Lotte heeft de hele wereld gezien, maar keerde terug naar Twente

Lotte Sander (32) heeft tijdens haar studie (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) veel van de wereld gezien. Iedereen om haar heen dacht dat Lotte de hele wereld zou blijven verkennen en voorlopig niet meer terug zou komen naar Twente. Toch keerde ze terug naar Twente en zit ze hier helemaal op haar plek. Ze geniet hier nu weer van haar familie en vrienden, de Twentse mentaliteit en de natuur, maar ook van haar leuke baan bij Event Creators.

In het kort

  • Lotte deed de studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs in Deventer en woonde meerdere keren in het buitenland.
  • Ze werkt als Campagnemanager bij Event Creators. Samen met bedrijven kijkt ze verder dan het evenement zelf en is zij verantwoordelijk voor gedragsveranderingen van de doelgroep.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Lotte Sander vind je hieronder. 

Reislustig

Lotte is een reislustig type en koos voor de studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Tijdens haar studie ging ze twee keer naar het buitenland voor een stage. Lotte: “Ik wilde graag de wereld zien en het avontuur aan gaan. Eerst ging ik naar Australië, met name om de interesse in de mensen en de cultuur daar. Mijn tweede stage ging naar Spanje, Madrid, omdat ik heel graag de Spaanse taal wilde leren. Van veel mensen om mij heen was het de verwachting dat ik me niet zou gaan settelen in Twente, maar uiteindelijk is niks minder waar.”

 

“Tijdens mijn studie ging ik meerdere keren voor langere tijd naar het buitenland, maar ik kwam ook weer drie keer terug. Dus ik heb mezelf toen afgevraagd: ‘Waarom doe ik dat eigenlijk?’ Onder andere voor mijn vrienden en familie, maar ook om de Twentse mentaliteit. Tijdens mijn zoektocht naar een baan vond ik het belangrijk om te werken bij een organisatie met een duidelijke visie en strategie. Een bedrijf waar je kunt bijdragen aan de maatschappij en die aansprekend is. Daarvoor hoef ik Twente niet te verlaten, want bij Event Creators heb ik daarin helemaal mijn draai gevonden.”

Meer dan een leuk evenement

Event Creators staat niet alleen in Twente, maar ook zeker daarbuiten bekend om het organiseren van events. Maar wat veel mensen niet zien is dat een event méér is dan de organisatie van een programma, entertainment en lekker eten en drinken. Lotte: “Bij Event Creators ben ik Campagnemanager. Samen met een bedrijf bekijk ik welke resultaten we kunnen behalen tijdens zo’n event. Als bedrijf een feest organiseren is leuk, maar het is belangrijk dat ze zelf weten welke doelgroep ze willen aanspreken en wat ze er mee willen bereiken. Kortom: Welk gedragsverandering wil je bij jouw doelgroep creëren?”

 

“In mijn baan is het belangrijk om samen met de klant duidelijke doelen te stellen. Ik ben er van overtuigd dat live communicatie de sterkste vorm van communiceren is. Maar de communicatie om dat live event is ook heel erg belangrijk, want alleen zo kunnen we het uiteindelijke doel bereiken. Dat is mijn verantwoordelijkheid in deze baan.”

Trots

Juist omdat Lotte de hele wereld heeft gezien, durft ze te zeggen dat we in Twente trots(er) mogen zijn. “Wij hebben hier het geluk dat we mogen wonen en werken in een prachtige groene omgeving, maar in Twente is er ook voldoende werkgelegenheid. Met Event Creators hebben we de ambitie om bij de Top 10 evenementenbureaus in Nederland te horen. Een tijdje geleden hebben we ook bijna een Gouden Giraffe gewonnen. Dit is een landelijke award voor de evenementenbranche. Onze manier van werken en hoe wij evenementen benaderen heeft mensen echt aangesproken. Sterker nog: wij kunnen hele mooie aantoonbare effecten en resultaten neerzetten. In de meeste gevallen lopen we voorop! Wat mij betreft mogen we in Twente juist trots zijn op alles wat we doen.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Event Creators
Gunnerstraat 39
7595 KD Weerselo
085-1053333 info@eventcreators.nl www.eventcreators.nl

Global Goals

Datum: 28 juli 2021 |

Bron tekst: Event Creators |

Vacatures bij #Event Creators

HBO Talent

Stage | HBO
Event Creators biedt HBO talent van verschillende opleidingen uitdagende stageplaatsen. Heb je voor ...

Lees meer over #twenteleeft