Wilbert kan Twente echt niet missen

‘Rustig op en neer vanuit Sittard voor een Hengeloos tennistoernooitje’

Als klein jongetje was hij al gek op computers. Dat Wilbert Jalink informatica ging studeren, was dan ook voor niemand een verrassing. Hij studeerde er Technische Bedrijfskunde achteraan op het Saxion in Enschede en vond een baan bij Deloitte in Amsterdam. Verhuizen naar de hoofdstad voor zijn werk, deed hij desondanks niet. “Ten eerste vond ik het een anonieme stad en daar houd ik niet van. Ten tweede ging ruim de helft van het salaris dat mijn collega’s daar verdienden op aan woonlasten en daar had ik geen zin in. En ten derde: ik houd gewoon van Twente. De nuchtere mentaliteit, de relaxte houding van mensen en de gastvrijheid kan ik gewoon niet missen.”

In het kort

  • Wilbert Jalink werkt als Business Intelligence consultant bij Victa in Hengelo. Voor zijn werk zit hij een paar maanden per jaar in het buitenland, vooral op Aruba. Emigreren is voor hem geen optie; Twente wint het voor hem met gemak van het zonnige eiland.
  • Zijn twee studies in Enschede, Informatica en Technische bedrijfskunde, zorgen ervoor dat hij klanten zowel op technisch als op bedrijfsmatig niveau kan bijstaan.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Wilbert Jalink vind je hieronder. 

Tennistoernooi

Voor zijn werk zat hij ook een tijd in Sittard, ook niet direct naast de deur. “Achteraf eigenlijk gekkenwerk. Soms zat ik in een hotel, maar ik reed ook rustig op een neer om een avond mee te doen aan een tennistoernooi bij Weusthag in Hengelo.”

 

Toen hij eens op weg naar zijn woning in Enschede in plaats van de snelweg een binnendoorweg nam en door Hengelo kwam, zag hij vlaggen wapperen bij Victa met het logo van Qlik, waar Deloitte ook mee werkte. Ik was nieuwsgierig naar het bedrijf en ontdekte dat ze precies hetzelfde werk doen als dat ik deed. Ze waren nog op zoek naar een senior ook.”

Nerd

De rest is geschiedenis, sinds 2013 werkt Wilbert als senior bij Victa. Zo blij als hij in Twente is, is hij ook met zijn werk. Vooral de combinatie van technische kennis en meedenken met de klant spreekt hem aan. En dat is precies waarom hij twee studies deed. “Ik ben wel een beetje een ‘nerd’ ”,stelt hij. “Ik heb gadgets altijd leuk gevonden en nog.” Ter illustratie vertelt hij over het automatische slot op zijn voordeur thuis en de deurbel met camera, zijn nieuwste aanwinsten. “ Maar los van de technische kant, houd ik ook van het meedenken met klanten en oplossingen bedenken. Die combinatie is fijn, want ik mag dan wel een ‘nerd’ zijn, ik ben wel een sociale ‘nerd’.”

Grootste speler

Op Aruba werkt hij voor een klant in de mobiele telefonie en internet die nu, net als de Nederlandse telecombranche jaren geleden, staat voor de transitie van prepaid naar abonnement-bellen. “Door business intelligence te gebruiken, kunnen we data-analyse toepassen en zo heel specifieke informatie achterhalen. Die informatie zetten we weer in om gericht actie te kunnen ondernemen en te kunnen anticiperen op de te verwachten bewegingen in de markt. Dit is voor Aruba de grootste speler op de telecommarkt, maar voor Victa niet de enige grote klant. We werken ook voor een ziekenhuis daar, we hebben klanten in Oostenrijk, maar ook Volvo in Zweden en steeds meer Duitse bedrijven doen een beroep op ons.”

Carbid

“Naast de aard van de bevolking, vind ik ook dat we hier in Twente heel veel leuke activiteiten en evenementen hebben zoals de Military en de paasvuren. Ik houd ervan: gewoon bij een boer op het erf, feesttent erbij en een eigenaar die zegt: pak een biertje, stop wat geld in een melkbus en geniet ervan. Het carbidschieten vroeger, daar heb ik ook echt van genoten. En natuurlijk FC Twente, waarmee het nu een stuk beter gaat gelukkig. Altijd een leuke sfeer in het stadion. Soms zakelijk in een skybox, maar gewoon op de tribune is het ook altijd feest. De laatste keer dat ik er was, speelde Twente tegen Groningen. Ik had gehoopt Robben te kunnen zien spelen, maar hij was geblesseerd. We wonnen gelukkig wel met 3-1. Heel anders dan normaal met zo weinig mensen in het stadion, maar toch fijn om er weer te zijn.”

Personeelsfeest

Hoewel de meeste collega’s nu thuis werken en hij als senior consultant normaal gesproken de meeste tijd bij klanten zit, is de sfeer bij zijn werkgever ook een belangrijke factor voor zijn werkplezier. “Eens in de maand zitten we met de consultants bij elkaar om te sparren. Ook hebben we geregeld een personeelsfeest en komen we soms ook bij elkaar over de vloer. We hebben een leuk stel collega’s. Voorlopig ben ik nog niet uitgewerkt bij Victa!”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

Victa
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
+31 (0)74 2915 208 info@victa.nl twente.com/organisaties/victa

Global Goals

Datum: 18 november 2020 |

Bron tekst: Victa |

Auteur: Maaike Thüss

Meer lezen over #twenteleeft