Conny koos als starter bewust voor een baan in Twente

Conny Willemsen (23) is geboren en getogen in Almelo. Voor haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen ging ze naar Groningen, maar keerde daarna weer terug naar Twente. Aan de Universiteit Twente deed ze vervolgens nog twee masters en inmiddels heeft ze via Ascending People een toffe baan gevonden als Communicatiespecialist bij Vcare Connect in Enschede.

In het kort

  • Conny studeerde Communicatiewetenschappen in Groningen, maar de keuze voor een masterstudie bracht haar toch weer terug naar Twente. 
  • Tijdens het afstuderen was ze al op zoek naar een baan en door de hulp van Ascending People heeft ze nu een leuke baan als Communicatiespecialist bij Vcare Connect.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Conny Willemsen vind je hieronder. 

Studeren in Groningen én Twente

Conny Willemsen groeide op in Almelo en heeft daar ook haar vwo-opleiding afgerond. Voor het volgen van de studie Communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen verliet ze het vertrouwde Twente. Na een mooie periode van 3 jaar studeren en op kamers wonen in Groningen, bracht de keuze voor een masterstudie haar toch weer terug naar Twente. 

 

Conny: “In Groningen heb ik een hele leuke en leerzame tijd gehad, maar na mijn bachelor vond ik daar niet dé master waar mijn belangstelling echt naar uit ging. Ik was geïnteresseerd in de psychologie en strategie achter de marketing, waar Groningen zich vooral richtte op taalkunde. Dus toen tijdens een open dag bij de Universiteit Twente bleek dat er daar zelfs meerdere masters aansloten bij mijn interesses, en de sfeer gelijk goed voelde, was de keuze snel gemaakt. Uiteindelijk heb ik twee masters succesvol afgerond aan de Universiteit Twente: Communication Science en Business Administration.”

Op zoek naar een baan

Tijdens haar afstuderen en het schrijven van haar scriptie was Conny zich al aan het oriënteren op een mogelijke baan waarin ze haar talenten zou kunnen inzetten. “Via internet kwam ik terecht bij het traineeship van Ascending People. Mijn nieuwsgierigheid was gelijk gewekt, en na een geslaagd persoonlijk adviesgesprek met Belia heb ik niet alleen meer inzicht gekregen in mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt, maar hebben ze mij ook kunnen begeleiden bij het vinden van een passende baan. Bij Ascending people lieten ze mij echt goed nadenken over wat ik precies zoek in een baan, en waar ik gelukkig van zou worden, want de juiste match is erg belangrijk. Vervolgens werd ik door Ascending People onder de aandacht gebracht bij Vcare Connect en mocht ik daar op gesprek komen. Inmiddels heb ik hier een enorm leuke baan! Vcare Connect is een heel mooi bedrijf dat mij volop kansen biedt om mij verder te ontwikkelen.” 

 

Naast de baan als Communicatiespecialist bij Vcare Connect volgt Conny het éénjarig traineeship van Ascending People. Conny: “Eén keer per drie weken heb ik op vrijdag training met andere startende young professionals, waarin steeds een ander thema centraal staat. De ene keer hebben we het over finance, LEAN, of verandermanagement, een andere keer over marketing of HRM. Maar er wordt ook aandacht besteed aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling tijdens de bijeenkomsten en individuele coachingsgesprekken. Hoe begin je als starter in een nieuwe baan en hoe kun je je nou het beste ontwikkelen? Ik vind de trainingen altijd heel erg leuk en waardevol. Juist dat je jezelf samen met gelijkgestemde starters kunt ontwikkelen, maakt deze combinatie van werken en een traineeship zo leuk.’’

Starter in Twente

Conny heeft zich in haar zoektocht naar een uitdagende baan vooral georiënteerd op Twente. Ondanks dat zij vooraf het idee had dat er in Twente voornamelijk veel technisch georiënteerde bedrijven zijn, bleek al snel dat er juist ook veel kansen in andere branches liggen. “Twente heeft echt veel mooie bedrijven. Wellicht hebben we hier wat minder bekende, internationaal opererende bedrijven zoals in de randstad, maar de diversiteit aan bedrijven, de dynamiek en de innovatiekracht binnen deze relatief kleine regio is ontzettend mooi.’’ Conny geeft aan dat zij bewust heeft gekozen om te werken bij een wat kleiner, maar innovatief en snelgroeiend bedrijf. ‘’Bij Vcare Connect werken nu zo’n veertig mensen, maar juist daardoor krijg ik heel veel verschillende taken en voel ik me erg betrokken bij het bedrijf. Ik krijg al veel verantwoordelijkheid en mag meedenken op strategisch niveau. Voor mij voelt het echt alsof ik een hele mooie bijdrage kan en mag leveren aan de groei van Vcare Connect.”

De Twentse mentaliteit en paardrijden

“Twentenaren hebben wel een fijne mentaliteit. Iedereen is altijd in voor een praatje en ik houd van de gemoedelijke sfeer hier. Ik heb al jaren een grote, hechte vriendengroep en we doen (buiten de corona om) altijd veel leuke dingen samen. Zelfs toen iedereen studeerde in een andere stad kwamen we nog regelmatig samen in Twente, voor een 50-jarig feest van één van onze ouders of om carnaval te vieren bijvoorbeeld. Voor mij betekent Twente dat iedereen altijd welkom is en het gezellig heeft met elkaar, maar ook tijdens minder leuke tijden staan de mensen hier voor je klaar.’’ 

 

Al van kinds af aan is Conny dol op paardrijden. “Ik rijd al paard sinds ik 8 jaar oud ben. Voor zo’n hobby is Twente natuurlijk ideaal, je rijdt hier zo het bos in. Dat vind je in de grote stad niet zo snel. Dat is wel een stiekeme droom van mijn vriend en mij, om ooit een huis te hebben met flink wat grond ernaast, met genoeg ruimte voor dieren en wellicht ooit een paard. Gelukkig zijn er in Twente heel veel van dat soort mooie plekjes. Ik ga hier nog lang niet weg!”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

ASCENDING PEOPLE
Haaksbergerstraat 67
7554 PA Hengelo
06 528 564 76 info@ascendingpeople.nl twente.com/organisaties/ascending-people

Global Goals

Datum: 4 maart 2021 |

Bron tekst: Twente.com |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #twenteleeft