Emiliano kwam voor de liefde naar Twente en wil hier nu niet meer weg

Door de coronacrisis is half Nederland ineens bekend met het werk van Emiliano Fisquetti (32) uit Oldenzaal. Afstandsonderwijs op basisscholen dat vanaf maart vorig jaar bijna onafgebroken gegeven wordt, verloopt grotendeels via het platform MOO: Mijn Omgeving Online dat van Heutink ICT in Hengelo komt. Emiliano zorgt voor de ontwikkeling, aanpassingen en de nieuwe functionaliteiten ervan.

In het kort

  • Argentijn Emiliano Fisquetti streek in 2013 neer in Oldenzaal. Hij leerde zijn Twentse vrouw kennen in Buenos Aires waar zij studeerde en hij werkte als software engineer. Na drie jaar samen in zijn geboorteland, kozen ze vanwege werk voor Nederland.
  • Heutink ICT is wereldwijd leverancier van digitale educatieve middelen. Emiliano werkt er als softwaredeveloper. Het digitale platform MOO dat hij (mede) ontwikkelt, heeft tijdens de coronacrisis een enorme vlucht genomen vanwege het thuisonderwijs.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Emiliano vind je hieronder. 

Digitaal onderwijs

“Voor corona maakten al veel scholen, voornamelijk het primair onderwijs, gebruik van MOO, maar sinds maart is het aantal gebruikers bijna verdrievoudigd. Iedereen heeft nu –noodgedwongen weliswaar- kennis gemaakt met digitaal lesgeven. Leraren en leerlingen kennen nu de mogelijkheden en die zijn enorm. Het is straks niet meer weg te denken uit het onderwijs.”

Wensen

Van toepassingen voor videobellen met de juf tot even chatten met vriendjes in de pauze, van quizjes tot het inleveren van opdrachten; het komt allemaal uit de koker van de ICT-afdeling van Heutink ICT. Emiliano werkt nu zes jaar voor het bedrijf. “Een week nadat ik in Nederland woonde, had ik al een baan bij Wolters-Kluwer”, vertelt hij. “In 2015 ben ik bij Heutink ICT komen werken en ik werk er nog steeds met heel veel plezier, nu als teamleider en developer. We zijn bezig met finetunen, maar ook om ervoor te zorgen dat MOO gemakkelijker in te passen is in secundair onderwijs door het te laten aansluiten bij de wensen van individuele scholen. Uiteraard zijn we ook altijd bezig met de veiligheid van de software. We laten regelmatig ‘penetration-pogingen’ uitvoeren door derden. We fixen problemen en volgen de aanbevelingen die we krijgen op.”

Wandelen en mountainbiken

Hoe graag hij zijn werk ook doet, het is niet de reden waarvoor hij in Twente kwam wonen. “In Buenos Aires studeerde mijn vrouw muziek. Kort nadat we elkaar leerden kennen, besloten we samen te gaan wonen in Argentinië. Na drie jaar zijn we verhuisd naar Nederland omdat leven van de muziek niet mogelijk bleek voor haar. Ze werkt nu als opticien en heeft natuurlijk muziek als grote hobby.”

Ongeveer eens in de twee jaar reist Emiliano naar Argentinië. Wonen wil hij er niet meer, in Twente voelt hij zich namelijk prima thuis. “Het is hier heerlijk rustig, heel anders dan in Buenos Aires en ik houd van rust. De natuur is prachtig. We gaan vaak wandelen op de Tankenberg, in Denekamp of De Lutte of ik pak mijn mountainbike en ga naar Het Hulsbeek.” 

Emiliano geniet niet alleen van de rust, maar ook van de gezelligheid in Twente. “In Argentinië wordt ook carnaval gevierd, maar in Oldenzaal is het een écht groot feest. Net als in mijn geboorteland, speel ik hier in een drumband waarmee we veel spelen in carnavalstijd. Jammer dat dat nu niet kan, maar dat komt vast wel weer.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Heutink ICT
Expolaan 50
7556 BE Hengelo
074 240 46 06 info@heutink-ict.nl twente.com/organisaties/heutink-ict

Global Goals

Datum: 5 mei 2021 |

Bron tekst: Emiliano, Heutink ICT |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft