Niek studeerde psychologie en werkt nu in de softwarebranche

Wanneer je Niek vraagt welke studie hij heeft gedaan, zegt hij vol trots: “Psychologie!” Toch heeft hij nu een baan in de softwarebranche. Hij studeerde aan de Universiteit Twente met als master Human Factors and Engineering Psychology, een technologie gerelateerde studie. Niek werkt inmiddels drie jaar bij Sigmax als Software Tester, waar hij de kwaliteit van de software waarborgt en zich focust op de user experience van klanten.

In het kort

  • Niek studeerde Psychologie aan de Universiteit Twente met Human Factors and Engineering Psychology als specialisatie. 
  • Hij werkt nu bij Sigmax als Software Tester, waar hij de kwaliteit van de software waarborgt en zich focust op de user experience van klanten.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Niek vind je hieronder. 

Van psychologie tot Software Tester

Niek koos er heel bewust voor om Psychologie te studeren, maar was ook geïnteresseerd in technologie. Gedurende zijn studie groeide zijn interesse steeds meer richting software. Hij wilde graag werken in een branche waarin hij impact kan maken op het werk van mensen door middel van technologie. Niek: “Technologie groeit enorm en dit zal de komende jaren alleen nog maar meer worden. Maar technologie werkt alleen als mensen er effectief mee om kunnen gaan. In mijn studie heb ik geleerd dat je menselijk gedrag niet zomaar kunt aanpassen, maar technologie kan wel aangepast worden aan de mens. Dit komt terug in mijn functie als Software Tester, waarin ik onze applicaties aanpas naar het gedrag van klanten. Ik vind het vooral ontzettend leuk dat ik met één aanpassing het werk van honderden mensen makkelijker kan maken!”

Studeren en hobby’s

Niek kijkt terug op een fantastische studententijd. De campus van de Universiteit Twente sprak hem aan en zijn studie was de perfecte match met zijn interesses. Naast studeren heeft Niek geholpen met het schrijven van twee wetenschappelijke papers. “Zo’n kans krijg je maar één keer, maar het was ook behoorlijk pittig. Toen ik eenmaal was afgestudeerd gunde ik mezelf wat meer tijd en rust voordat ik op zoek ging naar een baan. Naast mijn studie en werk speel ik graag bordspellen. In Enschede zit een prachtige winkel vol met deze spellen, Amerikaanse comics en Japanse manga’s. Een echte aanrader!”

Kansen in Twente

Terwijl de sollicitatieprocedure bij Sigmax liep, kreeg Niek ook een baan buiten Twente aangeboden. Maar dat was geen optie voor hem. “Ik zag het niet zitten om dagelijks een lange tijd in de auto te zitten. Ik vind het heerlijk om in Twente te wonen en naar mijn werk te kunnen fietsen. Wanneer je een baan zoekt in de technische sector is Twente de perfecte plek. Universiteit Twente heeft mooie samenwerkingen, de start-ups schieten als paddenstoelen uit de grond en het Kennispark is echt een hele mooie locatie om te werken”. 

Werken bij een professionele softwareorganisatie

“Bij Sigmax creëren we gave applicaties en software voor grote bedrijven en overheden, zoals Carglass en honderden internationale gemeenten, waaronder Amsterdam. Onze software zorgt ervoor dat professionals sneller en efficiënter kunnen werken. In eerste instantie was mijn functie gericht op het testen van software. Maar ik zag bij Sigmax een kans om psychologie te combineren met techniek en trok de stoute schoenen aan. Dit was destijds niet helemaal de insteek van de vacature, maar bij Sigmax zagen ze het voordeel en pasten ze de functie aan naar mijn specialiteiten en interesses. De afgelopen jaren hebben we samen grote stappen gemaakt en veel collega’s en klanten zijn positief over de bijdrage van mijn werk.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Sigmax
Capitool 13
7521 PL Enschede
0534803100 info@sigmax.nl twente.com/organisaties/sigmax

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft