Voor Elian Krosse, softwareontwikkelaar bij Moneybird, gaan Twente en de Achterhoek prima samen

Er is geen Twentenaar te vinden die mensen niet corrigeert als hij Achterhoeker wordt genoemd. En andersom geldt precies hetzelfde. Maar wonen in de Achterhoek en werken in Twente gaat helemaal prima. Voor Elian Krosse is het al jarenlang dagelijkse praktijk. Op zijn motor of in de auto rijdt hij in drie kwartier vanuit Winterswijk naar Enschede. Met alle plezier, want zijn werk bij het Twentse Moneybird is hem net zo lief als zijn fijne huis in de Achterhoek. En de rit heen-en-weer biedt overal een mooi uitzicht op het groen in beide gebieden.​

In het kort:

  • Elian Krosse is softwareontwikkelaar bij Moneybird, maar heeft daarnaast nog veel meer taken op zijn bordje. Reden voor hem om blij te zijn met zijn baan: het bedrijf dat een online boekhoudprogramma biedt voor ondernemers, voelt als zijn eigen bedrijf.
  • Vanwege het werk van zijn vrouw woont hij niet meer in Twente, maar Enschede met alle voorzieningen en gezelligheid, zit nog altijd in zijn hart.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Elian Krosse vind je hieronder. 

Multibaantje

Elian, nu 29, studeerde Informatica en deed voor het afstuderen een minor Ondernemerschap bij het Saxion. Toen hij voor meer informatie in gesprek raakte met de eigenaren van Moneybird, was er zo’n klik dat hij er afstudeerde en ook daarna bleef plakken. “Op dat moment had ik een eenmanszaakje en wat projectjes, maar daarmee ben ik gestopt toen ik bij Moneybird kwam, nu acht en half jaar geleden.”

 

Doordat Elian, zoals hij zelf zegt, een ‘multibaantje’ heeft, door zijn tijd als zelfstandig ondernemer en door het feit dat hij bijna vanaf het begin bij Moneybird betrokken was, voelt het voor hem alsof het zijn eigen bedrijf is en gaat hij er vól voor iedere dag. Het Enschedese Moneybird, dat radioluisteraars veelvuldig in reclames voorbij horen komen tegenwoordig, biedt een digitaal boekhoudprogramma voor ondernemers. 

 

Stabiel en veilig

Elian heeft als voornaamste taak het ontwikkelen van software, maar wordt daarnaast ook ingezet voor devops: Development and operations. “Bij dat bedrijfsonderdeel zorgen we ervoor dat het platform stabiel is, veilig is, én altijd online is. Ik doe daarom ook bereikbaarheidsdiensten. Als Moneybird offline gaat, word ik automatisch gebeld, of dat nou ’s nachts of overdag is. Ik zorg samen met zes collega’s, dat de boel weer online komt. Er zijn zo’n 200.000 ondernemers die gebruik maken van onze software. Als zij een dagje hun boekhouding niet kunnen doen… Dat willen we echt niet op ons geweten hebben. Verbeteringen aan Moneybird worden meerdere keren per dag doorgevoerd, zonder dat gebruikers dat merken. Slechts heel af en toe moet het platform buiten kantoortijd even kort offline voor aangekondigd onderhoud. Zoiets als bij de belastingdienst? Die dan zegt dat je tot het eind van de week niet op de site kan vanwege onderhoud? Dat is bij ons echt ondenkbaar. Het leuke van mijn functie is dat ik iets gemaakt heb dat 24/7 doorwerkt voor onze klanten, zelfs als ik iets heel anders aan het doen ben. Dat geeft voldoening!”

Achterhoek

De laatste tijd heeft Elian zoals heel veel mensen, vanuit huis gewerkt. In zijn geval dus vanuit de Achterhoek. Zijn collega’s en de gezelligheid bij de voetbaltafel in de kantine heeft hij gemist, net als Enschede, waar hij in het begin van zijn carrière zo’n drie jaar woonde. “Enschede heeft de universiteit en het Saxion. En dat zorgt ervoor da er heel veel mooie bedrijven in de stad zitten. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik in Twente werk. Als ik in de Achterhoek een baan zoek, dan heb ik voor mijn gevoel keuze uit slechts een handje vol bedrijven. Ik heb in Enschede een hele leuke tijd gehad. Het voelt een beetje alsof je de gezelligheid van de Achterhoek hebt, maar ook de voorzieningen die het westen biedt.”

Eerste date

“Mijn vrouw komt uit de Achterhoek. Zij heeft een baan in de zorg en houdt niet van autorijden. Ik wel, dus de keuze was snel gemaakt. En met mooi weer dus op de motor. Laatst zijn we nog een keer teruggegaan naar Enschede, toen de winkels weer open waren. Voor een trip down memory-lane zeg maar. En we komen er privé wel vaker, want wandelen op bijvoorbeeld het Hof van Espelo –waar we trouwens onze eerste date hadden- doen we ook graag.”

 

Ons kantoor, op Roombeek, vind ik heel mooi. Ik woonde daar ook ooit. Het is een jonge wijk en het is allemaal fris en mooi aangelegd. Het centrum ook: een mooie plek om te zijn, festivals en zo en op de markt is altijd wel wat te doen. Er is altijd gezelligheid.”

 

Twente en de Achterhoek gaan dus zeker wat Elian betreft, prima samen.

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Moutlaan 35
7523 MC ENSCHEDE
office@moneybird.nl https://www.moneybird.nl/

Global Goals

Datum: 8 juli 2021 |

Bron tekst: Moneybird |

Auteur: Maaike Thüss en Maud Wiefferink

Vacatures bij #Moneybird

Software-Engineer

Baan | HBO-WO
Moneybird is op zoek naar een Software Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees meer over #twenteleeft