Thijs en Melvin nemen samen het stokje over van de directeur van SKEPP

Thijs en Melvin zijn allebei nog geen dertig jaar en mogen zichzelf toch al directeur van SKEPP noemen. Samen zijn ze al vanaf het begin betrokken bij SKEPP en mochten in de zomer van 2020 het stokje overnemen van de voormalig CEO Joost Lansink. Juist doordat Thijs en Melvin allebei gespecialiseerd zijn in een ander vakgebied, zijn zij samen een team die elkaar perfect aanvult. 

In het kort

  • Thijs (28) komt uit Harbrinkhoek, woont nu in Almelo en wil Twente nooit meer verlaten.
  • Melvin (26) komt uit Apeldoorn, maar heeft zich inmiddels helemaal gesetteld in Twente.
  • Samen zijn ze al vanaf het begin betrokken bij SKEPP en mogen ze zichzelf nu allebei directeur van SKEPP noemen. 

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Thijs van Eerden en Melvin Hamer vind je hieronder. 

Twee verschillende jongens, twee verschillende vakgebieden

Thijs en Melvin hebben allebei een compleet andere achtergrond. Thijs komt uit Harbrinkhoek en woont inmiddels in Almelo. Maar als het aan hem ligt, gaat hij snel weer terug naar Harbrinkhoek. “Ik ben geen jongen voor in de stad, een dorp past een stuk beter bij mij.” Thijs studeerde Vastgoed & Makelaardij bij Hogeschool Saxion en kwam bij SKEPP terecht met zijn afstudeerstage.

 

Melvin komt uit Apeldoorn en is voor zijn studie Kunst en Techniek naar Twente gegaan om te studeren. Melvin: “Ik had eigenlijk geen flauw idee wat ik wilde doen, maar was wel geïnteresseerd in media. Met de studie Kunst en Techniek aan het Saxion zou ik veel leren over media in allerlei vormen en dat vond ik erg interessant.” Na een half jaar heen en weer reizen van Apeldoorn naar Enschede was hij het zat en koos hij er voor om in Enschede op kamers te gaan. “Tijdens de studie kwam ik in aanraking met programmeren en dat vond ik zo leuk om te doen. Later kwam daar een bijbaan bij SKEPP bij om ‘een beetje aan de website te sleutelen.’ 

Thijs en Melvin zijn allebei vanaf het begin van SKEPP betrokken bij het bedrijf. Thijs mocht na zijn afstudeerstage blijven en pakte van alles op. “Nu hebben we bij SKEPP overal een team voor: een team voor Finance, Marketing, Sales en Development bijvoorbeeld. Maar toen was dat nog niet zo, maar waren we wel al aan het groeien. Ik deed destijds eigenlijk een beetje van alles en nog wat. Juist doordat ik toen zoveel kon ontdekken binnen SKEPP, kwam ik er achter wat ik nou echt leuk vond om te doen in mijn werk. Dat was met name het commerciële vlak in combinatie met het contact met mensen.

 

Melvin kon steeds meer sleutelen aan de website en kreeg daar ook veel vrijheid voor. “Op een gegeven moment werd het steeds drukker bij SKEPP en kwamen er steeds meer collega’s bij. Na mijn studie ben ik toen begonnen aan een fulltime baan bij SKEPP en kreeg ik de verantwoordelijkheid om het Development team aan te sturen.”

Samen het stokje overnemen van de CEO

Thijs en Melvin zijn allebei op hun eigen manier doorgegroeid in allebei een compleet ander vakgebied. Begin juli kregen wij van Entweder, de venture builder achter SKEPP, de vraag of wij het stokje van Joost over wilden nemen. “Wij vragen onszelf nog steeds af waarom juist wij het stokje mochten overnemen”, grapt Melvin. “Maar dat is met name geweest omdat wij allebei vanaf het begin bij SKEPP betrokken zijn, daardoor de cultuur van SKEPP kennen en door de verschillende vakgebieden en persoonlijkheden vullen we elkaar heel mooi aan.

 

Thijs vult aan: “Wij zijn allebei ook geen type om ‘boven’ onze medewerkers te staan. Dat past niet bij ons, wij staan juist graag naast onze medewerkers. Daarnaast begrijpen we elkaar heel goed en vullen we elkaar mooi aan. Soms kom je in situaties terecht die je nog niet eerder hebt meegemaakt, het is dan fijn om met elkaar te kunnen sparren. Dan gaan we niet links, niet rechts, maar komen vrijwel altijd uit in het midden. En dat is dan ook vaak de beste oplossing.”

 

“Achteraf kwamen we er pas achter dat de gesprekken om SKEPP over te nemen apart van elkaar gevoerd zijn en dat we allebei hebben aangegeven ‘Ja ik wil het overnemen, maar alleen als hij het ook doet.’ Juist samen zijn we een sterk team.” 

“Achteraf kwamen we er pas achter dat de gesprekken om SKEPP over te nemen apart van elkaar gevoerd zijn en dat we allebei hebben aangegeven: Ja ik wil het overnemen, maar wel als hij het ook doet.

Ondernemen in Twente

Melvin ziet zichzelf niet meer vertrekken uit Twente. “Wanneer ik in Apeldoorn bijvoorbeeld naar mijn (schoon)ouders ga, vind ik het daar nog altijd heel mooi. Maar stiekem ben ik gewoon een fan van Twente geworden. Niet alleen voor mijn privéleven, maar ook voor de zakelijke kant en het ondernemen. Thijs en ik vinden het allebei belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan en lekker normaal te doen én te blijven.”

 

Thijs: “Toen ik een aantal jaren geleden vaak voor SKEPP naar de Randstad ging voor bijvoorbeeld een feestelijke opening van een kantoorpand keek ik wel eens op tegen de -in mijn ogen- grote jongens. Inmiddels hebben we de laatste jaren kunnen laten zien dat wij met SKEPP ook tot die grote jongens horen. Juist de nuchtere mentaliteit kenmerkt ook de manier van werken in Twente: met beide benen op de grond staan en hard werken om mooie resultaten neer te zetten. Ik werk nu ongeveer zes jaar bij SKEPP en heb in die jaren geleerd dat de Twentse mentaliteit juist gewaardeerd wordt buiten onze eigen regio: Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.”

 

Tijdens hun werkzame jaren bij SKEPP hebben Thijs en Melvin al veel geleerd en ook de komende periode met hun nieuwe functie ‘Directeur’ gaan ze nog veel leren. Thijs: “Je kunt alleen groeien, zowel zakelijk als persoonlijk, als je honderd keer onderuit gaat, honderd keer opstaat en dat nog een keer op die manier herhaalt.” Melvin: “En het is zo belangrijk om altijd je eigen mening te blijven geven, ook als dat niet altijd gewaardeerd wordt. Soms botst dat, maar juist daar leer je ook weer van. Wij zeggen altijd: ‘Zonder wrijving geen glans!’ 

Kenmerkend Twente

De combinatie van het bruisende centrum van Enschede en de natuur eromheen vindt Melvin heel fijn. “Enschede is echt een studentenstad waar het bruist van de energie. Daar is altijd wat te doen. Maar als ik op de fiets stap sta ik binnen tien minuten ook midden in de rustige natuur. In Apeldoorn is er natuurlijk ook veel natuur, maar in Twente is er veel meer diversiteit qua natuur. Wij gaan graag wandelen met de hond en kunnen hier in Twente dan alle kanten op.”

 

Thijs vindt juist de mentaliteit, de nuchterheid en de gezelligheid zo kenmerkend voor Twente. Melvin vult aan: “De Twentse mentaliteit ben ik ook erg gaan waarderen. Lekker normaal doen met elkaar met veel gezelligheid eromheen. En ook het stukje vertrouwen in elkaar springt er hier dan uit. “Als wij bijvoorbeeld een fietskar voor de hond willen huren bij de dierenwinkel, hoef ik geen borg te betalen en ook geen gegevens achter te laten. Dat vertrouwen in elkaar zie je veel terug in Twente, dat vind ik zo mooi.”

 

Thijs: “Een mooie om mee af te sluiten.. Wij vinden het allebei leuk om voor het werk naar de Randstad of andere delen van Nederland te gaan. Maar als we terugkeren in Twente, voelen we ons weer thuis!

Twente leeft
Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 22 oktober 2020 |

Bron tekst: SKEPP |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft