Machine Learning kan bijdragen aan een betere wereld

Wie wel eens in Barcelona is geweest, kan het zich bijna niet voorstellen dat er mensen zijn die deze zonnige, bruisende wereldstad willen verruilen voor - niets ten nadele van deze ook leuke stad maar toch - Enschede. Eric Santiago deed het wel en zegt met volle overtuiging dat hij daarmee een hele goede stap heeft gemaakt. Hij deed zijn master Data Science aan de Universiteit Twente en werkt als Machine Learning Engineer bij Inverid. “Hier kan ik het verschil maken. Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door Artificial Intelligence en ik houd van de exacte vakken. Bij Inverid kan ik dit alles combineren Ik geloof dat we de wereld kunnen verbeteren door Machine learning. Het is mooi om hier via mijn baan aan bij te kunnen dragen.” Inverid houdt zich onder meer bezig met het verbeteren van digitale identificatie. “Het is belangrijk dat dat veilig gebeurt, maar ook dat we de methodes steeds verder verbeteren”, zegt Eric. “Ik houd me onder andere bezig met onderzoek naar nieuwe functionaliteiten.”

In het kort:

Eric Santiago verruilde Barcelona voor Enschede. Van hem niets dan lof over Nederland en de studie- en carrièremogelijkheden in Twente, behalve dan dat eeuwige brood met kaas voor de lunch.
Als Machine Learning Engineer bij InnoValor houdt Eric zich bezig met Artificial Intelligence. Hij wil zo een bijdrage leveren aan de maatschappij

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Eric Santiago vind je hieronder.  ​

Kaas of een pastaatje

Hij koos ervoor om in Enschede zijn master te doen en te gaan wonen. “In Spanje staan de Scandinavische landen en Nederland hoog aangeschreven. Qua studie, maar ook omdat deze landen goed georganiseerd zijn en de kwaliteit van leven hoog is. Het studieprogramma van de Universiteit Twente sprak me het meest aan.” Nederland heeft hem in de jaren dat hij er nu woont, niet teleurgesteld; Eric kan niets bedenken wat hij niet waardeert hier. “Oké, één puntje. Ik vind het heel vreemd dat iedereen hier iedere dag weer tevreden is met boterhammen met kaas tussen de middag. Daar begrijp ik niets van. Ik ben de enige hier op kantoor die iedere dag een pastaatje of een rijstgerecht meeneemt van huis. Maar verder is Nederland geweldig. Dat je in alle supermarkten ingrediënten uit de hele wereld vindt bijvoorbeeld. Ik kook graag en houd ervan om van alles uit te proberen.” De mogelijkheid om op je fiets te stappen is ook één van de voordelen van ons land volgens de Spanjaard. “En in Enschede kun je alles vinden en doen wat je wilt. Het is er een stuk minder druk dan in Barcelona waar alles gehaast is en ik constant aan het rennen en vliegen was.”

Leuke mensen

Zijn familie en vrienden hadden verwacht dat hij na zijn studie terug zou gaan naar Catalonië, maar Eric is nog lang niet uitgewerkt en uitgekeken in Twente en in de rest van het land. Hij heeft op de universiteit en bij Inverid vrienden gemaakt met wie hij ieder weekend op de trein stapt om een andere stad te bezoeken. “We hebben een weekend-abonnement op de trein. Voor dertig euro kun je overal naar toe. We zijn in Deventer geweest en in Zwolle, maar ook bijvoorbeeld in Delft, Nijmegen, Amsterdam en Rotterdam. We pakken vaak ook een museum mee. Heel leuk om te zien en ik vind Nederlanders leuke mensen. Ze zijn vriendelijk en hulpvaardig. En: ze spreken allemaal Engels wat heel handig is als je de taal niet spreekt. Ik ben wel Nederlands aan het leren, maar gemakkelijk is het niet.”

 

Naast de treinreizen, kiest Eric ook vaak voor een wandeltocht, speelt hij volleybal en kajakt hij. “En bordspellen vind ik ook gaaf om te doen. Ik woon nog steeds in een studentenhuis omdat ik het fijn vind dat ik dan mensen om me heen heb als ik thuis kom. Met mijn huisgenoten speel ik vaak spellen als Catan. Mede daardoor ben ik aan een plek in dat huis gekomen. En doordat ik aangaf dat ik iedere keer als ik in Catalonië kwam fuet (Catalaanse gedroogde worst) zou meenemen. Daar zijn zij, net als ik, gek op.”

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 31 oktober 2022 |

Bron tekst: Inverid |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

Moutlaan 32
7523 MD Enschede
+31 (0)53 - 4878 178 info@inverid.com www.twente.com/organisaties/inverid

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft