Marcel Damen woont er niet, maar is wel vaak in Twente te vinden

Hij is in Deventer geboren en getogen en hij woont er nog. Nadat hij afstudeerde aan de UT (Technische bedrijfskunde) en na zijn eerste baan in Deventer, vervolgde hij zijn carrière in onze regio en op een uitstapje naar een baan in Huizen na, is hij er blijven werken.

In het kort:

  • Managing director van Demcon Production B.V, Marcel Damen woont dan wel niet in Twente, maar hij studeerde er, werkt er al het grootste deel van zijn hele carrière en brengt hier ook nog eens een groot deel van zijn vrije tijd door.
  • Marcel is eindverantwoordelijk voor de productietak van Demcon (Demcon Production B.V.) en staat voor de schone taak om veel nieuwe mensen te vinden omdat ‘zijn’ organisatie de komende twee jaar vermoedelijk zal gaan verdubbelen.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Marcel Damen vind je hieronder. 

Sinds november vorig jaar is Demcon de werkgever van de nu 55-jarige Marcel Damen. Als managing director van Demcon Production B.V gebruikt hij de reistijd van en naar zijn werk –sinds de verbreding van de A1 nog maar een minuut of veertig enkele reis- als evaluatiemoment. “Ik heb ervoor gekozen om in Deventer te blijven wonen. Mijn vrienden wonen er en ook de rest van mijn sociale leven speelt zich daar af. Maar ik heb er ook bewust voor gekozen om in Twente te werken. Naast mooie bedrijven om voor te werken – ik heb bijvoorbeeld ook voor Thales gewerkt- spreekt de sfeer in Twente me erg aan. De rust, de toegankelijkheid van de mensen, het feit dat de meeste mensen geduld hebben en eerst luisteren in plaats van meteen te reageren, dat past bij me. En ik houd van de omgeving en de ruimte die hier is.”

Weer opladen

Hoeveel hij daarvan houdt, blijkt, want zelfs als hij voor zijn werk niet in Twente moet zijn, stapt hij geregeld op de fiets deze kant op vanwege de natuur. “Ik fiets ook wel eens naar De Achterhoek hoor, maar meestal ga ik richting Twente.”

 

Marcel fietst, loopt hard en speelt padel. “Vroeger sportte ik iedere dag”, vertelt hij. “Dat lukt nu niet meer, maar ik sport zeker twee of drie keer per week. Heerlijk vind ik, die combinatie van werken en dan lekker sporten om je hoofd leeg te maken en je weer op te laden.”

 

Als managing director van de productie-tak van Demcon, is Marcel verantwoordelijk voor de interne aansturing en vormt hij ook het gezicht buiten het bedrijf. “Demcon is een geweldige werkgever. De sfeer is hier erg goed. De mensen zijn toegankelijk. Demcon is een bedrijf dat complexe technologische vraagstukken oplost. Dat alleen al spreekt me aan, maar dat we ook startups helpen met de ontwikkeling van hun product, dat we gericht zijn op langdurige samenwerking, dat er ondernemend gedacht en gedaan wordt, vind ik een erg plezierige manier van doen. Eigen verantwoordelijkheid en persoonlijke groei worden gestimuleerd.”

Beademingssystemen

Dat er bij Demcon dan ook nog voor het overgrote deel gewerkt wordt aan oplossingen voor relevante maatschappelijke vraagstukken –denk aan de beademingssystemen die bij Demcon vandaan kwamen bij het begin van de Coronapandemie- maakt dat Marcel zich helemaal thuis voelt bij het Enschedese bedrijf.

Flink wat vacatures

“Voor wetenschappelijk opgeleiden is Demcon voornamelijk bekend als ontwikkelbedrijf. Maar wat ik jammer vind is dat nog niet breed genoeg bekend is dat we ook een productietak hebben met uitdagende functies hebben voor technisch opgeleide mbo’ers en hbo’ers. Bij Demcon Production B.V gaat het vooral om industrialisatie, assemblage-, integratie en test-werkzaamheden. Op mbo niveau 4 zoeken we assemblagemedewerkers. Het is geen werk waarbij je iedere dag de hele dag hetzelfde doet; je moet technisch inzicht hebben om het te kunnen. Voor hbo’ers gaat het vooral om testengineers die ook worden ingezet in projectteams.”

 

Omdat de verwachting is dat de productietak van Demcon, waar nu zo’n 90 mensen werken, de komende twee jaar verdubbelt, zitten er flink wat vacatures aan te komen. Dat komt omdat marktpartijen steeds meer met één partner zaken willen doen en niet voor de ontwikkeling en productie separaat willen shoppen.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat we een aansprekende werkgever zijn en dat het geen probleem zal zijn aan mensen te komen. Niet alleen omdat we wat doen complex is en innovatief, maar ook vanwege de maatschappelijke relevantie van ons werk. Dat spreekt potentiele medewerkers, net als mijzelf zoals gezegd, erg aan.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 15 juli 2021 |

Bron tekst: DEMCON |

Contactinformatie

DEMCON
Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
+31 (0)88 1152 000 info@demcon.nl www.demcon.com

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft