Stefan helpt zorgverleners aan meer tijd voor patiënten

Door ontwikkeling van applicaties wordt administratie voor zorg gemakkelijker

In het kort:

  • Stefan Teijgeler ontwikkelt Healthcare applicaties bij Nedap, maar hij coacht ook collega’s op technisch en persoonlijk vlak.
  • Hij groeide op in ’t Gooi, maar viel als een blok voor de ruim opgezette campus van de UT en koos voor een studie Informatica in Enschede. Dat is 11 jaar geleden. Teruggaan? Daar is wat hem betreft geen enkele reden voor.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Stefan vind je hieronder. 

Captain en softwareontwikkelaar van de ‘dossier-tribe’. Stefan Teijgeler begeleidt met deze klinkende titel dagelijks bij Nedap zijn team op technisch vlak. Hij neemt mensen aan en zorgt ervoor dat ze bij het snelgroeiende bedrijf hetzelfde fijne gevoel krijgen op hun werk als dat hij al 11 jaar heeft. “We ontwikkelen op onze afdeling Healthcare applicaties om de zorgsector te ondersteunen”, vertelt hij zittend in één van de sfeervol ingerichte plekken die het kantoor van Nedap in Groenlo rijk is. “We proberen de dossiertijd van zorgmedewerkers, van artsen tot verpleegkundigen en thuiszorg te minimaliseren zodat ze zich bezig kunnen houden met de inhoudelijke kant van hun werk. We geloven in één dossier voor alle type zorgverleners zodat iedereen optimaal kan samenwerken en er niks dubbel hoeft te worden ingevoerd. Elk type gebruiker heeft dan wel eigen inzichten in de cliënten, met informatie die op dat moment voor hen relevant zijn.”

Ondernemerschap en vertrouwen

Toen Stefan begon bij Nedap, voelde het voor hem als werken bij een startup. “We kenden elkaar allemaal goed, - er waren zo’n 20 medewerkers en nu 250- de lijnen waren kort, als je een idee had, was je zo bij de juiste persoon om het idee te pitchen. Naast mijn werk als ontwikkelaar, probeer ik onze medewerkers ondernemerschap en vertrouwen mee te geven.”

 

Hij rijdt daarvoor enkele keren per week van Enschede naar Groenlo, want thuiswerken mag ook. Van oorsprong komt hij uit Huizen in ’t Gooi. Voor zijn studie Informatica verhuisde hij naar de campus van de Universiteit Twente. “Ik kon op meerdere pekken gaan studeren, maar bij de eerste kennismaking met de campus viel ik als een blok voor de plek: mooi ruim opgezet, midden in het groen en met een moderne uitstraling.”

De leuke binnenstad van Enschede

Spijt van zijn verhuizing heeft hij nooit gehad; sterker nog: hij vindt Twente nog steeds fantastisch. “Enschede heeft een leuke binnenstad. Ik ga graag naar het Oude Marktplein, ik woon daar op loopafstand van. Maar het mooie dat je ook zó buiten de stad bent en de natuur in kunt. Ik heb geen enkele reden om terug te gaan naar Huizen, Ik heb hier in de loop van de tijd een heel sociaal leven opgebouwd. Ik zit op badminton, een aantal van mijn collega’s zijn vrienden geworden. Op vrijdagmiddag doen we wel eens een bordspel zoals Puerto Rico of Magic the Gathering, maar we gaan ook wel eens samen naar een concert zoals laatst naar Rammstein.”

 

Wandelen en fietsen zijn ook favoriet bij Stefan en zijn vriendin Wiktoria, vooral omdat de natuur overal dichtbij is in Twente is en je daardoor niet langs saaie hoogbouw fietst. Bovendien is het niet druk.. “Het is hier niet zo gehaast en de mensen zijn toegankelijk en gemakkelijk, dat past bij mij.”

Eigen ideeën

Net zoals zijn werk bij Nedap nog altijd bij hem past. “Het is een werkgever die open staat voor eigen ideeën en initiatieven. Nu we meer thuis werken, is er ook de mogelijkheid om goede mensen aan te trekken vanuit het buitenland. We hebben collega’s in Polen, Tsjechië, Kroatië, Griekenland met wie we via Zoom samenwerken. Om carrière te maken, kun je dus ook gewoon in het oosten terecht, er zijn talloze interessante bedrijven zodat ook wisselen van werkgever geen probleem hoeft te zijn mocht je daar behoefte aan hebben.”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 1 augustus 2022 |

Bron tekst: Nedap |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie

Nedap
Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111 life@nedap.com www.twente.com/organisaties/nedap

Global Goals

Jobs at #Nedap

Fullstack Rails Developer

Baan | HBO-WO
Nedap zoekt een Fullstack Rails Developer. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees meer over #twenteleeft