Cardioloog Edimir werkt en woont met hart en ziel in Twente

Edimir is opgegroeid in een gezellige buurt in Rotterdam, waar iedereen altijd voor elkaar klaar staat en iedereen goed voor elkaar zorgt. Goed voor elkaar zorgen leerde hij niet alleen op straat, maar zeker ook thuis. Hoewel hij redelijk impulsief zijn studie Geneeskunde uitzocht, blijkt achteraf dat hij zijn hart heeft gevolgd. Inmiddels is hij verhuisd naar Twente om zich bij het MST te specialiseren in Cardiologie.

In het kort:

  • Edimir groeide op in een gezellige buurt in Rotterdam en besloot vervolgens Geneeskunde te studeren. 
  • Hij wilde zichzelf beter leren kennen en groeien als persoon en besloot daarom uit zijn vertrouwde omgeving te stappen en zijn AIOS-schap in Twente te doen.
  • Hij voelt zich nu helemaal thuis in het mooie en vriendelijke Twente.

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Edimir Semedo lees je hieronder. 

Geneeskunde

Mensen helpen en voor elkaar zorgen is meer dan bekend bij Edimir. Tel daar zijn interesse voor het menselijk lichaam bij op en de keuze om Geneeskunde te studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam was snel gemaakt. Hij is afgestudeerd in 2015 en is vervolgens een jaar aan het werk gegaan in het Maasstad Ziekenhuis om werkervaring op te doen. Toch wilde hij zich specialiseren en dus besloot hij om verder te kijken. 

“Ik ben redelijk impulsief, dat kan zowel een goede als een slechte eigenschap zijn. Wat mijn studie betreft heeft dat gelukkig goed uitgepakt.”

Lekker impulsief

Edimir zegt van zichzelf dat hij zeer impulsief kan zijn. Zijn impulsiviteit heeft er niet alleen voor gezorgd dat hij Geneeskunde ging studeren, maar het heeft er zelfs voor gezorgd dat hij uiteindelijk in Twente is beland. 

 

Edimir wilde zichzelf beter leren kennen en vooral groeien als persoon. Hij had het gevoel dat het vooral zou lukken door uit zijn eigen vertrouwde omgeving te stappen en niet meer afhankelijk te zijn van een plaats. Verhuizen naar Den Haag of Amsterdam zou nog steeds te dichtbij huis zijn en dus vertrok hij richting Twente. 

Waarom Twente?

Na een gesprek met een van de supervisoren van Edimir, solliciteerde hij vrijwel direct op een functie bij het MST. Zijn supervisor vertelde over zijn AIOS-schap, de groep mensen die hij had ontmoet -allemaal met dezelfde dromen en doelen- en alle groei die hij had doorgemaakt. Edimir was dolenthousiast en kon niet wachten om dit zelf mee te maken.

 

Gelukkig werd hij uitgenodigd voor een gesprek en in de auto vond Edimir de Twentse omgeving al prachtig. Maar toen kwam hij in het MST en was hij overdonderd door het mooie ziekenhuis: “Ik wist meteen al: dit is de plek waar ik wil werken!” De plek voelde meteen goed en toen wist hij dat hij ervoor moest gaan.

“Ik had niet echt een typisch beeld van Twente, maar ik vind het vooral opvallend dat je hier door iedereen wordt gegroet op een vriendelijke manier.”

AIOS-schap

Edimir doet een AIOS-schap (Arts in opleiding tot specialisatie) in het MST voor de specialisatie cardiologie. Edimir vertelt: “Ik voelde me altijd al aangetrokken tot acute geneeskunde, maar ik had te weinig ervaring voor de Spoedeisende Hulp. Dus ik besloot om te kiezen voor cardiologie en daar vond ik alle ingrediënten die ik zelf belangrijk vind in het zijn van een arts. Ik hou het heft graag in eigen handen en ben daarin redelijk autonoom. Ik hou echt wel van samenwerking en teamwork, maar ik vind het ook fijn om zelf alvast nagedacht te hebben en zelfstandig te zijn.”

 

In Twente wordt er altijd veel gewerkt aan technologie. De cardiologie is een vak waarin al jarenlang in vogelvlucht steeds weer aan nieuwe vormen van technologie wordt gewerkt. Edimir: ““Ik zou het mooi vinden om in de toekomst onderzoekservaring op te doen samen met de Universiteit Twente. Om samen nieuw ontwikkelde technologie uit te testen, elkaar feedback geven om vervolgens nog beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker te kunnen werken. Dat is iets wat voor beide partijen gunstig is. Wat mij betreft maakt juist dat Twente uniek.”

De draai gevonden in Twente

Inmiddels is Edimir nu bijna drie jaar in Twente en heeft hij zijn draai hier helemaal gevonden. Hij sport gemiddeld zo’n vijf dagen per week, verschillend van basketbal en fitness tot salsadansen. Maar hij zingt ook graag in koren en daarnaast speelt hij piano. “Ik hou er van om altijd bezig te zijn, alle dingen die ik doe geven mij energie. Anders word ik alleen maar onrustig.”

 

Het AIOS-schap duurt nog een tijdje en Edimir hoopt daarna een vaste plek te vinden. “Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je op dezelfde plek blijft als waar je opgeleid bent. Maar als ze mij bij wijze van spreken morgen een baan bij MST zouden aanbieden, zou ik dat meteen doen. Ik zit hier in Twente en bij het MST goed op m’n plek. ”

Datum: 16 juli 2020 |

Bron tekst: Edimir Semedo |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft