Almelo

In Almelo staat de innovatieve maakindustrie bij uitstek centraal. Nergens in Twente zijn zo veel grote hightech-bedrijven met een internationale reputatie. Met die oplossingen brengen deze ondernemingen niet alleen de kwaliteit van producten en werkmethoden omhoog. Die bedrijven zorgen ook voor oplossingen voor de reductie van energie- en grondstoffenverbruik en de uitstoot van CO2. Tegelijkertijd verhogen ze de veiligheid en het comfort in werk- en leefomgevingen.

logo Almelo
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Almelo
Haven Zuidzijde 30
7607 EW Almelo
+31 (0)546 541 111 gemeente@almelo.nl www.almelo.nl

Groene en innovatieve maakstad
Bedrijven uit ondernemend Almelo leveren grensverleggende oplossingen voor complexe vragen van klanten over de hele wereld en in tal van industriële sectoren. Denk aan geavanceerde materialen die lichter én sterker zijn voor bijvoorbeeld de automobielindustrie en vliegtuigbouwers. Aan chips die steeds meer informatie kunnen opslaan en langer meegaan. Aan machines die steeds verfijndere producten maken en met steeds minder uitval of afval. Aan instrumenten voor de voedingsindustrie, de medische sector en onderzoekswereld waarmee ongelooflijk nauwkeurige metingen zijn te verrichten voor allerlei doeleinden.


Slim ontwikkelen én slim produceren
Het succes van de ondernemende Almelose hightech-bedrijven kent zijn wortels in het industriële verleden. Van oudsher is de ondernemende maakindustrie hier namelijk prominent vertegenwoordigd. Denken en doen, innovatief en praktisch inzicht, slim ontwikkelen én slim produceren: die combinatie ligt verankerd in de genen van de Almelose technologiebedrijven.

 

XL Businesspark Twente
Met diverse bedrijventerreinen biedt ondernemend Almelo volop vestigingsmogelijkheden voor grote, middelgrote én kleine bedrijven. Het door provincie Overijssel en Twentse steden gezamenlijk ontwikkelde XL Businesspark Twente is dé vestigingslocatie voor ondernemingen die ruimte nodig hebben. Het park ligt tussen Almelo en Bornerbroek in, pal aan de A35 en op luttele minuten van de A1, de verkeersader tussen Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië en de rest van Nederland. Vandaar dat zich hier al heel wat bedrijven hebben gevestigd met hun logistieke en distributiecentra. Het XL Businesspark Twente ligt bovendien aan het Twentekanaal: zo is ondernemend Almelo ook over het water verbonden met de haven van Rotterdam en daarmee met de rest van de wereld.


Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid
Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Almelo is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG):
 

  • Bedrijvigheid in Almelo
  • Duurzaamheid in Almelo

Gemeente Almelo
Almelo omvat de stad Almelo en de kernen Aadorp, Bornerbroek en (gedeeltelijk) Mariaparochie. Het inwoneraantal is circa 73.000 Twentenaren.
 
Leer meer en kijk op:

  • De gemeente Almelo 
  • Ondernemend Almelo
  • Midden- en kleinbedrijf in Almelo
  • Ondernemersvereniging ‘De Poort van Almelo’
  • Ontdek Hightech Almelo
  • XL Businesspark Twente

Woonmogelijkheden naar ieders wens
De gemeente Almelo biedt een stad waar het naast plezierig werken ook prettig wonen en recreëren is. De binnenstad heeft een flinke facelift ondergaan, het centrum is compacter gemaakt en is levendiger dat ooit. Het omliggende groen dringt tot diep in het stadshart door, wat voor een heel eigen charme zorgt. Recent ontwikkelde buitengebieden én nieuwbouw in het centrum bieden moderne woonmogelijkheden naar ieders wens. Voetballiefhebbers komen aan hun trekken bij Heracles Almelo, cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan een rijk geschakeerd aanbod.
 
Leer meer en kijk op:
Toeristisch Almelo

Actualiteit #Almelo

Jobs #Almelo

Arbo-coördinator

Kwaliteit / Arbo / Milieu | Baan | HBO
De gemeente Almelo zoekt een Arbo-coördinator voor 18 uur per week.

Juridisch medewerker

Juridisch | Baan | HBO
Word jij juridisch medewerker bij het team Vergunningverlening en Naleving van de gemeente Almelo?

Senior regisseur vergunningen

Overig | Baan | HBO
Word jij senior regisseur vergunningen bij het team Vergunningverlening en Naleving bij de gemeente ...