Van student naar docent : Elise doet het!

Elise ten Thij (25) vond het moeilijk om de juiste studie te vinden voor haar, eigenlijk waren er zo veel studies die ze interessant vond. Uiteindelijk werd het de studie Bouwkunde bij Hogeschool Saxion. Inmiddels is ze zelf docent bij de opleiding Bouwkunde en heeft ze het enorm naar haar zin!

In het kort:

  • Elise is altijd al een twijfelkont geweest en vond het niet makkelijk om de perfecte studie te kiezen.
  • Na lang twijfelen koos ze voor de studie Bouwkunde bij Saxion en had ze het daar helemaal naar haar zin.
  • Inmiddels is ze zelf docent voor deze opleiding.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Elise ten Thij vind je hieronder. 

Twijfels over de perfecte studie

Elise is altijd al een twijfelkont geweest, dus ook met haar studie vond ze het moeilijk om een definitieve keuze te maken. Elise: “Ik vind eigenlijk altijd alles leuk en vooral bètavakken. Dus ik ging bij verschillende studies kijken, in Groningen en in Enschede. Al snel werd het duidelijk dat ik in Enschede wilde blijven en koos ik uiteindelijk voor de studie Bouwkunde. Wat de doorslag was? Ik woonde al in Enschede en daar had ik alles wat ik nodig heb. Ruilen van stad voor de ervaring was voor mij niet nodig. Qua studie koos ik voor Bouwkunde, omdat je dan daadwerkelijk kunt zien wat je doet en dat triggerde mij.”

Van leerling naar docent

Tijdens de studie focuste Elise zich met name op de constructie. “Ik heb een constructieve minor gedaan, een constructieve stage en ben daar ook op afgestudeerd. Na de studie ging ik tijdelijk werken bij een bedrijf dat constructies berekent en tekent. Hoewel ik dat ontzettend leuk en interessant vond, miste ik toch de persoonlijke kanten. Ik ben een mensen-mens en hou van gezelligheid en mensen om me heen. De baan was tijdelijk omdat we op wereldreis zouden gaan, maar Corona gooide roet in het eten, dus we waren snel weer thuis. Om daarna weer een baan te vinden was niet makkelijk en uiteindelijk zag ik een vacature bij Saxion voor docent bij de opleiding Bouwkunde.”

 

“Hoewel ik niet de gevraagde ervaring had en het eigenlijk heel spannend vond, ging ik toch voor de sollicitatie. Uiteindelijk kreeg ik de baan en ben ik zó enthousiast. Inmiddels sta ik nu zowel online als fysiek voor de klas en vliegt de tijd voorbij. Ik heb de opleiding zelf nog niet zo lang afgerond en sta wat dat betreft heel dicht bij de leerlingen. Niet alleen met alle lesstof, maar ook met het uitgaan en hoe zij in het leven staan.”

 

“Het leuke van bouwkunde is dat je er heel veel kanten mee op kunt, ook als vrouw. Je hoeft niet perse bij een bouwbedrijf te werken of daadwerkelijk op de bouw te staan.”

Wereldreis

Elise heeft er altijd van gedroomd om de hele wereld te zien, niet voor niets was die wereldreis gepland. Elise: “Als alles weer kan en mag, gaan we onze wereldreis stukje bij beetje afmaken. Nee, we gaan niet meer alles in één keer doen. Het idee is om nu steeds een lange vakantie te boeken naar een land wat we nog niet gezien hebben. Eén ding is zeker: Twente gaan we voorlopig niet verlaten!”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Hogeschool Saxion
M. H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
+31 (0)88 019 8888 info@saxion.nl www.saxion.nl

Global Goals

Datum: 14 juli 2021 |

Lees meer over #twenteleeft