Niels ziet Twente als kans om te ondernemen

Niels Peters, Managing Director bij Mekufa, groeide op in het noorden van Limburg, kwam naar Twente om te studeren en heeft zich hier helemaal zijn draai gevonden. Volgens Niels is Twente niet alleen een fijne plek om te settelen met je gezin, maar zeker ook om te ondernemen. 

In het kort

  • Niels kwam naar Enschede voor de studie Chemische technologie.
  • Inmiddels voelt Twente voor Niels helemaal als thuis.
  • Twente is een fijne plek om te ondernemen.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Niels Peters vind je hieronder. 

Voor de studie naar Enschede

Niels verhuisde in zijn studententijd van noord Limburg naar Twente voor de studie. “Ik vond scheikunde erg leuk en had eigenlijk geen idee wat ik precies wilde doen. Maar chemie sprak mij altijd al aan en technologie vond ik eigenlijk ook erg interessant. Dus het leek een logische keuze om chemische technologie te studeren. De Universiteit Twente stond daarvoor als een van de beste aangeschreven en dus koos ik voor Twente.”

Twente voelt als thuis in alle opzichten

Na de studie kreeg Niels de kans om als chemisch technoloog bij een bedrijf in zuid Limburg te werken. “Tijdens mijn studie kreeg ik verkering met Louise, mijn huidige vrouw, en samen zijn we na de studie naar Limburg gegaan. Maar na een tijdje wilde ze graag terug naar Twente en zijn we samen terug gegaan. Tijdens mijn studententijd kreeg ik al het gevoel dat ik altijd weer terug kon komen, dat vond ik in ieder geval erg fijn. Gelukkig kon ik bij terugkomst meteen weer goed aarden in Twente en was Twente al snel mijn thuis. Inmiddels woon ik hier al een heel wat jaren, hebben we een prachtig gezin en ben ik directeur van Mekufa: een mooi technisch bedrijf.”

“In Twente is alles gewoon goed geregeld!”

Twente is een fijne plek om te ondernemen

Als het aan Niels ligt, is Twente een fijne plek om te ondernemen, zeker voor technische bedrijven. “In Twente heb je de ruimte, niet alleen om te ontspannen, maar zeker ook wanneer je hier met een technisch bedrijf wilt vestigen en groeien. Daarnaast is de druk op de arbeidsmarkt is hier niet zo extreem hoog, we kunnen altijd kwalitatief goed personeel uit de regio vinden. Zowel onze productiemedewerkers als engineers komen vrijwel allemaal hier uit de buurt.”

 

Zeker voor technische bedrijven is Twente een goede plek. “Bij ons in de buurt zitten onze leveranciers met dezelfde hoogwaardige technologie, dat is iets wat ik heel belangrijk vind. Ook werken we regelmatig samen met andere bedrijven uit de buurt. Juist dat is zo mooi van Twente: hier zitten veel bedrijven met hoogwaardige kwaliteit bij elkaar en werken we regelmatig samen.”

 

Niels ontvangt hoofdzakelijk internationale klanten bij Mekufa: “De afstand tussen het vliegveld, zowel Amsterdam als Düsseldorf, en ons kantoor wordt eigenlijk nooit als een belemmering gezien. Ze zeggen juist allemaal dat het hier zo mooi en groen is en dat Twente veel ruimte heeft!”

In Twente is alles goed geregeld

Volgens Niels is Twente niet alleen een fijne plek om te ondernemen, maar zeker ook om je te settelen met je gezin. “In Twente vind je veel ruimte en natuur. Als student hechtte ik daar niet zo veel waarde aan, maar nu met mijn gezin wel. Daarnaast zijn er goede scholen in Twente en kun je hier nog relatief voordelig huizen kopen. Er zijn veel goede voorzieningen en je kunt de wijde wereld intrekken met het openbaar vervoer. Kortom: in Twente is alles goed geregeld!”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 9 september 2020 |

Bron tekst: Niels Peters / Mekufa |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft