“We delen de functie”, vertelt Mike. “Ik ben verantwoordelijk voor inkoop, realisatie, service en aftersales, Martin voor design, projectmanagement en IT. Samen zorgen we onder andere voor ontwikkeling en groei van IMS. We hebben allebei onze specialiteiten en vullen elkaar aan.”
“Bij ons bedrijf zeggen we zelden ‘nee’”, stelt Martin. “We ontwerpen en leveren van alles: van machines voor druksensoren en productielijnen die koplampen voor auto’s produceren tot aan de bewerking van schroeven voor medische implantaten. Iedere dag is anders en dat is precies waar ik mijn energie vandaan haal. Al vanaf de eerste dag dat ik hier werk, en dat is inmiddels al bijna twintig jaar.”
“Hier zeker niet”, zegt hij. “Ik heb verschillende functies gehad voordat ik Directeur Operations werd. Ik ken IMS goed en denk dat ik mede daardoor invoel wat medewerkers nodig hebben en waarmee ze te maken krijgen op de werkvloer. Het blijft gaaf om te zien dat van ‘niets’ ‘iets’ wordt gemaakt. Dat een klant met een vraag komt en dat IMS een specialistische hightech oplossing bedenkt die je hier in huis ook nog letterlijk ziet ontstaan in de productieruimte.”
“Ik ben na mijn studies (Werktuigbouwkunde aan de hogeschool en Technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente) eerst gaan werken bij Enrichment Technology. Vooral omdat ik het spannend vond dat er zoveel geheimzinnigheid heerst rondom het verrijken van uranium en ik nieuwsgierig was naar de techniek erachter. Daarna werkte ik een jaar als projectmanager bij Sensata, vervolgens bij IMS als projectleider. Ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheid hier, steeds in andere functies en nu Directeur Operations.”

Martin: “Ja. Naast het feit dat er qua werk zoveel afwisseling is, biedt IMS je die mogelijkheid om te groeien. We hebben een platte organisatie, dat vind ik prettig. Verantwoordelijkheid, eigenaarschap, ontwikkelen, korte lijnen en ‘no nonsense’: allemaal termen die het werk bij IMS definiëren. Een fijne werkgever.”
Mike: “Ja, van jongs af aan. Mijn ouders hadden een elektrozaak in Losser waar ik geboren en getogen ben en nog altijd woon. Ik groeide op tussen televisies en spelcomputers. Er waren bij ons altijd de nieuwste technische snufjes te vinden. Ik haalde alles uit elkaar uit nieuwsgierigheid. En nog ben ik, ook privé, gék op techniek. Ik wil precies weten hoe het zit met het sluipstroomverbruik (de boiler verbruikt het meest bij ons). Ik heb een robotstofzuiger, dat soort dingen...”
“Ja, ook! Mijn vrouw wordt er gek van! Ik bedien thuis alles via home-automation, van het koffiezetapparaat tot de lampen. En ik ben nog steeds altijd bezig met en geïnteresseerd in computers en software. Prachtig wat met techniek allemaal kan.”
“Nooit”, zegt Mike. “Ik zou niet weten waarom. De mentaliteit hier past bij mij. Gewoon doén, samen de schouders eronder, laagdrempelig. Dat geldt in mijn werk en ook in mijn privéleven. Ik ben in Losser tot mijn veertigste lid geweest van De Ronde Tafel (nu oud-Tafelaar) een serviceclub die veel voor de samenleving doet. We hebben bijvoorbeeld een dag voor verstandelijk en/of lichamelijk beperkte kinderen en hun ouders georganiseerd in De Waarbeek en we hebben met zijn allen een tuin aangelegd bij een woonvoorziening voor deze kinderen. En verder is in Twente echt van alles te doen: fietsen, uit eten gaan, een bierbad in Ootmarsum, alles kan.
“Ja, alle ingrediënten van bier – minus de alcohol- drijven in een bad waarin je helemaal tot rust komt. Schijnt goed voor je te zijn, die hop en gerst. En naast je staat een tapje voor een lekker biertje erbij.”
“Dat bierbad moet ik ook maar eens doen”, zegt Martin bij wie Twente en dan met name zijn geboorte- en woonplaats Oldenzaal ook zó in zijn hart zit dat hij zichzelf niet ziet gaan. “Het Hulsbeek, het centrum, de zomerfeesten en niet te vergeten het jaarlijkse carnaval: Oldenzaal heeft het allemaal.”
Allebei vertellen ze dat ze voor hun werk geregeld naar het buitenland zijn geweest om projecten te begeleiden bij klanten. Van Mexico en Engeland tot China, ze zagen het allemaal, maar in Twente zijn ze thuis. Trouwens, IMS voert een cultureel diversiteitsbeleid waardoor we ook medewerkers hebben van verschillende nationaliteiten. De voertaal bij het bedrijf is dan ook Engels. “Logisch”, zegt Mike. “We werken internationaal en al onze (schriftelijke) bedrijfscommunicatie is dan ook in het Engels. Met collega’s Engels spreken gaat als vanzelf. Ze voelen zich hier zó thuis bij ons, net zoals Martin en ik.”
Meer informatie

7601 PR Almelo
+31 (0)546 80 55 80 vacancies@ims-nl.com https://twente.com/organisaties/ims
Global Goals
Datum: 15 mei 2023 |
Bron tekst: Martin Kok, Mike Everink, IMS |
Auteur: Maaike Thüss