestampt, wij timmeren als regio echt goed aan de weg. Het mooie in Twente is dat onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg zo mooi gecombineerd worden.”

Datum: 27 augustus 2020 |

Bron tekst: Anouk Regeling, ROC van Twente |

Auteur: twente.com

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Lees meer over #twenteleeft