‘Met een beetje Twentse nuchterheid kom je samen een heel eind’

Niels koos voor Enexis omdat hij bij dit Hengelose bedrijf kan bijdragen aan de verduurzaming die volgens hem hard nodig is. “Er komen steeds meer zonnepanelen. Bij particulieren, maar ook op boerenschuren. Daarvoor is een verzwaring van het net nodig. In mijn functie zorg ik daarvoor. Overal moeten nieuwe stations komen en dikkere kabels worden gelegd zodat decentraal energie kan worden opgewekt. Ik zorg voor de vergunningaanvragen bij de gemeente, het waterschap en de provincie, ik bestel de materialen en maak de tekeningen. Indirect kan ik dus via min functie bijdragen aan de verduurzaming.”

In het kort:

Zijn collega’s zag hij voor het eerst in teams-meetings want hij is midden in coronatijd begonnen als medewerker engineering bij Enexis. Inmiddels werkt hij ‘gewoon’ op kantoor in Hengelo en gaat hij af en toe een drankje doen met zijn collega’s in de stad.
Niels Bokhove houdt zich bezig met het uitbreiden van het huidige net van Enexis. Alleen al vanwege het grote aantal zonnepanelen is dat hard nodig

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Niels Bokhove vind je hieronder. 

De Twee Wezen
Hij is zeven maanden geleden begonnen in zijn nieuwe functie en is nu al dik tevreden. “Het werk is leuk en nu we weer 50/50 naar kantoor kunnen, leer ik mijn collega’s goed kennen. Af en toe doen we een drankje in de stad bij De Twee Wezen of De Appel, gezellig. De echte personeelsuitjes moeten voor mij nog komen, maar ik heb al gehoord dat die altijd erg leuk zijn. Dat kan ook bijna niet anders, want de sfeer en de samenwerking met de collega’s is erg goed.”
 
Misschien heeft dat te maken met de Twentse mentaliteit die de geboren Almeloër herkent. “Nuchter, ontspannen en direct”, vindt hij. “Iedereen pakt zijn werk meteen op. Niet zeuren, gewoon doen. De meeste Twentenaren zijn gemakkelijk in de omgang en ze zijn direct, net als ikzelf. Dat past, want met een beetje Twentse nuchterheid kom je samen een heel eind.”
 
Eindresultaat

Niels studeerde middenkader Engineering Elektrotechniek in zijn geboorteplaats op MBO 4-niveau. Dat technische zat er al vroeg in; lego, meccano en speelgoed met elektromotoren waren favoriet. Nog steeds repareert hij in zijn vrije tijd nog wel eens elektronica. “Ik vind het gaaf dat je het eindresultaat ziet, je weet altijd waarvoor je het doet. Dat is in mijn werk nu ook zo. Misschien is dat ook wel wat Twentenaren zo leuk maakt trouwens; ze zijn niet bang om de handen vies te maken.”

De tijd van uitgaan aan het Amaliaplein in Almelo is een beetje voorbij op zijn 27e. Liever speelt hij gitaar, tennist hij of gaat hij een rondje hardlopen in de wijk. Dat rondje wordt binnenkort anders, want hij verhuist met zijn vriendin van Almelo naar Bornerbroek, naar een vrijstaande woning met een tuin. “Inderdaad, uit de stad weg en dat zal misschien wennen zijn, maar de omgeving waar we gaan wonen is prachtig groen en mooi rustig. Alles is hier gewoon in Twente, je kunt winkelen of gezellig op een terrasje zitten bij de kerk in Enschede, maar ook rust vinden buiten de stad.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX Hengelo
31 (0)6 27 178 503 anne.de.vries@enexis.nl www.werkenbijenexis.nl

Global Goals

Datum: 1 april 2022 |

Bron tekst: Enexis |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft