Traditionele vastgoedmarkt overrompeld door Twentse hightech VR toepassing

Innovatie, hightech, kantoorpanden en -inrichting. Hier ligt de passie van het Twentse bedrijf SKEPP, gevestigd in het rustige Albergen. Bij de huidige transitie binnen de vastgoedmarkt vindt er een transitie plaats waarin ruimte is voor innovatieve producten. Door deze ontwikkeling gaan de handen bij SKEPP jeuken! SKEPP gebruikt nu bijvoorbeeld VR (Virtual Reality) om de kantoorzoeker te helpen bij het vinden van een geschikte ruimte. SKEPP past hiermee perfect binnen de Twentse economische traditie waarin vernieuwende technologie centraal staat. 

In het kort

  • De vastgoedmarkt is traditioneel 
  • SKEPP richt zich op de toekomst en implementeert innovatieve technologie 
  • Met VR veel efficiënter kantoren bekijken 

Global Goal

global goal icon
SKEPP als internationale speler

SKEPP kan zich een belangrijke Europese speler noemen. De afgelopen twee jaar heeft het zich uitgebreid naar het buitenland. Inmiddels is SKEPP actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België, Spanje en Polen en op korte termijn wordt Italië ook aan dit lijstje toegevoegd. Dit is natuurlijk onder andere te danken aan de frisse blik van het bedrijf. SKEPP is niet vies van innovatieve technologie. 

Virtuele rondleiding

In 2018 voorspelde SKEPP dat VR een grote rol zal gaan spelen in de vastgoedwereld. Volgens SKEPP heeft de ervaring in 2019 geleerd dat deze voorspelling meer dan waar was. VR bespaart je als zoeker naar kantoorruimte veel tijd, omdat je eerst een virtuele rondleiding door een kantoorpand doet. Op basis van deze ervaring plan je wel of geen fysieke rondleiding in. Valt het kantoor tegen? Dan heb je niet voor niets onnodig tijd gestoken in een fysieke rondleiding.

VR wordt vanzelfsprekend

Volgens SKEPP vereisten dit soort technologieën in het begin enige uitleg. Inmiddels wordt het echter steeds meer een vanzelfsprekendheid in de vastgoedmarkt. Steeds meer pandeigenaren, operators en verhuurders van kantoorruimten geloven in deze vorm van innovatie. SKEPP is een voortrekker van deze transitie en roept andere bedrijven in de regio actief op om ook open te staan voor innovatieve ontwikkelingen. 

De kantoorruimte van 2026

De blik naar de toekomst staat dus centraal bij SKEPP. Vanuit deze gedachte hebben zij een voorspelling gemaakt over hoe wij kantoorruimtes gaan bezichtigen in 2026. SKEPP voorspelt onder andere dat de mobiele telefoon een nog belangrijkere rol gaat spelen, via het gebruik van Augmented Reality (AR). Je zou zo via het scannen van een advertentie kantoorruimtes op je telefoon kunnen bekijken. Je krijgt dan een compleet beeld van het kantoor, en je kunt eventueel via je telefoon al verf en meubels customizen, zonder dat je er ooit een stap binnen hebt gezet.

VR voor alle zintuigen

Ook voorspelt SKEPP dat VR een nóg grotere rol gaat spelen. Nu draait het echter niet langer alleen om visuele VR, ook andere zintuigen kunnen gebruikt worden. Haptische handschoenen kunnen gebruikt worden om spullen in de ruimte aan te raken, terwijl je niet eens in de buurt van de spullen bent. Daarnaast komt ook olfactorische VR eraan: vanaf je smartphone ruiken hoe de geur in je nieuwe kantoor is. Bovendien zou je met een hologram van een bouwer over de herinrichting van het kantoor kunnen praten. 

3D geprinte kantoren

Het enorme potentieel dat 3D printers ons bieden wordt steeds meer benut. Het is dan ook niet zo gek dat SKEPP voorspelt dat er steeds meer kantoren gemaakt zullen worden met 3D printing. Stel je voor: op dag 1 bestel je een kantoor en op dag 2 is deze al gebouwd. Dat kan, in een aantal dagen kan een 3D printer een compleet kantoor ‘printen’. In China en Dubai staan inmiddels al 3D-geprinte kantoren. Is dit in 2026 ook het geval in Twente? SKEPP denkt van wel. Op naar de toekomst, dan zullen we het zien. 

 

Meer weten over de efficiënte oplossingen die het Twentse Smart Industry biedt? Klik dan hier.

Datum: 11 september 2019 |

Bron tekst: SKEPP |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #slimmetechnologie