‘Ik heb mooie kansen gekregen in Twente’

Het voordeel van een technische opleiding is dat je de banen voor het oprapen hebt. Bedrijven huren headhunters in om aan medewerkers te komen en eenmaal ‘binnen’ zit je ook niet voor altijd vast aan een functie. Stijn Hulshof (27) is het lichtende voorbeeld. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente werkte hij zes weken bij VDL en kwam hij via een headhunter bij ETC (Enrichment Technology Company) in Almelo terecht.

In het kort:

  • Heel even dacht hij naar Groningen te vertrekken voor zijn studie, maar Twente bleek toch beter bij hem te passen.
  • Als Manager Material Handling & Distribution bij ETC Nederland in Almelo heeft Stijn alle vrijheid en zit hij prima op zijn plek.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Stijn Hulsof vind je hieronder. 

“Ik solliciteerde en tijdens het gesprek kwamen zowel het bedrijf als ik tot de conclusie dat de functie niet passend was. Ik werd toch gevraagd voor een tweede gesprek. ETC bood me een traineeship aan. Door verschillende projecten uit te voeren, kon ik meerdere functies leren kennen en ben ik na een aantal andere functies zoals, Operational trainee en Maintenance Planner nu Manager Material Handling & Distribution en stuur ik een team aan van vijf mensen.” In zijn werk verzorgt hij de interne en externe logistiek. “Ik heb mooie kansen gekregen hier. In mijn werk heb ik veel vrijheid en dat bevalt me prima.”

Communiceren en samenwerken

Gewoon in Twente gebleven dus? “Ja, dat is wel een mooi verhaal”, zegt hij met een lach op zijn gezicht. “Ik was van plan om Bedrijfskunde te gaan studeren in Groningen. Die studie kon je hier alleen in het Engels doen en dat wilde ik niet, vandaar Groningen. Ik had een kamer gehuurd, had mijn spullen verhuisd en zou beginnen.” Meteen al begonnen de twijfels. Groningen is ver van huis en Stijn zag het helemaal voor zich: hij zou doordat hij daar studeerde alles in het noorden opbouwen en uiteindelijk niet meer terugkeren naar zijn geliefde Twente. Dus: kamer opgezegd, spullen weer terugverhuisd, zich aangemeld voor de studie Technische Bedrijfskunde in Enschede.

 

Spijt heeft hij nooit gehad. Niet van dat hij in Twente bleef en niet van het feit dat hij in plaats van bedrijfskunde, technische bedrijfskunde is gaan studeren. “Op de middelbare school vond ik economie het meest interessant en ik heb ‘sleutelen’ altijd leuk gevonden. Door mijn studie heb ik het geluk dat ik ook de technische kant van bedrijfskunde ken en daardoor goed met technische mensen kan communiceren en samenwerken. Ze maken mooie dingen en ik kan hen helpen met de output. Met het promoten en het ‘werkend krijgen’ van techniek.”

Ruimte voor plannen en ideeën

Bij ETC Nederland is de sfeer gemoedelijk. Precies wat Stijn prettig vindt. “In de jaren dat ik er werk zijn er veel jongeren en vrouwen komen werken en ook dat is leuk. Processen zijn hierdoor minder ‘vast’ komen te staan en er is ruimte voor andere plannen en ideeën terwijl de sfeer nog even gemoedelijk is. Dat vind ik ook het fijne aan Twente. Ik zeg niet dat het ergens anders niet zo is, maar het is hier rustig en de mensen zijn nuchter en vriendelijk. Mijn vrienden en mijn familie wonen hier, ik voetbal in Hengelo waar ik nu samenwoon met mijn vriendin Anouk. Samen verbouwden ze hun huis uit 1921, hij tennist graag met vrienden. “Het is hier gewoon fijn in Twente. De dorpen en steden zijn klein. Het is allemaal niet zo massaal opgezet. Als ik naar mijn werk fiets, fiets ik driekwart van de weg door het groen. Allemaal redenen om gewoon in Twente te blijven wonen en werken. “Ik zeg nooit nooit, maar als ik ergens anders naar toe zou gaan, zou dat alleen maar tijdelijk zijn.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 15 april 2022 |

Bron tekst: ETC |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

ETC Nederland
Planthofsweg 77
7601 PJ Almelo
+31 (0)546 54 55 00 info@ext.enritec.com www.twente.com/organisaties/etc-nederland

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft