‘Twente Board wil laten zien hoe gaaf Twente is. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.’

Als kind droomde Carlijn Meijerink van een toekomst in Amsterdam. Maar nu, op 21-jarige leeftijd, is de Losserse helemaal op haar plek in Twente. “Deze regio past beter bij mij.”

In het kort:

  • Carlijn Meijerink uit Losser is helemaal op haar plek in Twente

Global Goal

global goal icon

Twente Leeft
Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Carlijn Meijerink vind je hieronder.

Carlijn werkt naast haar studie Commerciële Economie aan Hogeschool Saxion bij Twente Board. Die bijbaan heeft haar doen inzien wat de regio allemaal te bieden heeft. “Ik krijg dankzij mijn werk veel mee van wat er speelt in Twente. De bedrijven die hier zitten, de innovaties waar ze aan werken; dat vind ik erg leuk om te zien. Voordat ik bij Twente Board aan de slag ging, had ik daar geen idee van. Met vrienden hadden we het er ook nooit over. Maar het heeft mijn beeld van Twente wel veranderd. Twente Board investeert in innovatieve projecten, wil laten zien hoe gaaf deze regio is om te leven, wonen en werken. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Valencia

Momenteel verblijft Carlijn in Valencia, als uitwisselingsstudent. Maar zelfs in de Spaanse sinaasappelstad is Twente nooit ver weg. Via Teams heeft ze geregeld contact met haar collega’s van Twente Board. “Ze zijn heel betrokken, ook nu ik hier zit vragen ze geregeld hoe het met me gaat. Vanuit hier werk ik ook gewoon door voor Twente Board. Ik ben in 2018 als stagiaire begonnen en ben er daarna blijven plakken. Door de jaren heen heb ik Twente Board zien groeien. Toen ik begon bestond het team uit vier mensen, inmiddels zijn we met 28 man . Het is mooi om te zien hoe het bedrijf stappen zet. Zelf heb ik hier ook kansen gekregen om door te groeien. Dat vind ik belangrijk en is ook een van de redenen waarom ik graag voor Twente Board werk. Het is een omgeving waar ik me gelukkig voel en mezelf kan ontwikkelen.”

Carlijn werkt als medewerker van het Talent- en Bedrijvenportaal van Twente Board. Ze legt uit wat haar functie inhoudt. “Ik ben veel bezig met het Talent- en Bedrijvenportaal op onze website. Daarnaast heb ik, samen met een van onze accountmanagers, veel contact met onze partners over de topvacatures. Ook coördineer ik een team van vier andere dames die als bijbaan bij Twente Board werken. Dat is erg leuk om te doen.”

Rust

Naast haar werk geniet Carlijn van het leven in Twente. “Ik hou van de rust in de regio. Dat heb ik extra leren waarderen nu ik in Valencia zit. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Er is altijd wat te beleven op straat. Maar soms is het ook best druk, dan mis ik dat het een keer echt stil is. Dat vind ik wel in Twente. De mensen, de nuchterheid. Iedereen die elkaar aanspreekt op straat, de informele manier waarop we met elkaar omgaan. Ik hou daarvan.”

Wat de regio ook haar thuis maakt, is haar omgeving. Carlijn is geboren en getogen in Losser, op een steenworp afstand van de Dinkel. “Mijn vrienden en familie wonen in Losser. Ik hecht veel waarde aan een goede band met hen. Daarnaast probeer ik sportief bezig te zijn. Ik heb in het dorp bij Volley’68 gevolleybald, ga graag naar de sportschool, maar mag ook graag wandelen en hardlopen. Daar heb je in Losser alle ruimte voor. Ik ben net buiten het dorp opgegroeid, vlakbij de Dinkel. Dat is een heel mooi gebied om te wandelen.”

Twente of Amsterdam?

Ook is Carlijn geregeld in Enschede te vinden. Voor haar studie, maar ook voor de gezelligheid. “Vroeger kwam ik er al vaak met mijn moeder om te winkelen en nog steeds vind ik het een leuke stad om te shoppen. Daarnaast kan je er fijn uitgaan met vrienden, of een terrasje pakken.”

En als ze dan moet kiezen tussen het leven in Amsterdam waar ze vroeger van droomde, of een toekomst in Twente? Voor Carlijn is het duidelijk: “Twente. Dat is wel een verschil met vroeger. Toen zei ik altijd dat ik naar Amsterdam wilde om te studeren. Als ik daar kwam, vond ik het geweldig. Een grote stad waar je alles hebt. Maar dat beeld is door de jaren heen echt veranderd. Twente past beter bij mij. Ik zie mezelf daarom niet gauw uit Twente vertrekken.”

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 13 december 2022 |

Bron tekst: Twente Board |

Auteur: Willem Korenromp

Contactinformatie

M. H. Tromplaan 1
7511 JJ Enschede
085 - 0220 605 info@twenteboard.nl www.twente.com/twente-board

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft