Jelmer ziet kansen in Twente voor techniek en starters

Toen Jelmer Edens ruim zeventien jaar geleden op zoek was naar een baan in de techniek, bleek dat een behoorlijke uitdaging te zijn. Hij vond een baan bij VIRO en kreeg daar de mogelijkheid om door te groeien. Nu blijkt juist dat de banen in deze sector voor het oprapen liggen.

In het kort:

  • Jelmer groeide op in Friesland, maar kwam naar Twente voor de studie Mechanical Engineering aan de Universiteit Twente.
  • Na zijn studie begon hij als Mechanical Engineer bij VIRO en is inmiddels doorgegroeid tot Group Leader Mechanical Engineering.
  • De ontwikkelingen op het gebied van techniek en hightech zijn de laatste jaren enorm snel gegaan en Jelmer verwacht dat dit alleen maar meer zal toenemen.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Jelmer Edens vind je hieronder. 

Mechanical Engineering

Heerenveen is de plek waar Jelmer zijn jeugd doorbracht. Op zijn achttiende koos hij voor een studie in de techniek en kwam uit bij Mechanical Engineering aan de Universiteit Twente. Hij verhuisde van Friesland naar Twente en is nooit meer terug gegaan.

 

Jelmer: “Toen ik was afgestudeerd aan de Universiteit Twente was het moeilijk om een baan te vinden in de techniek. Ik zag een advertentie van VIRO voor een leuke functie, maar die was eigenlijk in Maastricht. Ik trok de stoute schoenen aan, kreeg een gesprek en kon vervolgens die functie vervullen in Hengelo Inmiddels ben ik doorgegroeid tot groepsleider binnen de mechanical engineering, een afdeling van 75 medewerkers die we met vier managers aansturen. Als starter krijg je veel kansen bij VIRO om steeds meer te leren en door te groeien.”

Werken in Twente

VIRO is een multidisciplinair ingenieursbureau met verschillende vestigingen in Nederland en een aantal in het buitenland, het hoofdkantoor zit gevestigd in Hengelo. Jelmer: “In ons werk gebeuren er heel veel verschillende dingen: zowel op mechanisch als op elektrisch gebied, maar ook op het gebied van software en bouwkunde doen wij veel. Veel klanten zoeken de total solution, waarbij ze naast de engineering ook graag de levering erbij willen. Daarmee zoeken we veel samenwerkingen op met andere bedrijven, het liefste bedrijven uit Twente.”

 

“Hoewel ik inmiddels net buiten Twente woon, is het van mij wel een bewuste keuze om te blijven werken in Twente. Het is zo’n fijne plek om te werken! VIRO heeft bijvoorbeeld ook kantoren op andere locaties in Nederland en ik kom ook bij verschillende klanten, maar daar is de mentaliteit meteen heel anders en niet zoals in Twente. In Twente laten we zien wat we kunnen, zonder dat hoog van de torens te moeten blazen. Ik vind die nuchtere insteek heel mooi en dat past ook goed bij mij.” 

Ontwikkelingen in hightech Twente

Het verschil in de banen in de techniek is groot. Waar Jelmer zeventien jaar geleden met moeite een baan kon vinden, liggen de banen nu voor het oprapen. “Als ik kijk naar Twente, zie ik dat de hightech bedrijven zich hier in een heel snel tempo hebben ontwikkeld. Waar dat eerder vooral in Eindhoven gebeurde, gebeurt dat hier ook veel en ik vind dat een hele mooie ontwikkeling.”

 

“Ik ben er van overtuigd dat de ontwikkelingen op het gebied van hightech alleen maar meer zullen worden. De techniek blijft innoveren en dat gaat steeds sneller dan je denkt. In Twente zijn er veel banen te vinden in de techniek, daar kun je veel leren en jezelf door ontwikkelen. We hebben geen idee wat de toekomst ons gaat brengen met alle innovaties, maar ik zie het rooskleurig tegemoet.

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

VIRO
Hazenweg 41
7556BM HENGELO
+31 (0)74 8504 000 j.vlasma@viro-group.com twente.com/organisaties/viro

Global Goals

Datum: 18 mei 2021 |

Vacatures bij #VIRO

Engineer Routing (Mechatronica)

Techniek | Baan | HBO-WO
Ben jij technisch en inzichtelijk ingesteld? Wil jij als Engineer Routing aan de slag met ...

Lees meer over #twenteleeft