Italiaan Davide strijkt neer in Almelo

Als software-engineer bij BrixCRM komen techniek en sociale vaardigheden samen

In het kort:

Software-engineer Davide Zuffellato is de enige International bij BrixCRM en het bevalt hem prima.
De Italiaan uit Vincenza ontdekt Twente op zijn racefiets

Global Goal

global goal icon

Twente Leeft

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Davide vind je hieronder.  ​

Welk land het zou worden wist de Italiaan Davide Zuffellato nog niet, maar dat hij in het buitenland wilde wonen en werken was zeker. Toen hij las dat er een software-engineer gezocht werd bij BrixCRM in Almelo, bekeek hij de site en besloot te solliciteren. “Het is de enige sollicitatie die ik gedaan heb”, vertelt hij. “Het bedrijf sprak me aan. Ik deed in Italië hetzelfde werk, maar de sfeer bij Brix, de cultuur die het uitstraalde op social media leek goed bij me te passen, dus ik solliciteerde. Hij kon op gesprek komen en wat hij online had gezien, bleek ook ‘op locatie’ helemaal overeen te komen met wat hij zocht. Zo kwam hij in december van 2020, midden in coronatijd, aan in Almelo. “Dat was wel even pittig”, herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. “Ik zat gelijk ‘opgesloten’ in mijn nieuwe appartement vanwege de lockdown. Werken ging op afstand en persoonlijk kennis maken met collega’s zat er niet in. Maar gelukkig kwamen de werkzaamheden overeen met wat ik in Italië deed, dus dat was geen probleem.”

Hartstikke plat

Ondertussen kent hij alle collega’s goed en werkt hij ‘gewoon’ met hen op kantoor aan de Haven Noordzijde in Almelo. Nou ja, gewoon…als Italiaan was Nederland wel even wennen. Al was het alleen al de eetcultuur en die ‘freaking difficult(e)’ taal waaraan hij wel werkt maar waarvan hij vermoedt dat het nog wel even duurt voor hij deze onder de knie heeft. “Gelukkig spreekt iedereen in Nederland goed Engels en vinden mijn collega’s het helemaal geen probleem om Engels met mij te spreken hoewel ik de enige International ben hier”, vertelt Davide. “Ik heb het prima naar mijn zin hier in Nederland maar ook in Twente.” 

Veel vergelijkingsmateriaal heeft hij nog niet omdat hij de rest van Nederland nog beter moet leren kennen, maar de regio bevalt hem prima. “Ik mis wel de bergen. Waar ik vandaan kom, uit Vicenza, zijn overal heuvels en bergen, Nederland is hartstikke plat”, lacht hij. “Maar wat ik tot nu toe van Twente heb gezien, vind ik mooi. Ik fiets veel en heb zo’n beetje alle plaatsen in een straal van zo’n zestig kilometer om Almelo al wel bezocht. Ik vind de architectuur mooi en interessant hier en het is geweldig dat hier overal fietspaden zijn. In Italië is fietsen levensgevaarlijk, geen fietspaden en automobilisten houden maar weinig rekening met je.”

Open en nieuwsgierig

Op straat, maar ook door zijn werkgever en collega’s voelt hij zich prima behandeld. “Iedereen is open, nieuwsgierig naar mijn achtergrond en vriendelijk. Natuurlijk maken ze wel eens grapjes over Italianen, maar dat vind ik helemaal prima, hoort erbij. Tenminste, zolang ze maar niet over de maffia gaan, want dat is niet iets om grappen over te maken, vindt Davide. “Dat is echt een serieus probleem in mijn land. Maar ik voel me hier echt nooit buitengesloten en volledig geaccepteerd. Ik heb vrienden gemaakt, doe aan basketbal, en houd van de Nederlandse gezelligheid. Ik ben voorlopig niet van plan om uit Nederland weg te gaan, maar ik zeg nooit nooit”, zegt hij. “De balans tussen werk en privé is bij BrixCRM goed, het werk dat ik doe bevalt me prima. Als software engineer houd ik me bezig met het uitwisselen van data en informatie en laten we systemen met elkaar communiceren. We verzorgen technische oplossingen en implementeren die bij onze klanten. Wat ik bij Brix heel leuk vind is dat ik me ook deels bezighoud met consultancy. Ik ben technisch en tegelijkertijd een sociaal persoon en ook die kant van mij kan ik hier in Almelo prima kwijt.”

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 3 oktober 2022 |

Bron tekst: BrixCRM |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

BrixCRM
Haven Noordzijde 129
7602 EH Almelo
+31(0) 88 1020 600 info@brixcrm.nl https://twente.com/organisaties/brixcrm

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft