Bouwkundige Thomas Rigterink kreeg kans als Data Engineer bij CloseSure

‘Eindhoven was leuk, Twente is leuker’

In het kort

  • Thomas Rigterink (30) werkt als Data Engineer bij CloseSure in Hengelo. Voor zijn studie woonde hij een tijdje in Eindhoven, maar keerde daarna terug naar zijn vertrouwde Twente.
  • De Hengeloer geniet van zijn werk waarin hij data matcht aan wat klanten willen weten. Minstens zo belangrijk: de gezelligheid op de werkvloer en daarbuiten.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Norbert vind je hieronder. 

Hij studeerde bouwkunde, maar werkt al twee jaar als Data Engineer; de bouwwereld bleek toch niet helemaal wat hij wilde. “Ik werkte bij een aannemer en het klopte voor mijn gevoel niet echt. Wat ik wél erg leuk vond in mijn functie was dat mij werd gevraagd om trends te signaleren door verschillende projecten met elkaar te vergelijken. Met deze vergelijkingen waren de verschillende projectteams beter in staat om van elkaar te leren.”

 

Precies dat besprak hij met één van zijn vrienden die bij CloseSure werkte. Misschien was een functie als Data Engineer wel wat voor hem. “En het gave is: ik ben gaan praten bij CloseSure en hoewel ik geen IT-achtergrond heb, werd ik aangenomen. Bij het bedrijf is een academy waar ik alle skills waaraan het ontbrak heb geleerd. Ik kreeg al de nodige ondersteuning voordat ik überhaupt in dienst was. Dit heeft gemaakt dat ik een vliegende start heb kunnen maken bij CloseSure, de eerste certificaten had ik al op zak! En, zonder onbescheiden te willen overkomen: volgens mij ben ik best wel goed in mijn werk geworden. Heel gaaf dat CloseSure me deze kans heeft gegeven.”

Gespecialiseerd kenniscentrum

Thomas is sowieso erg te spreken over zijn werkgever. “We werken voor mooie opdrachtgevers, ik bijvoorbeeld nu voor KPN. Daar werk je echt aan gave projecten die impact hebben. Zo’n bedrijf kiest voor CloseSure omdat de IT, maar ook zeker specifiek de wereld van Data Engineering constant onderhevig is aan verandering en ontwikkeling. Vanuit CloseSure wordt daarom continu aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van mij en mijn collega’s, zodat we qua kennis en ervaring altijd bij de tijd zijn. KPN weet daarom dat ze goede mensen inhuren.”

 

“Ik zorg er in mijn functie voor dat ik data ophaal en ‘aan elkaar knoop’”, gaat Thomas verder. “zodat KPN inzichtelijk krijgt hoe het met het uitrollen van het glasvezelnetwerk gaat. Het is gaaf om complexe puzzels op te lossen zodat de juiste informatie kan worden gegenereerd. Deze informatie wordt vervolgens, in de vorm van rapportages, gebruikt door het management.

 

Bij CloseSure wordt er naast de inhoudelijke uitdaging bij de klanten, ook veel aandacht besteed aan dat mensen zich goed voelen binnen het bedrijf. We hebben borrels, barbecues en andere uitjes. Daarnaast vind ik het prettig dat het een platte organisatie is waarin iedereen, ongeacht je ervaring of je leeftijd, er evenveel toe doet.”

Gezelligheid

Die gezelligheid past bij Thomas. Het is ook één van de redenen dat hij ervoor koos om na zijn studie in Eindhoven, terug te keren naar Hengelo. “Eindhoven was leuk, maar ik ging omdat ik voetbalde en mijn vriendengroep hier had, nog ieder weekend terug naar Twente.” Hij ging stappen met vrienden, voetballen bij Tubantia en werken bij Albert Heijn. Daar ontmoette hij overigens ook zijn vriendin Laura, die er eveneens een bijbaan had als student. Met haar woont hij nu samen in het centrum van Hengelo.

Bloedgroep

De mensen hier zijn van dezelfde ‘bloedgroep’ als hijzelf, dus hij hoefde niet lang na te denken en deed zijn master gewoon aan de Universiteit Twente. “De algemene sfeer hier is gewoon fijn. Mensen zijn niet te beroerd om elkaar te helpen. Hier bij CloseSure ook. Mensen nemen de tijd om elkaar wat uit te leggen bijvoorbeeld. Ze zijn niet alleen maar met hun eigen carrière bezig. Ze zijn gewoon, nuchter en gezellig, doen dingen met elkaar. Dat doe ik zelf ook. Regelmatig weekendjes weg met vrienden bijvoorbeeld, naar Bulgarije of Porto. We zoeken elkaar op. Dat doen we ook met collega’s, de informele aspecten zijn ook belangrijk. Werken is fijn, maar het moet ook leuk zijn. En dat is het hier bij CloseSure; ik kan het iedereen aanraden!”

Twente leeft
Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Werken bij #closesure

Data Engineers

ICT / Internet / Telecom | Baan | HBO-WO
Wil jij een gave opdracht als Data Engineer bij een opdrachtgever om de hoek? Heb jij passie voor ...

Contactinformatie

CloseSure
Hazenweg 84
7556 BM Hengelo
+31 (0)88 383 01 00 info.oost@closesure.nl www.closesure.nl

Global Goals

Datum: 7 december 2021 |

Bron tekst: CloseSure |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #twenteleeft