Xanthe: ‘Ik sta letterlijk en figuurlijk met mijn poten in de klei’

Als projectmanager bij TRIMM zorgt Xanthe Hesselink voor een goede doorvertaling van de business richting het ontwikkelteam, staat in nauw contact met klanten en stuurt bij daar waar nodig. “Wat we voornamelijk doen is het ontwikkelen en onderhouden van businessportals en websites om zo bij te dragen aan businessgroei”, begint ze. “Hoe vertalen we een nieuwe merkpositionering online? Hoe creëren we een ‘best in class’ zoekfunctionaliteit? Voorbeelden van klantvragen waaraan we werken, altijd gekeken vanuit de eindgebruiker.”  

In het kort

  • Utrecht, Neurenberg, Zweden, ze woonde en werkte in verschillende plaatsen, maar met haar voeten in de Twentse klei voelt Projectmanager Xanthe Hesselink van TRIMM zich toch het beste.
  • De ondernemersmentaliteit bij haar werkgever en de aansporing om je te ontwikkelen door uit je comfortzone te stappen, maken de match ‘Xanthe en TRIMM’ tot een hele goede.

Global Goal

global goal icon

Twente Leeft

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Xanthe vind je hieronder.  

De IJssel

Ze studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en werkte als consultant bij verschillende werkgevers in binnen- en buitenland, maar bleef altijd voornamelijk in Twente wonen. “Deels vanwege mijn privésituatie, maar zeker ook omdat ik me hier gewoon helemaal thuis voel. Ik had die tijd als consultant niet willen missen want ik wilde voor een groot internationaal bedrijf werken en die dynamiek ervaren, maar ik was altijd blij als ik de IJssel weer over was en weer thuis kwam.”

 

In januari 2020 besloot ze op zoek te gaan naar een andere baan en kwam TRIMM op haar pad, dichtbij huis in Haaksbergen én dicht bij haar andere werk. Want samen met haar twee zussen, runt ze het familiebedrijf dat haar vader hen naliet na zijn overlijden en heeft ze dus zo een tweede baan. “We hebben een camping met ruim honderd plekken”, vertelt ze. “Plus een boerderij met zestig melkkoeien.”

 

De combinatie van werken op kantoor bij TRIMM en de handen uit de mouwen op de camping en de boerderij, is voor Xanthe ideaal. “Ja, het is hard werken, zeker met twee kinderen erbij - zoons Gunnar (3 jaar) en Samuel (1 jaar) -, maar het is allebei geweldig. Weet je, het is gewoon letterlijk met je poten in de klei op de boerderij en De Leemkoel (zo heet de camping) en de boerderij en figuurlijk bij TRIMM, precies wat ik fijn vind”, zegt Xanthe.

Kou en donkere dagen

Hoewel ze dus dol is op de regio, betekent het niet dat ze er nooit weg is geweest. Xanthe studeerde af bij KLM, werkte bij Philips, werkte door het land én ze studeerde een half jaar in Zweden. “Wat me daar precies aantrok weet ik niet helemaal te omschrijven”, zegt ze. “Maar de kou, de donkere dagen van Scandinavië, het trok me gewoon, ik wilde het meemaken.”

 

Het is haar prima bevallen, nog steeds heeft ze in haar werk veel aan het Engels dat ze in die tijd verder ontwikkelde, maar Twente is haar ‘thuis’.

Dromen, durven en vooral doen

“De mentaliteit in Twente van ‘niet lullen maar poetsen’, gewoon aanpakken, infomeel en met humor; ik houd ervan.” Bij TRIMM vindt ze het allemaal. “Het mooie is dat er een ondernemersmentaliteit heerst bij TRIMM. Er is veel mogelijk; er wordt met je meegedacht en als je zelf iets wilt, krijg je die mogelijkheid. Het is: dromen, durven, doen. En vooral: ga het maar doen. Dat betekent iets voor jezelf. Ook jonge talenten krijgen alle ruimte om verschillende projecten op te pakken. Zo stond tijdens het 15-jarige jubileum dit jaar van ons talentenprogramma PiT (Professionals in Training) één vraag centraal: wat wordt jouw lancering naar de maan? Zo werden jonge talenten getriggerd om zich verder te ontwikkelen. In de korte tijd dat ik hier ben heb ik gemerkt dat er veel ruimte is voor vernieuwing, dat successen gezamenlijk gevierd worden en dat je gestimuleerd wordt om uit je comfort zone te stappen en je te ontwikkelen. Daarnaast heerst er een prima sfeer, het kan niet beter dus!”

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 9 september 2022 |

Bron tekst: TRIMM |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

TRIMM
Moutlaan 25
7523 MC Enschede
+31 (0)53 480 04 80 info@trimm.nl https://www.twente.com/organisaties/trimm

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft