Jasper groeide van stagiair tot teamleider bij Twence

Jasper is geboren en getogen in Hengelo en begon zijn werkcarrière als stagiair bij Twence. Inmiddels is hij ruim tien jaar verder en is hij doorgegroeid tot Teamleider. Bij Twence zit hij helemaal op zijn plek en krijgt hij niet alleen de ruimte om zich te blijven ontwikkelen, maar ook de ruimte om in zijn vrije tijd te genieten van Twente.

In het kort

  • Jasper deed de studie Middelbaar Laboratorium Onderwijs (nu Laboratorium­techniek en procesindustrie) aan het ROC van Twente en deed zijn stage bij Twence. Inmiddels werkt hij hier al ruim tien jaar en is hij doorgegroeid tot Teamleider.
  • Juist door zijn onregelmatige diensten bij Twence, ervaart hij meer ruimte voor zijn vrije tijd.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Robert Veldhuis vind je hieronder. 

Van stagiair tot teamleider

Jasper deed destijds de studie Middelbaar Laboratorium Onderwijs (nu laboratoriumtechniek en procesindustrie) met de richting Laboratorium techniek aan het ROC van Twente en deed zijn stage bij Twence. Hij was de eerste scholier van deze studie die stage mocht lopen bij Twence, dus er moest eerst goedkeuring komen vanuit school en de examencommissie. Deze goedkeuring kwam er al snel doorheen en toen begon hij als Stagiair Chemisch Fysisch Laborant in de procesomgeving. Jasper: “Een maat van mij werkte al bij Twence en hij vertelde over zijn werk. Ik hoorde alleen maar de woorden ‘groots’ en ‘veel techniek’ en toen wist ik meteen al dat ik hier ook naar toe wilde om kennis te maken met deze wereld. Inmiddels heb ik heel veel mogelijkheden gekregen om door te groeien, dus ik heb toen de juiste keuze gemaakt.”

 

“Bij Twence heb ik echt veel geleerd. Op school leerde ik van alles over chemie, vooral in milligram per milliliter. Maar bij Twence gaat alles in kilogram per kuub, dus die verhoudingen waren heel anders. Daar moest ik in het begin aan wennen, maar ik vond het enorm interessant. Ook de grove techniek bij Twence sprak mij heel erg aan en ik leerde kennis maken met procestechniek. Na mijn stage kreeg ik bij Twence een baan en vanuit daar kreeg ik steeds de kans om intern opleidingen te doen en door te groeien. Ik ging in verschillende stapjes van stagiair naar teamleider.”

Altijd blijven leren en groeien

“Inmiddels ben ik dus teamleider van een team van tien mensen. Binnen het team creëer ik graag een open en vertrouwde werksfeer, waarin bereid zijn om elkaar te steunen, bijvoorbeeld met ziekte en verlof. De teamspirit is hierin heel belangrijk. De dynamiek en diversiteit binnen ons team vind ik het leukste. Iedereen heeft z’n eigen specialisme waardoor we elkaar goed aanvullen en we hebben gewoon een ontzettend leuk team!”

 

“Als teamleider wil ik graag dat we als team verder komen met elkaar. Om verder te komen en efficiënter te kunnen werken, stellen we doelen met elkaar. Specifieke kennis hebben en dit overdragen is hierin heel belangrijk. Vanuit mijn eigen ervaring bij Twence heb ik geleerd dat jezelf blijven ontwikkelen heel belangrijk is. Niet alleen voor je eigen ontwikkeling, maar ook als stimulans om door te groeien en jezelf te blijven uitdagen. Die kans wil ik mijn team ook graag geven. Op dit moment ben ik zelf nog bezig met de studie Technische Bedrijfskunde aan het Saxion. Heel interessant en zeer toepasselijk voor mijn functie.”

Genieten van Twente

Jasper geniet van zijn werk, maar ook van zijn vrije tijd. “In mijn functie heb ik onregelmatige werktijden, maar juist daardoor heb ik meer vrije tijd. Wanneer ik een dienst heb van 07.00 uur tot 15.00 uur, heb ik daarna nog de hele middag de tijd om mijn eigen ding te doen. Ik ga bijvoorbeeld graag mountainbiken, wielrennen of wandelen. Met name de natuur in Twente vind ik heel prettig. Maar je moet niet denken dat ik alleen maar daar te vinden ben hoor”, lacht Jasper. “Ik ga ook graag op reis of met mijn vrienden en vriendin naar de Oude Markt in Enschede om lekkere speciaalbiertjes te drinken. En thuis laat de techniek mij ook niet los: met verschillende motoren en fietsen is er altijd wat te onderhouden, repareren en te sleutelen.


Twente leeft
Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Contactinformatie

Twence
Boldershoekweg 51
7554 RT HENGELO
+31 (0)74 2404 444 info@twence.nl twente.com/organisaties/twence

Global Goals

Datum: 4 februari 2021 |

Bron tekst: Twence |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #twenteleeft