Connecting talents: investeren in (jouw eigen) talent

HBO of WO- afgestudeerd en dan…?

 

Veel afgestudeerde talenten vinden het lastig om uit de veelheid aan banen precies de juiste te kiezen. Waar moet ik beginnen, wat wil ik eigenlijk, wat kan ik en bij welke bedrijven in Twente ben ik op mijn plek.  

In het kort

  • Veel afgestudeerde talenten vinden het lastig om uit de veelheid aan banen precies de juiste te kiezen. 
  • Ascending people biedt talenten een impactvol traineeship waarbij in 1 jaar in hoog tempo professionele- en personal skills verder worden ontwikkeld.

Global Goal

global goal icon

Lotte Veldsink, Pascal Voerman en Jorn de Noord hebben dankzij de ondersteuning vanuit Ascending People hun eerste baan gevonden en zijn sinds vorig jaar werkzaam bij Pronexos, een dochteronderneming van Enrichment Technology Nederland (ETC Nederland) in Almelo. Zij zijn sinds vorig jaar in drie verschillende functies met een stevig takenpakket en dito verantwoordelijkheden gestart. Daarnaast volgen zij een traineeship bij Ascending People en krijgen zij de mogelijkheid om zichzelf op persoonlijk en professioneel vlak te blijven ontwikkelen.

 

Via Twente.com en Google zijn de jonge talenten in contact gekomen met Ascending People. Alle drie onafhankelijk van elkaar op zoek naar de baan die perfect aansluit. Ascending people en ETC Nederland zijn overtuigd van het potentieel van deze young professionals en hebben hen in de gelegenheid gesteld om de eerste én juiste stap in hun carrière te zetten.

Mensen inzetten op kwaliteiten

Ascending People heeft als doel om kandidaten naar de juiste baan te brengen, waarbij

niet alleen naar opleiding wordt gekeken, maar vooral ook naar de persoon zelf en diens talenten en kwaliteiten. Ze zijn op zoek naar een goede match, voor zowel het bedrijf als het talent. Daartoe voert Ascending People eerst een uitgebreid carrière-adviesgesprek van waaruit de profielschets en de professionele en persoonlijke doelen van het talent worden afgeleid. Belia Stokman, eigenaar van Ascending People: “Wij kijken naar de persoon, wie je bent, wat je wilt en wat je kunt; vervolgens koppelen wij de talenten aan de arbeidsmarkt. Een objectieve match, waarbij we talenten een kickstart van hun carrière willen bieden. We willen talenten en bedrijven duurzaam verbinden, waardoor we indirect meer talenten binden aan Twente.”

 

Jorn, Sales medewerker bij Pronexos en één van de talenten van Ascending People: “Ascending People heeft mij geholpen in mijn zoektocht. Ik was op zoek naar een baan bij een internationaal bedrijf waar ik mijn interesse in sales en techniek kon combineren, alleen dat was moeilijk te vinden. Door het netwerk van Ascending People en door naar mij te luisteren hebben zij het juiste bedrijf en de juiste functie voor mij gevonden.” Lotte, marketingmedewerker bij Pronexos en tevens trainee bij Ascending People: ”Door het contact met Ascending People ben ik er vooral achter gekomen wat ik wil en wat ik wil. Ik had zelf namelijk nooit de link gelegd met ETC Nederland.”  Pascal, Commercial Controller bij Pronexos: Ascending People heeft mij meerdere passende banen voorgelegd die ik kon verkennen en mij de vrijheid gegeven om uiteindelijk zelf de beste keuze te maken.” 

Blijf investeren

Na het vinden van een passende baan, waarbij kandidaten direct in dienst treden van de werkgever, start het 1-jarig traineeship van Ascending People, waarbij coaching en ontwikkeling op persoonlijk en professioneel vlak centraal staan. Op deze wijze investeert de werkgever, in dit geval ETC Nederland, in een versnelde ontwikkeling van hun talenten en kunnen ze medewerkers nog meer aan de organisatie binden.

Door te investeren in medewerkers kan ook het bedrijf groeien en indirect Twente als regio.

 

Alexandra Löwik (HR&O Business Partner bij ETC Nederland): “Dat is ook wat wij vanuit ETC Nederland graag willen, we willen investeren in talenten en een samenwerking ontwikkelen voor de toekomst. Wij zien partnerschap met Ascending people in het vinden, binden en boeien van young professionals. Voor ons als bedrijf echt een win-win situatie, waarbij wij samen het talent de juiste rol en begeleiding kunnen bieden.”

 

Angie Lukman, programma manager bij Ascending People: “Wij krijgen steeds meer terug van met name ook de technische bedrijven in Twente dat ons traineeship een enorme meerwaarde biedt in het vinden van personeel en ontwikkelen van de soft skills.”

ETC Nederland zet in op ‘jong’ talent

Sinds enkele jaren is ETC Nederland een transitie in gegaan waarbij zij meer met de buitenwereld willen communiceren en jonge talenten aan zich willen binden. Zij zien namelijk dat het bedrijf minder bekend is bij deze doelgroep en daar willen zij verandering in brengen. ETC Nederland investeert veel in haar medewerkers en ziet ook het belang in van investeren in jonge talenten. Lotte: “De gemiddelde leeftijd bij ETC Nederland is relatief hoog, dat kan het voor studenten minder aantrekkelijk maken om hier te gaan solliciteren.” Alexandra: ”We willen juist jonge talenten bewust maken van de vele uitdagingen die ETC Nederland biedt. We vinden de connectie met jong talent erg belangrijk, i.v.m nieuwe inzichten, frisse ideeën, maar ook vanuit het oogpunt van kennisoverdracht. Ascending people heeft voor ons deze brug weten te slaan.”

Werken bij ETC Nederland en Pronexos

Techniek is de toekomst! Dat zien Lotte, Pascal en Jorn ook, hun interesse in techniek heeft ervoor gezorgd dat zij voor ETC Nederland hebben gekozen. Jorn: “Ik vind de maakindustrie leuker en uitdagender dan bijvoorbeeld een baan in de dienstverlening. Je weet waar je voor werkt, je hebt iets tastbaars. Daarnaast geeft ETC Nederland ons als young professionals de ruimte om nieuwe ideeën aan te dragen en samen iets op te bouwen. Dit maakt het werken bij Pronexos en ETC Nederland uniek en uitdagend.”

Meerwaarde van een traineeship

Interessante trainingsdagen, boeiende sprekers en persoonlijke coaching vormen de basis van het traineeship bij Ascending People. Het team van Ascending people is persoonlijk betrokken en deskundig. Camiel Pas, organisatiesocioloog, biedt coaching op zowel persoonlijk als professioneel vlak, geeft talenten de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen en de tips en tricks vanuit de trainingsdagen mee te nemen in de praktijk.

Lotte: ”Door de coaching momenten leer je vanuit een ander perspectief te kijken naar de situaties die je tegenkomt in je werk. Je wordt gedwongen om je eigen handelen te reflecteren”. “Je ontmoet talenten die tegen dezelfde problemen aanlopen, je kunt ervaringen met elkaar delen en tips van andere trainees meenemen” aldus Pascal. Ook de samenwerking met de andere trainees heeft een grote meerwaarde volgens de talenten. Samen bouw je een waardevol netwerk op voor de toekomst.

Datum: 22 mei 2019 |

Bron tekst: Twente.com |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #ondernemen