Met hart voor technici vond Marjolein haar ideale baan bij Nedap

Marjolein Evers is corporate recruiter bij Nedap, een bedrijf waar ongeveer 800 mensen werken. Marjolein is verantwoordelijk voor het rekruteren van technische mediors en seniors. Ze is daarom dagelijks in gesprek met onder andere software- en hardware developers en met data scientists die Nedap komen versterken. Technische mensen hebben haar hart. “Het zijn bevlogen mensen met een hoog opleidingsniveau die iets toevoegen aan ons bedrijf.”

In het kort:

  • Corporate recruiter Marjolein Evers van Nedap zoekt dagelijks naar de beste match tussen Nedap en bevlogen technische professionals.
  • Ze heeft een hart voor technici. “Het zijn bevlogen mensen met een hoog opleidingsniveau die iets toevoegen aan ons bedrijf.”
  • Marjolein kwam terug naar het Oosten voor de ruimte en de mensen.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Marjolein Evers vind je hieronder. 

Bewegingsvrijheid

“We zijn actief in zeven markten waaronder de zorg, de agrarische sector en de retail”, vertelt Marjolein die sinds vorig jaar november bij Nedap werkt. “Het mooie van ons werk, het ontwikkelen van hoogwaardige hard- en softwareproducten, is dat we maatschappelijk relevante producten leveren.” Ze doelt hiermee bijvoorbeeld op een door Nedap ontwikkelde technologie waarmee veehouders het gedrag van hun dieren kunnen monitoren. De technologie zorgt erdoor dat dieren verzorgd kunnen worden op basis van hun individuele behoefte. Dit levert rendement op voor de boer en verbetert het dierenwelzijn. Een ander voorbeeld is de softwareapplicatie van Nedap Healthcare die ervoor zorgt dat familieleden desgewenst real-time kunnen meelezen in het medisch dossier van een patiënt. Zo kan de zoon op zijn werk zien hoe het die dag met zijn vader is gegaan en wat er met artsen en de thuiszorg is besproken.”

Eigen verantwoordelijkheid

“We merken dat veel technische mensen op zoek zijn naar een baan die er maatschappelijk toe doet. Dat opgeteld bij de manier waarop we werken, maakt dat technisch hooggeschoolde mensen graag bij ons aan de slag gaan.” Marjolein vertelt er weinig hiërarchie is bij het Groenlose bedrijf. “Iedere mening doet ertoe en als je een goed idee hebt en het kunt onderbouwen met de juiste argumenten dan is er altijd ruimte om het verder uit te werken. Een totaal ander voorbeeld is dat we geen vakantiedagen of uren bijhouden. Wij hebben een cultuur van vertrouwen. “Die mate van vrijheid is voor veel mensen fijn, maar niet voor iedereen geschikt”, zegt ze. “We zoeken het ‘type ondernemer met verantwoordelijkheidsgevoel.”

 

Als we iemand aannemen, vinden we het dan ook erg belangrijk dat hij of zij bij onze cultuur past. Niet alleen de technische skills tellen dus mee, maar ook de fit met het team en de organisatie is super belangrijk.”

Kwalitatieve match

Kan dat dan in een tijd waar zeker technisch geschoolde mensen de banen voor het uitzoeken hebben en er bij veel bedrijven een schreeuwend tekort is? “Jazeker”, zegt Marjolein, die aangeeft dat ze op zoek is naar de juiste kandidaten. “Ik ga altijd voor een kwalitatieve match. Dat kan betekenen dat een vacature wat langer open staat. Uiteindelijk vinden we altijd de juiste persoon.”

Terug voor de ruimte en de mensen

Marjolein woont en werkt met plezier in het Oosten. Ze groeide op in de Achterhoek, studeerde in Groningen en woonde in Utrecht, maar roemt het type mensen hier en verhuisde daarom in 2020 weer terug naar de regio. “De nuchterheid spreekt me aan. Wat ik ook erg prettig vind, is dat iedereen gelijkwaardig is. Iedereen is goed benaderbaar en of je nu net afgestudeerd bent of veel ervaring hebt, jouw mening en jouw ideeën doen er evenveel toe als die van een ander. Dat vind ik fijn hier in het Oosten, en ook bij Nedap.

 

Ik gun mijn twee zoontjes van 1,5 en 4 jaar dezelfde fijne jeugd als ik zelf heb gehad in deze ruimtelijke omgeving. Met mijn gezin is het heerlijk wonen en werken hier.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Nedap
Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111 life@nedap.com www.nedap.com

Global Goals

Datum: 23 september 2021 |

Bron tekst: Nedap |

Vacatures bij #Nedap

Fullstack Rails Developer

Baan | HBO-WO
Nedap zoekt een Fullstack Rails Developer. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees meer over #twenteleeft