Voor Gijs is er geen enkele reden om de regio te verlaten

‘Wonen, studeren en topbedrijven om voor te werken’
Als mensen vertrekken uit Twente omdat ze denken dat hier geen carrièremogelijkheden zijn, hebben ze het mis, vindt Gijs Boerrigter. Zelf is hij het levende bewijs: na zijn studie Mechanical Engineering aan de Universiteit Twente, die hij Cum Laude afrondde, ging hij aan de slag als Mechatronic Engineer bij Demcon. Geboren in Oldenzaal, gestudeerd aan de Twentse Universiteit en een baan op een steenworp afstand van diezelfde UT; wat hem betreft is er geen enkele reden om de regio te verlaten.

 

in het kort

  • Hij is 24 en begonnen aan zijn eerste baan en dat is meteen al zijn droombaan: als Mechatronic Engineer combineert hij zijn studie met zijn hobby en hij kan zijn werk ‘gewoon’ in zijn geliefde Twente uitvoeren.
  • Eén van zijn hobby’s is nog steeds voetballen, maar vanwege zijn studie Mechanical Engineering aan de Universiteit stapte hij uit de selectie om zich volle bak aan zijn studie te wijden.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Gijs Boerrigter vind je hieronder.

Mooie vriendschappen

Hij is altijd honkvast geweest. Toen hij aan zijn studie begon, bleef hij bij zijn ouders wonen. Hij stapte uit het selectieteam van zijn voetbalclub Quick 20 in Oldenzaal. “Ik wist dat ik toch geen profvoetballer zou worden en mijn passie lag toen al bij de techniek. Ik wilde volle bak aan mijn studie. Als je de kans krijgt om te studeren, moet je je er ook 100 procent voor inzetten vind ik.”


Omdat hij in Twente is opgegroeid en al een rijk sociaal leven had, heeft hij het studentenleven grotendeels aan zich voorbij laten gaan. “De vrienden die ik heb, komen veelal nog uit mijn basisschooltijd. Verder heb ik veel familie, dus het socializen met andere studenten had ik, in tegenstelling tot mensen die van buiten Twente hier komen studeren, niet nodig.” 


Toch heeft hij zijn vleugels wel uitgeslagen: hij volgde een aantal modules in Linköping in Zweden, waar hij een half jaar woonde. “Omdat wij als Nederlanders best gemakkelijk door de modules heengingen, had ik tijd om veel van de omgeving te zien, steden te bezoeken en af en toe uit te gaan. Het was er fantastisch en ik heb er mooie vriendschappen aan overgehouden.”

 

“Als mensen vertrekken uit Twente omdat ze denken dat hier geen carrièremogelijkheden zijn, hebben ze het mis.”
Gijs Boerrigter

Complexe vragen

Terug in Twente liep hij stage bij Demcon, het bedrijf dat later zijn werkgever werd. “Ik vind het geweldig om hier te werken. Tijdens mijn stage al trouwens. Ik had al wel gewerkt natuurlijk, maar bijvoorbeeld als huiswerkbegeleider en als tutor op de universiteit. Demcon was mijn eerste échte ervaring bij een bedrijf. Demcon bedenkt high-end technologische oplossingen voor een breed scala aan klanten. Mee kunnen werken aan de vele complexe maatschappelijke vraagstukken van nu, dat is mijn passie. De lat ligt hoog bij Demcon, ik houd ervan!”


Gijs houdt zich onder meer bezig met de ontwikkeling van hightech systemen en medische apparatuur. En dan met name de regeltechnische aspecten voor het zo optimaal mogelijk aansturen van complexe machines. Waar hij momenteel aan werkt is vertrouwelijke informatie, dus daar mag hij niets over loslaten. “Maar ik kan wel zeggen dat het een project is dat een revolutionaire oplossing biedt voor de medische wereld. Ik ben blij dat ik daaraan een bijdrage kan leveren. Demcon is de perfecte plek om dat te kunnen doen.” 

 

Op de hoogte blijven van de technische projecten waar Gijs en vele andere talenten dagelijks aan werken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Coronapatiënten

Gijs refereert verder aan de beademingssystemen die Demcon levert aan de ziekenhuizen om coronapatiënten te helpen en aan de ‘mondkapjesmachine’ die nu staat opgesteld in het laboratorium van het bedrijf aan de Instutenweg. Deze produceert desgewenst twintig keer per minuut een medisch mondkapje dat aan alle eisen voldoet. “Het is een grote eer om bij Demcon te werken”, vindt de Mechatronic Engineer. 


“Naast de maatschappelijk relevante toepassingen, is het ook nog een bedrijf dat goed is voor zijn medewerkers. Niet alleen is het een sportief bedrijf – we doen bijvoorbeeld in teams mee aan hardloopevenementen-, maar nu in deze coronatijd krijgen we geregeld leuke of lekkere verrassingen thuisbezorgd, zijn er online-samenkomsten waardoor de sfeer goed blijft. En: we krijgen vaak te horen dat ze blij zijn met ons. Ik knijp mijn handen dicht hier, zowel met mijn werk als met mijn huis in het Enschedese Roombeek waar het fijn wonen is.”

Twente leeft
Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

 

Contactinformatie

DEMCON
Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
+31 (0)88 1152 000 info@demcon.nl twente.com/organisaties/demcon

Global Goals

Datum: 1 december 2020 |

Bron tekst: Demcon |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft